Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Intervenció en l'habitatge?
25 des 2006
(Carta publicada en el diari «El Punt» el dia 25 de desembre de 2006)

En relació al tema de la major o menor intervenció governamental en l'economia, al segle passat s'han viscut dues experiències contràries: una d'excés d'intervencionisme, que matava la iniciativa i va acabar en col·lapse, i una altra de manca d'intervenció (o poca), que ha donat, i dóna, peu a una «cadena d'abusos». És hora, en aquest segle, d'enfocar la conveniència d'una intervenció assenyada, que elimini abusos i desequilibris.
A Catalunya, després d'una llarga etapa de desgovern per manca d'una sana intervenció, ara cal tendir a corregir els acusats dèficits socials que s'han anat acumulant. El principal és el de l'habitatge, en el qual s'ha donat una situació escandalosa i degradada. La llei del dret a l'habitatge del Govern tripartit, actualment en procés parlamentari, és una bona llei, sobretot perquè presenta una assenyada i necessària intervenció oficial. Oposar-s'hi és ser irresponsable i mal català/na. Dir que és excessivament intervencionista és de mala fe. Sobretot és burlar-se de les persones que viuen angoixades pel problema de l'habitatge. Un diari ha arribat a titular en portada que hi ha un clamor per l'obligació de llogar els pisos buits. Però hi ha clamors i clamors: un clamor de poques persones poderoses se sent molt més que el clamor de milions de persones explotades. Però no hi fa res: que clamin, perquè no tenen raó.

Antoni Ferret. Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Intervenció en l'habitatge?
26 des 2006
Si només fos l'habitatge ... i al treball que ? tu creus que els empresaris i grans empreses acceptarien una regulació del mercat de treball quan el que volen des de sempre (i ara més que mai) és una total flexibilitat?¿ Aquestes grans empreses tenen uns fills de puta que els hi diuen polítics perque els fagin pollítiques i lleis per facilitar-los les coses. Qui de veritat mana és el capital i els polítics son meres titelles. En el cas SEAT i els 660 s'ha pogut comprovar una vegada més (tot i ser un govern "d'esquerres").
Amb intervenció política en l'economia el capitalisme continua i continuarà sent un sistema injust, ineficaç i antidemocràtic.
Salut i anarcosindicalisme!
Re: Intervenció en l'habitatge?
27 des 2006
Intervencionista? Si una mica pero més bombo y platillo k un altre cosa.

Les despesses de gestió de llogar l'habitatge a costa de la xene (per tant de la gent en general). Els beneficis a càrreg del privat.

La rehabilitació si escau de l'inmoble (endevineu ...?, idem).

Expropiació???? En cap moment: obligatorietat de possar en el mercat de lloguer: Casos, són tan difícils de trobar copm pisos per menys de 500 € al mes.

I això només són 5 centims, de progre no té res. Un titular incendiari i després resulta k si els propietaris de la llegisin més enllà dels titulars k promociona la premsa encara hi estarien a favor.
Sindicat Terrassa