Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[Acció a Tortosa] Futur en venda: jóvens en lluita
28 des 2006
El dimecres 27 de desembre diversos joves van realitzar una acció reivindicativa pel centre de Tortosa (Baix Ebre), denunciant les diferents agressions al territori que hi ha actualment a les Terres de l'Ebre.
accioebrefuturvendajovenslluita.jpg
Els joves i les joves portaven panells amb els símbols de les diferents agressions:un jugador de golf , centrals nuclears i cementeris nuclears , massificació eòlica , centrals tèrmiques , destrucció del territori i futur hipotecat . També portaven fardells, simbolitzant la manca de futur que tenim actualment els joves i les joves a les Terres de l'Ebre, mentre especuladors i polítics trinxen, malvenen i hipotequen el territori, molts joves han de marxar dels seus pobles . Els joves també portaven màscares de protecció contra les partícules tòxiques que emeten centrals tèrmiques, centrals nuclears i abocadors.

L'acció va començar al Palau Abària (seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre) on s'han deixat dos plafons a la porta, un portava el text: "els polítics, immobiliària", i l'altre: "Terres de l'Ebre: futur en venda", per a denunciar la responsabilitat que tenen les administracions en les diferents agressions al territori, que arriben fàcilment a acords amb empresaris per tal de tirar avant projectes que hipotequen el futur de les nostres comarques, i afavorint sense cap mena d'escrúpols els seus interessos.

Seguidament, els joves i les joves van repartir octavetes pel carrer Sant Blai, a les quals s'expliquen les diferents agressions que hi ha a les Terres de l'Ebre (manifest i mapa adjunts).

Esta acció forma part de la campanya que Maulets està duent a terme a nivell nacional, contra l'especulació i la destrucció del territori (informació de la campanya: www.politics-immobiliaria.com ), durant els propers mesos aquesta campanya continuarà, en més activitats, difonent i denunciant.

més informació: ebre ARROBA maulets.org
accioebrefuturvendajovenslluita2.jpg
Mira també:
http://www.maulets.org/
http://www.politics-immobiliaria.com/

This work is in the public domain

Comentaris

octaveta que s'ha repartit
28 des 2006
futurenvendaoctaveta.jpg
Les comarques centrals dels Països Catalans han estat històricament un territori agrícola, controlat pels cacics de tota la vida, amb poques expectatives de futur, i una situació social i geogràfica idònia per a instal·lar-hi centrals nuclears, indústria contaminant (ERKIMIA...) i exploliar els recursos naturals amb transvasaments.

Una de les amenaces més importants per al desenvolupament del territori han estat els transvasaments. Malgrat haver aturat gran part dels projectes continguts en el Pla Hidrològic tenim present que mentre continue la febre especuladora a la costa mediterrània, continuaran havent demandes de transvasaments, actualment ja existeix el transvasament cap a Tarragona i està sempre present la "interconnexió de xarxes" (o transvasament a Barcelona), igualment continuen havent pressions per a convertir el Canal Xerta - Sénia en la porta del transvasament cap al sud.

En els últims anys, les agressions s'han anat multiplicant, les Terres de l'Ebre s'han consolidat com a productores d'energia. Les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs, tot i les contínues incidències i les protestes, estaran en funcionament molts anys més. L'energia eòlica, a priori una energia neta, està sent instal·lada de forma massificada a les nostres comarques, sobretot a la Terra Alta i a la costa (hi ha projectes marítims davant del Delta i l'Ametlla). Però l'energia eòlica no ve sola, per a garantir el subministrament elèctric s'hauran de construir diverses centrals tèrmiques (altament contaminants), actualment hi ha projectes a Riba Roja i Mequinensa, i a Vandellòs ja està a punt de posar-se en funcionament. D'altra banda les poblacions de Tivissa i Vandellòs són candidates a instal·lar un cementeri nuclear, evidenciant una vegada més quina és la funció que volen per a les comarques centrals dels Països Catalans: ser un abocador.

La febre especuladora també ha arribat finalment a les nostres comarques, l'esgotament del sòl al sud de Vinaròs i al nord del Coll de Balaguer ha fet que constructores i promotores hagin posat molt interès en la costa ebrenca, pobles com l'Ametlla, l'Ampolla, Vinaròs o la Ràpita han crescut espectacularment, i han proliferat els projectes de camps de golf i urbanitzacions (a l'Aldea, l'Ampolla, a Vinallop, Vinaròs, l'Ametlla, Benicarló, Sant Rafel, Sant Jordi...). Les conseqüències més evidents han estat: el creixement de l'especulació, amb el consegüent augment del preu dels habitatges.

Allò que per a una minoria és un negoci, no és cap solució per a les nostres comarques, ja que ens aboca a la terciarització, a les feines precàries i temporals, a la destrucció del territori i l'especulació... El que s'està venent com a progrés econòmic hipoteca el nostre futur i el del territori, és un model de desenvolupament en data de caducitat, totalment irresponsable basat amb els fets consumats: una vegada la classe política haja venut al millor postor el futur del territori, ja no hi haurà marxa enrera possible. Les seues polítiques de terra cremada ens deixaran com a herència un territori erm.

Caldrà que siguem més ambiciosos i ambicioses, no conformar-nos amb el futur que ens imposen polítics i empresaris, i buscar alternatives reals per a un desenvolupament just i estable, respectuós amb el medi i amb les persones.

ni un pam de terra, ni una gota d'aigua!
prou d'especulació i destrucció del territori!
el nostre futur no està en venda!
Sindicat Terrassa