Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
S'ha editat el CD "LOS RITMOS DEL ESPEJO II" en solidaritat amb Chiapas
23 des 2006
La Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas de la CGT ha editat el CD "LOS RITMOS DEL ESPEJO II".

Aquest CD, que es ven a 10 € i els beneficis del qual aniran destinats a projectes solidaris a Chiapas (Mèxic), inclou 18 temes de grups i artistes diversos: Fermín Muguruza, FM de la Calle, BKC, Deshechos, Amparanoia, La Kermés, Raly Barrionuevo, Cifu & La Calaña Sound, Los de Abajo, Ojos de Brujo, El Cabrero, Ea!, Nomhadas, Javier Ruibal, Boicot, Los Músicos de José, San Pascualito Rey i Jump’n Jawah Sound System con Juglares.

El CD, produit per la CGT, inclou dibuixos de Juan Kalvellido, una presentació de Patxi Irurzun, i informació dels projectes i activitats de la Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas de la CGT, així com del destí que tindran els beneficis que s'obtinguin amb el CD.
Un Projecte de Solidaritat amb la Dignitat Rebel de Chiapas (Mèxic)

Los Ritmos del Espejo II, com ja va passar amb el primer CD editat, no és simplement un disc (o no solament), sinó MÃS QUE UN DISC... doncs és, al seu torn, sentiment, complicitat i denúncia que, des de diverses barricades o trinxeres del baix a l'esquerra, reclamen un âTot per a Totsâ?, amb el convenciment que treball, terra, sostre, alimentació, salut, educació, democràcia, justícia, independència i el dret a la informació, la cultura i la pau, són objectius universals que a tots i totes ens incumbeixen i corresponen, sense que hagi d'existir un sol ésser humà exclòs dels mateixos... i és, també, una abraçada germana de paraules, sentiments, sons i murmuris, que surten del cor per a despertar voluntats i aglutinar esforços que burlin fronteres i guerres, com pont sense tornada ni altra destinació que un món nou on càpiguen molts mons, en el qual regni la igualtat des de la diferència i qui mani ho faci obeint (al poble)... i és, en fi, una crida vital a les consciències i la memòria, escrita amb notes de respecte, tolerància, mestissatge, inclusió, solidaritat i compromís, en el pentagrama multicolor de tots els pobles i les seves gents del planeta, fent-se eco d'altres veus i lluites que ens empenyen i obliguen per a entre tots i totes seguir construint el matí de la utopia possible, cap a aquest horitzó que ja es mira ... I en tant tot passa i arriba, que la MÃSICA ho celebri, sonant, cantant i ballant per la DIGNITAT rebel!!

Al març de 2000, amb la generosa col·laboració de diverses gents de la cultura (especialment de la música), es fa i surt al carrer el CD-recopilatori âChiapas. Los Ritmos del Espejoâ? editat per aquesta mateixa Comissió, amb successives reedicions fins als 6000 discos, en tant amb les seves vendes i activitats paral·leles es compleixen satisfactòriament les expectatives sobre els dos objectius fonamentals âpolític i econòmic- que ens havíem fixat, això és, aprofitar per a difondre la causa, raó i lluita zapatista a Mèxic, així com a Chiapas intentar cobrir part del finançament per a diferents projectes d'autonomia, autogestió i desenvolupament de les comunitats indígenes en rebel·lia, basats en les àrees d'educació, sanitat, comunicacions o altres possibles emergències.

Amb tal precedent, encara que explicat amb unes petites pinzellades de la seva realitat completa, a manera de ròssec, sota semblants premisses i al costat de la inapreciable solidaritat de qui en això han participat, cinc anys després se'ns passa pel cap una nova il·lusió del que podria ser âLos Ritmos del Espejo IIâ?... i el seu resultat ja està aquí.

En aquesta ocasió, els beneficis econòmics que s'obtinguin aniran destinats a seguir col·laborant en la construcció i funcionament d'un Hospital o âClínica Central de Segon Nivellâ? en el ejido de La Culebra, actual seu del Municipi Autònom i Rebel Ricardo Flores Magón, com part del projecte general del Sistema de Salut Autònom i la Infraestructura de Salut en la Regió Indígena, que al seu torn forma part del Caracol de Resistencia Hacia un Nuevo Amanecer de la Zona Selva Tzeltal de Chiapas (Mèxic); en definitiva, un projecte d'autogestió que està per acabar-se i que en tots els seus aspectes serà elaborat pels Consells âautònoms i de salut- del citat Municipi en Rebel·lía. Així mateix, amb aquest primer Hospital i fins a aconseguir els 3 previstos, es pretén donar servei sanitari a les 112 comunitats en resistència que conformen dit Municipi Autònom, constituït a l'abril de 1998 i agermanat amb la CGT de l'Estat espanyol des de juliol d'aquest mateix any.

I amb tot, un propòsit afegit està en poder demostrar âi demostrar-nos- una vegada més, que els i les compas i germans i germanes zapatistes NO ESTAN SOLS!! ...i això, sota la consigna i pràctica del suport mutu, mai per caritat ni assistencialisme, és a dir, com iguals des de la diferència, units en una causa i lluita que no és aliena, sinó comuna, per la Humanitat i contra el Neoliberalisme, cap al món nou que duem en els nostres cors (com ja digué el nostre company anarquista Buenaventura Durruti)..

I sense més, ni menys, que visqui la DIGNITAT rebel!!

Més informació:
info ARROBA cgtchiapas.org
www.cgtchiapas.org/

Per comandes:
info ARROBA cgtchiapas.org
o al fax del Comitè Confederal de la CGT 91 445 31 32

Compte Corrent de la Comisión de Solidaridad con Chiapas de la CGT:
0049-0001-53-2110066664 del SCH
Mira també:
http://www.cgtchiapas.org/

This work is in the public domain
Colera camping CNT