Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : criminalització i repressió : especulació i okupació
>> Continua l'ocupació policial al Poblenou
22 des 2006
Un centre d'art de Can Ricart tanca pel "setge" als visitants.

- Hangar critica les normes de seguretat imposades pel consistori al recinte
El centre de producció d'arts visuals Hangar, situat a Can Ricart, ha tancat les portes davant el "setge" que pateix per part de la Guàrdia Urbana i la seguretat privada, que custodien el conjunt fabril des del desallotjament dels okupes de La Makabra, el 14 de desembre. La decisió va ser presa ahir pel patronat de la Fundació AAVC (Associació d'Artistes Visuals de Catalunya) després de diversos incidents que han impedit el normal desenvolupament de les seves activitats.
Hangar està situat en règim de lloguer en una nau rehabilitada. L'ajuntament va cedir la seva gestió a l'associació i es va comprometre a ampliar en una altra nau més les seves instal.lacions. Des que es va produir el desallotjament, els guàrdies han impedit el pas, entre altres persones i col.lectius, a dos membres d'Arteleku de Vitòria, als artistes Zach Lieberman, Raquel Friera i Eulàlia Valldosera, a un funcionari de la Generalitat i a un grup de la facultat de Belles Arts. Ahir mateix no van poder entrar a Hangar membres de la comissió que estableix el programa de beques.
En un comunicat, l'associació es mostra molt crítica amb l'ajuntament i reclama la reconversió d'edificis en desús en espais a preus assequibles per als creadors. Segons la seva estimació, els 12.000 metres quadrats de tallers d'artistes al Poblenou es reduiran a 2.800. Davant la situació, qualifiquen el Pla Estratègic de la Cultura de "pura retòrica i propaganda electoral".
Un portaveu del consistori, per la seva banda, va explicar que, des del desallotjament, Can Ricart té un protocol de seguretat. Així, els membres d'Hangar han de comunicar amb antelació quines persones entraran a les naus, perquè així puguin ser identificades pels serveis de seguretat privada, contractats pel 22@.


NO A L'OCUPACIÓ POLICIAL!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >> Continua l'ocupació policial al Poblenou
22 des 2006
es realment trist
Re: >> Continua l'ocupació policial al Poblenou
22 des 2006
El que es realment tris que sent tan revolucionaris com diu ser, l'unic fins a on podeu arribar es a l'actuacio de la policia.
Ells no es posan alli si ningu els ho diu.
I aquesta persona no ho diu si un potilic no ho mana.
A veure si comencen a dir les coses pel seu nom, "los desalojos" no els fa la policia, els mana un jutge amparant-se en las lleis que decideixen els politics.
Sindicato Sindicat