Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Crònica de la manifestació a València el 23 de desembre per un habitatge digne. (Endavant)
24 des 2006
DSCN2275.JPG
DSCN2276.JPG
El 23 de desembre al voltant de 4000 persones van recórrer els carrers de València per reivindicar el seu dret a un habitatge digne sense importar la constant pluja, el mal temps o la proximitat d'unes celebracions nadalenques on se'ns imposa el consumisme més absurd; entre les organitzacions que convocaven es trobava pràcticament tot l'espectre de l'Esquerra Independentista (Endavant-OSAN, Maulets, COS, CAJEI i SEPC) que van fer una crida conjunta a la participació en aquesta mobilització. Els independentistes juntament amb altres col·lectius de l'esquerra anticapitalista (Estrela Negra, Col·lectiu zapatista âEl Cargolâ?, diverses assemblees llibertaries com la del Cabanyal, Fòrum Alternatiu de la immigració, etc.) donaren dimensió política a la mobilització. Les consignes més cridades foren âcases per a totes, negoci per ningúâ?, âuna casa buida, una okupacióâ?, âbancs i immobiliàries: càncer social!â?,... Així mateix tant en la convocatòria com durant el transcurs de la manifestació es van senyalar els responsables de la precarietat en l'habitatge:
âTot aquests factors tenen un culpables clars que calen assenyalar i denunciar: polítics, empresaris, constructors, bancs, immobiliàries.... Aquelles persones encarregades de dirigir, des del poder polític i l'econòmic, els destins de les nostres vides sols que cerquen el seu enriquiment personal i per cercar aquest objectiu especulen amb el territori, amb les persones o amb lâeducació. Res queda fora dâaquestes sangoneres com ara Lubasa, Llanera o Ortiz els quals decideixen les regles del joc i són ells els qui decideixen el futur del nostre poble, de les nostres vides... â
D'aquesta forma la mobilització va esdevenir un altaveu on es van realitzar protestes a tots els àmbits socials precaritzats pel capital. Cal considerar molt positivament la diversitat que es va veure en el transcurs de la manifestació, creant-se nous ponts de contacte i enllaços que de ben segur ajudaran a la construcció d'una Unitat Popular que funcione com a contrapoder a les estructures capitalistes dels estats espanyol i francès.
L'únic punt negatiu que cal remarcar d'aquesta jornada de mobilitzacions fou l'oportunisme mostrat pel PSOE que en un exercici d'escandalosa hipocresia va pretendre capitalitzar i simular complicitat amb les persones allà reunides, lluny d'això la majoria de manifestants va veure entre indignació i indiferència la seva participació.
En altre ordre de coses les organitzacions de lâEsquerra Independentista han declarat la seua intenció de continuar amb la campanya contra la precarietat a lâhabitatge que ja està tractant-se de manera local a diversos barris de la ciutat.

Durant el transcurs de la manifestació també es va repartir el dossier sobre "La precarietat en l'habitatge a la ciutat de València" que podeu trobar en http://www.endavant.org/documents/Laprecarietat-habitatge2006.pdf
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa