Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Revolta Global dóna suport a la campanya 'Sí al procés de pau'
27 des 2006
El passat dimecres, 20 de Desembre, va néixer una nova iniciativa unitària en defensa d'una sortida negociada i democràtica del conflicte basc: la campanya 'Sí al procés de pau'
Acudint a la convocatòria de la Plataforma "Aturem la guerra", tot un seguit d'activistes de moviments socials, d'entitats i partits d'esquerres decidiren endegar una mobilització ciutadana per fer front a les temptatives d'aturar o sabotejar els primers temptejos de negociació entre el govern i ETA, així com l'inici d'un diàleg de forces polítiques a Euskal Herria.

Foren presents a la trobada representants de la 'Plataforma pel Dret de decidir', d'ICV, d'EUiA i del mateix PSC. Revolta Global, present com a tal a l'encontre, es va adherir a les seves conclusions.

Hi havia un ampli consens a l'hora de constatar que, en el decurs de l'últim període, el carrer havia estat ocupat per l'agitació reaccionària i demagògica de la dreta espanyola. (I per les escomeses repressives de l'aparell judicial contra l'esquerra abertzale). Durant mesos, el govern del PSOE ha actuat segons bufava el vent de les enquestes d'opinió, tement veure's desbordat pel PP. Hi havia doncs un ampli acord també en copsar una preocupació ciutadana per la situació de bloqueig de les negociacions i, per tant, en la necessitat d'incidir en aquesta situació mitjançant iniciatives públiques, preses de posició i mobilitzacions socials potents en favor de la pau.


Es van esmentar exemples com els manifestos pel diàleg dels juristes o dels acadèmics bascos. Però, sobretot, la campanya 'Ahotsak' de les dones basques, representant el conjunt de les sensibilitats polítiques de la ciutadania, des de Batasuna fins al PSE - i llevat del PP. (Les nostres companyes de la LCR francesa d'Iparralde participen des dels seus inicis en aquest moviment). Aquesta iniciativa té el mèrit de reivindicar un procés de pau en la clara perspectiva d'acabar donat la paraula a la societat basca i respectant el seu dret de decidir.


Es va pervenir a l'acord de llençar doncs una campanya d'àmbit català, preparant la redacció d'un manifest d'ampli consens, convocant el conjunt de les forces socials i polítiques democràtiques (en particular el moviment sindical) i organitzant un primer acte de carrer, que tindrà lloc en principi el diumenge 28 de gener de 2007, sota la forma d'una concentració al migdia a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.


Des de Revolta Global volem insistir en què el desbloqueig del procés demana, amb caràcter d'urgència, gestos significatius – i no només paraules – per part del govern del PSOE: no és acceptable seguir diferint l'acostament del presos bascos a Euskadi (cal recordar que la política de dispersió vulnera la pròpia legislació espanyola), ni mantenir Batasuna en la il·legalitat i sotmesa a un constant assetjament policial i judicial, quan tothom reconeix que es tracta d'un interlocutor indefugible per a qualsevol negociació seriosa sobre un conflicte de naturalesa indiscutiblement política.


Revolta Global fa una crida una crida al conjunt de l'esquerra anticapitalista en el sentit d'incorporar-se activament a aquesta mobilització ciutadana, contribuint a enfortir aquestes exigències i associant l'objectiu de la pau a una solució veritablement democràtica, val a dir respectuosa de la voluntat que lliurement expressi en el seu moment el propi poble basc.
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat