Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : sanitat
Greenpeace convida a denunciar els aliments transgènics
22 des 2006
L'organització ecologista ofereix la possibilitat d'introduir en la seva pàgina web les dades dels productes en l'etiqueta dels quals apareguin ingredients que hagin estat modificats genèticament.
Redacció canalsolidari.org (14/12/2006)

Amb el lema Transgènics, no!, Greenpeace està portant a terme una campanya contra els aliments manipulats genèticament. Una de les iniciatives que promou és la possibilitat d'introduir en la seva pàgina web les dades dels productes en els quals han manipulat els seus gens; per a això es pot omplir aquest formulari.

Els transgènics són el resultat d'una manipulació genètica d'un ésser viu amb la finalitat d'experimentar i aconseguir un altre ésser viu que abans no existia. Un exemple seria el blat de moro transgènic conreat a Espanya, que porta gens de bacteri que li permeten produir una substància insecticida.

Segons Greenpeace, aquests productes tenen efectes irreversibles i imprevisibles sobre l'ecosistema: l'increment de l'ús de tòxics en l'agricultura, la contaminació genètica, la contaminació del sòl, la pèrdua de biodiversitat, el desenvolupament de resistències en insectes i "herbes dolentes", o els efectes no desitjats en altres organismes.

També hi ha riscos sanitaris que encara no s'han delimitat per a les persones que consumeixen aquests productes modificats genèticament, com noves al·lèrgies, aparició de nous tòxics i efectes inesperats, explica l'organització ecologista.

Per acabar de llegir la notícia ves a: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7759
Mira també:
http://www.greenpeace.org/espana/
http://www.canalsolidari.org/

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Greenpeace convida a denunciar els aliments transgènics
23 des 2006
Amb aquesta mesura Greenpeace promou el boicot als distribuidors que indiquin els transgènics a l'etiquetatge dels aliments.

I amb la "Lista roja y verde" de transgènics, símplement renta la cara de les grans marques com si no portessin transgènics, sense aportar cap informació ni garantia de la qualificació "verde" de les empreses anunciades.
Colera camping CNT