Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
La maquinària repressiva espanyola no ha pogut desactivar la lluita als Països Catalans.
25 des 2006
Enguany s´han celebrat més marxes de suport als presos i les preses polítiques catalanes que mai, ja se sap que, volguem o no, quan arriben aquestes dates festives totes tenim ganes de retrobar-nos amb les nostres familiars i amigues més estimades, i els nostres companys i companyes Zigor, Juanra, Lola, Diego, Laura i Marina, tot@s pres@s polítiqu@s catalan@s així com tot@s l@s pres@s polítiqu@s basqu@s, dels GRAPO, llibertàri@s i tot@s l@s pres@s socials no han pogut gaudir d´aquest fet tan entrenyable.
La repressió política és una realitat tossuda i persistent en el temps a l´estat espanyol i a l´estat francès, així doncs, d´ençà de la mal anomenada "transició política cap a la democràcia" han estat milers els casos de persecussió política a l´estat espanyol, sobretot contra el Moviment d´Alliberament Nacional Basc (MANB), però també contra centenars de militants del Moviment Català d´Alliberament Nacional (MCAN), i contra la resta de l´esquerra radical arreu de l´estat (comunistes, sobretot vinculats/des al GRAPO i al PCr, i llibertar@s.

Als Països Catalans això es tradueix en prop de 700 casos de detenció, incomunicació, tortura i empresonament per raons polítiques, sonats van ser els casos de tortura de l´any 1992 quan prop de 70 militants del MCAN van ser detinguts/des amb la clara intenció d´atemorir a tota la dissidència catalana durant el transcurs d´aquells jocs olímpics d´estiu, i de passada desarticular definitivament a Terra Lliure i a tot el MCAN, prova d´això és que fins i tot es va prohibir la circulació del fanzine antiolímpic "Dissidència" en que es denunciava tota la farsa dels jocs i que amagaven aquelles olimpiades, repressió, tortures, vulneració de drets humans, espanyolització, especulació, enriquiment d´unes poques èlits polítiques i econòmiques a costa del suposat innocent moviment olímpic...etc.

Però al llarg d´aquests anys hi ha hagut nombrosos casos de repressió política contra l´esquerra independentista als Països Catalans, tan abans com després del 1992 l´estat espanyol ha reprimit per allà on ha pogut a l´independentisme català per tal de que no sigui viable l´arrelament d´una alternativa independentista i revolucionària als Països Catalans equiparable a Euskal Herria, amb la qual cosa, abans, amb l´existència d´una organització armada li era més senzill a l´estat espanyol repreimir i criminalitzar a tot el MCAN i justificar els empresonaments, al llarg dels anys 80 i inicis dels 90 hi va haver moments en que hi van arribar a haver més de 150 presos i preses polítiques catalanes vinculades d´una manera o una altra al MCAN, ja fós des de l´activitat armada de Terra Lliure o des del moviment antirepressiu dels Comités de Solidaritat amb els i les patriotes catalanes, a nivell polític des del Moviment de Defensa de la Terra, a nivell sindical des de la Coordinadora Obrera Sindical...etc, amb la qual cosa aquella esquerra independentista encara massa jove va haver de soportar una pressió de l´estat en forma de repressió indiscriminada que la va portar al límit, fins el moment crític de 1992 en que l´estat intenta aprofitar la oportunitat dels jocs olímpics per acabar la feina, la qual cosa aconsegueix parcialment ja que una part del MCAN s´acabarà integrant a ERC i traïrà a la resta de companys i companyes encara empresonades o exiliades a centenars o milers de kilòmetres dels Països Catalans, en tot aquest sector de traïdors hi podem trobar a descats dirigents de l´actual ERC com Xavier Vendrell, Joan Tardà o el propi Joan Puigcercós, cal dir que Josep LLuís Carod Rovira va abandonar l´independentisme revolucionari del PSAN molts anys abans.

Al llarg dels anys 90 van anar sortint de les diferents presons espanyoles els presos i les preses polítiques que encara quedaven, alguns d´aquells i aquelles preses seran alguns dels destacats reimpulsors del Moviment ja que va ser el sector que no va acceptar les renúncies miserables d´ERC el principal artífex de que el MCAN no acabés desapareixent del tot, i totes les militants de l´esquerra independentista actual els hi hem d´estar infinitament agraïdes per no deixar caure el nostre Moviment en l´oblit més absolut.

Ãs a partir d´aquest moment en que comencen les tasques de reconstrucció del MCAN que encara duren fins avui, l´estat, amb Terra Lliure ja dissolta des de l´11 de setembre del 1995, inicia una nova etapa en la repressió política vers l´esquerra independentista catalana i el conjunt de moviments socials alternatius als Països Catalans, ara l´estratègia a seguir és la vinculació de tot aquest entramat de col.lectius, organitzacions, sindicats, plataformes...etc, amb ETA i amb l´esquerra abertzale, i se serviran d´aquest discurs i d´aquesta coartada per reprimir i crear muntatges mediàtico-policials per incriminar a persones i/o a col.lectius sencers, la qual cosa ha portat que en els darrers anys companyes nostres com la Lola, en Zigor, en Diego, la Laura, en Juanra, en Peru (alliberat aquest estiu passat) i la Marina hagin acabat a la presó, amb la qual cosa l´estat mostra una estratègia molt clara, atemorir tota dissidència i possible dissidència catalana via conflicte basc.

Actualment però, ens trobem des de fa uns anys davant d´un reforçament del MCAN o del futur MCAN des de tots els fronts de lluita, i tot i que encara ens queda molt camí per recòrrer i que l´enemic està molt fort, una nova generació de militants està donant batalla als estats espanyol i francès, l´esquerra independentista ha sigut capaç, tot i la falta d´unitat i la manca de referents clars, de generar esperança a tota una nova generació de catalans i catalanes, ja sigui a través d´Endavant, de Maulets, de CAJEI, de l´MDT, d´Alerta Solidària, de Rescat, de les CUP´s, dels Casals i Ateneus, dels Bars del Rotllo, de les cooperatives que han anat sorgint, de Centres Socials Okupats i espais alliberats, del SEPC, de Brigades Internacionalistes, de Plataformes més àmplies per donar-hi un contingut independentista i revolucionari...etc, la repressió no ha pogut doncs acabar amb la il.lussió d´una part important del nostre poble d´emancipar-nos social i nacionalment dels estats capitalistes espanyol i francès.

Així doncs només resta recordar a tot el poble català que la lluita continua i l´esperança també!!

PRESOS AL CARRER AMNISTIA LLIBERTAT!!!
PRESES AL CARRER AMNISTIA LLIBERTAT!!!

PAÃ?SOS CATALANS, INDEPENDÃNCIA I REVOLUCIÃ!!!
PROU REPRESSIÃ!! FORA LES FORCES D´OCUPACIÃ!!!

NI ESPANYA NI FRANÃA... PAÃ?SOS CATALANS!!!

VISCA ELS PAÃ?SOS CATALANS LLIURES!!!
VISCA LA REVOLUCIÃ!!
VISCA EL POBLE!!
VISCA LA TERRA LLIURE!!!
VISCA VISCA VISCA VISCA TERRA LLIURE!!!

I UN ESPECIAL RECORD A TOTS ELS PATRIOTES CAIGUTS PER UNA TERRA LLIURE:

JORDI MARTÃ?NEZ DE FOIX, GUSTAU MUÃOZ, MARTÃ? MARCÃ, FÃLIX GOÃI, TONI VILLAESCUSA, QUIM SANCHEZ, JOAN CARLES MONTEAGUDO, GUILLEM AGULLÃ

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La maquinària repressiva espanyola no ha pogut desactivar la lluita als Països Catalans.
25 des 2006
No ens hem d´oblidar mai dels presos i preses!!!

salut i Països Catalans!!!
Re: La maquinària repressiva espanyola no ha pogut desactivar la lluita als Països Catalans.
25 des 2006
dels paisos catalans ni de cap lloc !!!
Re: La maquinària repressiva espanyola no ha pogut desactivar la lluita als Països Catalans.
25 des 2006
no sé a quina realitat viviu, la veritat...
Re: La maquinària repressiva espanyola no ha pogut desactivar la lluita als Països Catalans.
25 des 2006
la que volem viure i no la que volen que visquem, com hauría de ser natural.
Re: La maquinària repressiva espanyola no ha pogut desactivar la lluita als Països Catalans.
25 des 2006
per cert! entre els traïdors d'ERC t'has deixat al conseller en cul Josep Bargalló que havia estat al PSAN.

per altra banda, tot i que trobo correcte la informació que trasllades, falta la autocrítica respecte a personalismes, sectarismes, etc, etc. No m'extendré més en això perqué ja debeu entendre de que parlo. A veure si ho fem millor ke la generació anterior i la cosa va endavant. Salut!
Re: La maquinària repressiva espanyola no ha pogut desactivar la lluita als Països Catalans.
25 des 2006
Una tia que roba 300 pistoles és una presa política?
Quan veurem el mal que està fent a l'independentisme català el suport social del 0'00000001 de la població als presos d'ETA?
Re: La maquinària repressiva espanyola no ha pogut desactivar la lluita als Països Catalans.
25 des 2006
en kines dades, enkestes...etc et bases per dir k el suport als presos polítics catalans és del 0.0000001% de la societat catalana?
mostra´ns les dades de l´estudi!! vinga capullu!!!

No parlis de coses k no saps, mai s´ha fet un estudi sobre el tema, llavors calla o fes-lo tu, potser si es fés dit estudi t´emportaries una sorpresa, o potser no, però jo estic convençut k hi ha molta més gent de la k tu et penses k n´està fins els pebrots d´akest putu sistema i k considera legítim lluitar per la llibertat dels presos polítics, siguin independentistes, llibertaris, del Grapo o del k sigui,

salut i visca terra lliure!!
Re: La maquinària repressiva espanyola no ha pogut desactivar la lluita als Països Catalans.
26 des 2006
Qui no sigui traïdor que tiri la primera pedra. No tothom fa de la lluita personal una forma de viure. No tothom està dispossat agafar una arma. No tothom té com a prioritat la defensa col·lectiva. No tothom té les mínimes necessitats cobertes.
La lliuta per l'alliberament social i nacional, admet tota classe de lluites. Demanar l'impossible, ens cal.
Si cadascú des de el seu lloc, incorpora compromís i combat, sense xuleria i amb discreció, potser el món seria millor. L'imbecil·litat està massa estesa. Salut i llibertat.
Re: La maquinària repressiva espanyola no ha pogut desactivar la lluita als Països Catalans.
26 des 2006
Tota aquella part de la societat que, ni es queixa, ni es mou, ni fa oposició a la resistència, senzillament es deixa portar per la corrent; no s'ha de comptabilitzar en les ""estadístiques""
Re: La maquinària repressiva espanyola no ha pogut desactivar la lluita als Països Catalans.
26 des 2006
doncs si els 23.000 votants de Euskal herritarrok a les últimes europees en que van ser legals (curiosament, més del triple que altres opcions que s'han volgut presentar com a pròpies de l'independentisme, sense ser-ho gaire) són el 0'00000001%, és que som 230.000.000.000 catalans...

poca matemàtica sabeu eh aquests xovinistes antibascos
Re: La maquinària repressiva espanyola no ha pogut desactivar la lluita als Països Catalans.
26 des 2006
23.000 votants i vintipico vides que va segar l'Hipercor, no te les oblidis. Cada poble la seva lluita, i ETA ni pinta res aquí ni ha demostrat respecte pel poble català MAI.
Defensar l'internacionalisme és una cosa, fins i tot els presos polítics, però no comparem això amb defensar gent INTEGRANT DE COMANDOS EN ACTIU collons!
Que ens enfonsem a la misèria!
Sindicat