Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : especulació i okupació
20.000 manifestants: "Volem una casa per viure, no viure per una casa"
23 des 2006

Més de 20.000 persones es manifesten a Barcelona, València, Lleida i Castelló entre d'altres ciutats dels Països Catalans per una vivenda digna.


Unes 20.000 persones, 7.000 segons la Guardia Urbana, s'han manifestat aquesta tarda a Barcelona convocats per l'Assemblea de la Vivenda Digne sota el lema No podem tornar a casa per Nadal perque no hi hem anat des de la plaça de Catalunya fins la delegació del govern estatal mitjançant la Via Laietana. La majoría d'assistents eren joves, alguns acompanyats dels seus fills.

Pel que fa a València, més de 2.000 de persones van manifestar-se convocades per la Plataforma per una Vivenda Digne exigint una dràstica dotació de sól per vivendes de protecció pública així com la creació d'organismes independents que auditin la financiació dels ajuntaments i dotin de transparencies" la seva gestió immobiliària.

A Lleida, la mobilització ha fet sortir al carrer uns 200 joves, que han reivindicat el dret a l'habitatge davant del rectorat de la universitat. Des d'allà s'han dirigit a La Paeria. Els manifestants han cantat consignes contra l'especulació urbanística i han exhibit lemes com Volem una casa per viure, no viure per una casa.

Al manifest llegit al finalitzar la manifestació feta a Barcelona s'ha informat de que a Catalunya hi han més de 301.000 vivendas desocupades, xifra que remeten a l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

Al texte també es criticava la proposta de Montilla: construcció de 25.000 vivendes de protecció oficial i 25.000 vivendas més destinades a lloguer atès que Amb aquestes mesures només pretenen donar de menjar a les immobiliaries en un moment en que aquestes mateixes estàn diversificant les seves inversions al tenir clar que aviat no és construirà al mateix ritme que aquests darrers anys.

El manifest critíca als partits que aquests darrers anys han desemvolupat polítiques a mesura de les necessitats de l'especulació arreu del territori i es plany de que les conseqüències són l'augment del 140% del preu de la vivenda aquests darrers set anys al que s'afegeix l'augment dels lloguers que són al voltant dels 850 euros al mes a gairebé tots els barris de l'àrea metropolitana de Barcelona.


This work is in the public domain

Comentaris

Re: 20.000 manifestants: "Volem una casa per viure, no viure per una casa"
23 des 2006
Montilla Mentira.
Les 25000 vivendes de "protecció oficial" de quee!! els preus d'aquestes cases són una mica menys abusius; que estiguin debaix de la mitja del mercat no vol dir que siguin a un preu raonable, a més els darrers anys ni han complert amb el numero de vivendes que ells mateixos prometien construir... Montilla a la parrilla!!!
Re: 20.000 manifestants: "Volem una casa per viure, no viure per una casa"
23 des 2006
felicitats a tota la gent que ha anat a la mani. Ara es poden fer manis fins i tot a nadal!!!
Sindicato Sindicat