Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Palestina : Qui és responsable?
23 des 2006
Els enfrontaments sagnants es multipliquen a Palestina i particularment a la Franja de Gaza. El poble palestí i els seus amics presencien impotents el que podria ser el preludi, si no d’una guerra civil, almenys d’un abrasament mortífer entre faccions armades aliades a Fatah i Hamas. Els responsables d’esta situació, que beneficia només l’ocupant, s’arrisquen a provocar la mort de nombrosos palestins i a noves destruccions que s’afegiran a les -innumerables- perpetrades per l’exèrcit israelià.
palestine2.jpg
Existixen, certament, causes internes atribuïbles a Palestina: lâerror estratègic dels acords dâOslo i el reconeixement unilateral dâIsrael pels palestins sense contrapart i sense el compromís israelià de retirar-se dels territoris ocupats en 1967. Siguen quines siguen les esperances que es van suscitar llavors cal reconèixer que no van desembocar sinó en lâexpansió de la colonització, fent cada dia més ilâ¢lusòria lâexistència dâun Estat palestí viable; la presa de possessió en els Territoris dâuna Autoritat Palestina sense autoritat real, consagrant, gràcies al prestigi de Yasser Arafat, la concentració dels poders en mans de Fatah de Tunis en detriment de les altres tendències palestines, dels resistents de lâinterior i dels refugiats en lâestranger, particularment dels camps de refugiats del Líban; la negativa per part de Fatah de reconèixer la seua derrota després de les eleccions legislatives, la incapacitat dâHamas a adoptar una línia clara permetent la unió del poble palestí, de definir una estratègia per a lâalliberament nacional, dâassumir totes les conseqüències de la seua participació en els comicis; la dificultat de lâesquerra palestina per a unir-se i proposar una alternativa.

Però existix davant de tot la responsabilitat dâIsrael, els Estats Units, Europa i els països àrabs infeudats als EUA els que, negant-se a reconèixer els resultats de les eleccions que havien no obstant reclamat i supervisat, van jugar de forma voluntària a la política del pitjor imposant un terrible embargament i condemnant a la fam al poble palestí. En lâactualitat pressionen a Mahmud Abbas i a Fatah perquè prenguen decisions que no poden sinó empitjorar la situació i allunyar la possibilitat dâalliberament de Palestina.

Si demà, com a conseqüència del terrible patiment del poble, Palestina es dividix entre un âHamas-landâ? a Gaza (que serà fàcil dâaïllar i destruir - per què no per mitjà dâuna invasió conjunta dâIsrael, Egipte i la comunitat internacional per a ârestablir lâordeâ??), i una sèrie de bantustàns âautònomsâ? (enclavaments incomunicats entre si) a Cisjordània (és a dir estretament controlats per lâexèrcit dâocupació), Israel haurà aconseguit totalment els seus objectius i podrà mostrar que Palestina no pot existir com a estat independent.

A França, El Govern i la UMP (partit polític del president Chirac i del candidat a la presidència Sarkozy), però també el Partit Socialista, compartixen una mateixa responsabilitat. Des de fa anys neguen el dret dels palestins a la resistència i han deixat perpetrar la política israeliana de colonització de Palestina i de destrucció sistemàtica tant de la societat com de les infraestructures palestines. Igualment es neguen a establir sancions contra Israel, culpable de reiterats crims de guerra.

Els dos candidats principals a les eleccions presidencials recolzen a Israel, accepten la construcció del mur com un âmal necessariâ? i participen en la colonització acceptant que empreses franceses contribuïsquen a la seua planificació. Es neguen també a reconèixer els resultats de les eleccions, aproven lâembargament als Territoris palestins i el boicot polític del Govern palestí.

Alain Castan del col·lectiu âRésisterâ? / Marsella (Fr)

--------------------------------

A Espanya, el govern:

- prepara el 20 aniversari de lâestabliment de
relacions diplomàtiques amb Israel quan seguix
sense existir un Estat palestí.
- no recolza en el marc de la Unió Europea el
cessament de lâAcord de Comerç Preferent amb
Israel.
- realitza compres i vendes de material militar
amb Israel.
- participa en lâembargament contra El Govern
palestí i tota la població palestina a
lâhaver suspès les subvencions a lâAutoritat
Palestina. .

Palestina Lliure
Mira també:
http://www.nodo50.org/palestinalliure/article.php3?id_article=488

This work is in the public domain
Colera camping CNT