Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Fart de l'Entesa, ICV, la política institucional i la mare que la va parir. Aneu a cagar.
21 des 2006
En relació al que es diu de l'Entesa, del seu "suport" als moviments socials i de la seva "OPA".
1. L'OPA que pateix respon a una estratègia política municipalista de la qual mai es va amagar l'Entesa o , com a mínim, gran part dels seus membres (és a dir, fer fora al Bustos, per tots els mitjans necessaris. I si s'ha de pactar amb CiU, es pacta. I si s'ha de tragar amb el que sigui, es traga. Potser algú es pensava que eren hereus del marxisme-leninisme o quelcom semblant.) A més, l'Entesa segurament té por, i amb rao, a que el seu espai político-electoral sigui absorvit, en pocs anys, per partits amb projecció autonòmica o estatal. L'única solució: pactar amb qui sigui i "tocar calent", com deia aquell...
2.El suport de l'Entesa cap als moviments socials és, objectivament, més ampli que el que donen altres partits polítics. Ara be, tampoc es pensi ningú que això de l'Entesa és la panacea o quelcom semblant a una plataforma de projecció electoral de les reivindicacions dels moviments socials. Quan han hagut de criticar la contundència de les respostes a les agressions que patim, ho han fet. I no s'han tallat un pel. Ja se sap, per tot allò de no semblar massa radicals, incívics, amics dels okupes o esquerranistes. Per tot allò de no quedar desplaçats de la política institucional (que ja hem vist del que ens serveix, ja ho hem vist) i poder optar als vots dels sectors més crítics (però demòcrates i cívics, per suposat) dels partits anti-bustos. No sigui que la seva crítica sistemàtica al sistema capitalista, al sistema electoral, a la manipulació esgarrifant dels mass media o a les agressions a la classe treballadora els porti a treballar a la clandestinitat...no patiu que això no passarà. Algú dirà que ara això no toca, que cal treballar per la ciutat, que és millor l'Entesa que res, que sense "amics" a l'Ajuntament estem perdudes, que ens cal la política institucional per semblar (no per ser-ho) més seriosos, que cal modernitzar els nostres discursos del s.XIX a partir de l'experiència d'experimentats com els de l'entesa. Bueno, com també deia aquell: ellos a lo suyo y NOSOTRAS A LO NUESTRO. A construir el nostre moviment, a potenciar DE DEBÒ un contrapoder capaç de plantar cara al panorama polític, econòmic i social en què es trobem. Enmirallats amb l'Ajuntament o alguna de les seves cadires, al meu parer, no anem enlloc. La història posarà a cadascun al seu lloc.
"Quants de vosaltres acabareu de diputats?matats."
Hem sap greu si aquest no és l'espai per fer aquesta crítica, però és que al final un es cansa i ha de respondre. Salut, consciència, poder popular.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fart de l'Entesa, ICV, la política institucional i la mare que la va parir. Aneu a cagar.
21 des 2006
Suposo que t'estaràs referint a Sabadell. Segurament si hi visqués estaría d'acord amb tu, però pensa que en altres indrets com pobles més petits on visc jo la cosa funciona diferent. És veritat que el més important és el poder popular, però tambe està bé que aquest tingui representació política, sempre i quant aquesta nop doni l'esquena al poder popular. En tot cas, com bé dius, el temps posarà cadascú al seu lloc. Potser el que cal, com proposava el maxista operaista panzieri, és no separar economia de política i per tant que no hi hagi separació entre partit(economia) i sindicat(política).
Si a Sabadell teniu una Cup, doneu-li suport, la cadira no és la solució, però no està de més.

Salut!
Re: Fart de l'Entesa, ICV, la política institucional i la mare que la va parir. Aneu a cagar.
21 des 2006
El contrapoder es construeix al carrer, esta claríssim, però tanmateix no es pot deixar de banda la lluita política municipal. Entesa no com una fi sinò com un mitjà de lluita més en el camí per l'emancipació del poble treballador.
Endavant amb l'unitat popular!
TOT el poder pel poble!
visca les cup's!
Re: Fart de l'Entesa, ICV, la política institucional i la mare que la va parir. Aneu a cagar.
21 des 2006
Roig, segur que penses, com jo, que si la "lluita política municipal" (=lluita política, municipal i institucional, no?) és necessària i no es pot deixar de banda, caldrà que surti i neixi d'aquest contrapoder que es construeix al carrer, com tu be dius. I si aquest mitjà (no fi) de lluita ha de sortir d'aquest contrapoder, sortirà quan les anàlisis i els objectius d'aquest ho requereixin, o no?. Si vius a la mateixa ciutat que jo (Sabadell), no crec que hem puguis dir que el contrapoder (o millor, el seu embrió) requereix i ha de potenciar una candidatura per a les pròximes eleccions, no?
Potenciar la construcció del contrapoder.
Riure dels matats que creuen que sense municipalisme institucional no som seriosos.
Re: Fart de l'Entesa, ICV, la política institucional i la mare que la va parir. Aneu a cagar.
21 des 2006
plas, plas, plas!(aplaudiments)

No podria estar més d'acord amb "a cagar". Certs elements ens volen fer creure que l'entesa és una eina útil per a que es senti les veus dels nostres col·lectius al ple de l'ajuntament, que estan al nostre costat,etc. Però aquest discurs el fan servir quan parlen amb membres d'aquests col·lectius.....

En canvi, de cara enfora, és molt diferent la cara que fan....

Pactar amb ICV????? abans prefereixo que no es presentin a les municipals....

CUP sortiu d'aquesta farsa!
Re: Fart de l'Entesa, ICV, la política institucional i la mare que la va parir. Aneu a cagar.
21 des 2006
No sóc pas de Sabadell i el meu comentari era en clau general. Ara ja entenc per on van els trets, de fet en política municipal cada poble és un món i obviament la gent del territori és qui sap realment el que hi esta passant.
I sí, com diu "a pastar fang" també sóc partidari de desfer, si n'hi han, pactes entre la CUP i altres formacions del caire d'ICV o ERC.
Si no és així es còrrer el perill de diluir-se i no avançar en les reivindicacions populars de caire rupturista.
Ens cal treballar en política institucional però mai a qualsevol preu!
La lluita és l'únic camí!
Re: Fart de l'Entesa, ICV, la política institucional i la mare que la va parir. Aneu a cagar.
21 des 2006
porcs pijos progres capitalistes "d'esquerres"
Re: Fart de l'Entesa, ICV, la política institucional i la mare que la va parir. Aneu a cagar.
22 des 2006
aquest és un debat molt vell però tanmateix molt interessant, és probablement el més interessant dels debats marxistes. és clar que amb icv i erc no es pot fer gran cosa, porten masses anys a la poltrona i el temps cambia les persones. essent realistes hem de pensar que el mateix pot passar amb una cup, però per com en tot en la vida, una relació és qüestió de dos i això vol dir que les organitzacions han de donar suport sense fisures i mantenir relacions internes amb el grup polític, ja que vivim el drama de separar política i economia. això o es soluciona amb l'estrategia operaista (sindicat=partit) o es manté una relació per a ke els dalt a baixos no es produeixin sense ke un dels dos elements en sàpiga res i llavors es trenqui aquesta unitat, que per a que sigui popular primer n'hem de donar exemple l'EI.

la cup personalment crec ke hauria de ser una eina que s'encaixés dintre l'EI com una part més, ni superior ni inferior de l'EI, és a dir, en tant que una cup té més poder al estar al muncipi que una AJ o un SEPC, aquesta ha de procurar tenir en compte al més petit assegurant-se a si mateixa la supervivència com a mitjà d'nriquiment de les files de l'EI en general. És difícil, però penso que amb més comunicació entre totes les organitzacions de l'EI les coses anirien millor.

Hi hauría d'haver un fórum comú. No proposo un procés de Vinaroç, sinó un fórum, espai de debat on un cop al any totes les persones que formen part d'alguna organització que es considera de l'EI poguéssin posar idees en comú. Això també sería construïr la unitat popular. El temps dirà.
Sindicato Sindicat