Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifest de Maulets per la diada de Mallorca
23 des 2006
Terra, llengua i cultura > El jovent seguim lluitant.
adhesiuweb31d.jpg
Atenció jovent dels Països Catalans:

Volen vendre el nostre futur. Volen beneficiar-se del nostre treball, del nostre esforç, del nostre territori. Pretenen enriquir-se encara més a costa nostra. Com ho volen fer? El seu model és ben clar: accentuar la balearització. I això no vol dir altra cosa que convertir la nostra illa en un immens parc temàtic. Una costa farcida d’hotels i xiringuitos. Un interior ple de camps de golf i grans centres comercials. I nosaltres, el jovent, quin paper ens hi volen fer jugar? Ja us el podeu imaginar. Mà d’obra al servei dels turistes espanyols, britànics i alemanys. Un futur venut.

No estan destruïnt només el territori i arraconant el català. Això poden ser les conseqüències més visibles. Allò greument preocupant és el model socioecònomic que s’amaga al darrere de tanta destrucció. Qui s’enriqueix amb aquesta destrucció? Qui es beneficia de veres amb la construcció de carreteres? Qui treu profit de la aniquilació del petit comerç? A qui fa nosa l’ús del català? Les hipoteques a 40 anys, a qui beneficien? Qui exigeix més presència policial com a solució a tots els problemes?

La resposta és sempre la mateixa... als mateixos a qui els interessa mantenir l’opressió nacional i l’explotació social sobre el nostre poble. Les conseqüències d’aquest model són clares: Precarietat en tots els àmbits de les nostres vides. En la feina, en l’ensenyament, en la cultura, en l’economia, en l’habitatge. I quina és la resposta dels polítics d’aquesta terra? Uns s’han ben venut a aquests interessos aliens, els hi fan la feina bruta. I els altres, sembla que preparen el propi enterrament.

Emperò, poc a poc s’han alçat veus, cada vegada més, que diuen PROU! Veus d’arreu que s’han plantat davant aquest model d’eterna balearització i que s’han organitzat al marge dels partits en associacions i plataformes ciutadanes. Veus que plantegen alternatives a tanta destrucció. D’entre aquestes, hi ha també la del jovent independentista. Maulets, plantegem la necessitat imperiosa d’assolir un nou marc polític que faci possible que el nostre poble decideixi quin futur vol i que ho faci lliurement, sense interferències de París o Madrid. I aquest marc no és altre que el dels Països Catalans, i no s’hi arriba d’altra manera que amb la independència.

Independència per a construir una societat més lliure, en què els drets individuals i col•lectius siguin garantits; una societat més estructurada per afrontar el repte de la immigració amb garanties.
Independència per construir un nou model econòmic que garanteixi un desenvolupament realment sostenible, que garanteixi la propietat social dels mitjans de producció.
Independència, en definitiva, per construir una nova Mallorca, en uns Països Catalans lliures, sobirans i sense classes.

Per la llengua, per la cultura, per la terra... per la independència!
El jovent seguim lluitant!
Visca la terra!

Mallorca (Països Catalans, desembre de 2006).

PROPERES I DARRERES ACTES:
28 de desembre MANACOR
29 de desembre INCA
30 de desembre PALMA
Mira també:
http://www.maulets.org/mallorca
http://www.maulets.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest de Maulets per la diada de Mallorca
24 des 2006
a la costa del principat estem igual. ànims i revolta!
Colera camping CNT