Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Marsella/ mobilització de suport a la comuna lliure de Oaxaca
20 des 2006
suport als pressoners-es polítiques de la comuna lliure d'Oaxaca.COL.LECTIU SOLIDARITAT OAXACA MÈXIC (Marsella)


Oaxaca és un Estat del sud mexicà, fronterer amb Chiapas, el més pobre i més indígena del país i que, com els zapatistes, està en lluita contra l'opressió, tot construint noves formes horitzontals de l'exercici democràtic. A Oaxaca, els esdeveniments comencen en un context marcat per fortes mobilitzacions populars a tot Mèxic, i la seva feroç repressió policial. Tot just recordem que l'abril d'aquest any la repressió s'ha abatut sobre una vaga de miners a Sicartsa, a l'Estat del Michoacán, després sobre el poble de San Salvador Atenco, a l'Estat de Ciutat de Mèxic, al maig.

Després, en resposta a la violenta repressió d'una llarga vaga de professors de la regió, havent començat el 22 de maig, el poble d'Oaxaca va aixecar-se el 14 de juny per reclamar la destitució del governador Ulises Ruiz. Una ASSEMBLEA POPULAR DELS POBLES D'OAXACA (APPO) va formar-se reunint centenars d'organitzacions de diferents sectors de la societat d'aquest Estat.

Quan l'APPO controlava una gran part de la ciutat, els paramilitars, en complicitat amb les autoritats polítiques locals, disparen a les barricades, fent diverses morts. Això permet al govern federal enviar la PFP (Policia militaritzada) a Oaxaca, que, entra a la ciutat el 29 d'octubre i, tot seguit, ocupa la plaça central.

Des d´aleshores, la repressió s'ha acarnissat amb un moviment tanmateix pacífic, fins al punt que la població d'Oaxaca viu sense cap garantia dels seus drets elementals, en la por de vexacions repetides. Es compten avui desenes, de morts, de desapareguts, i també de les víctimes de violacions, de tortures i dels empresonaments.

Però l'APPO queda dempeus, resisteix, cuida els seus ferits, sosté els seus presoners i es continua organitzant desenvolupant les seves xarxes, per defensar els seus drets i una altra manera de fer política. El que defensa aquest moviment, és l'abolició de la distància entre la població i els seus representants, donant-se per exemple la possibilitat de revocar a qui s´ha escollit quan oblida allò per a la qual cosa ha estat escollit.

En aquests moments de terror i d'impunitat, l'APPO, per continuar resistint, necessita suport. És per això què volem mobilitzar per fer pressió sobre el govern mexicà i expressar la nostra solidaritat envers la lluita dels pobles d'Oaxaca.

Per a nosaltres, la solidaritat amb els insurgents d'Oaxaca, implica també un suport financer urgent : Organitzem a cada manifestació una col·lecta de donacions que enviarem ràpidament als presoners polítics desplaçats en l'altre extrem de Mèxic, a les seves famílies i als seus advocats.


22-23 DESEMBRE A LES 11 HRES
MOBILITZACIÓ !

El divendres 22 desembre, en resposta a la crida de L'EZLN per a una jornada internacional de suport al municipi lliure d'Oaxaca, concentració davant els correus Colbert a les 11 hores

El dissabte 23 concentració davant el consolat mexicà, plaça de l'òpera a les 11 hores


CSOM : Col·lectiu Solidaritat Oaxaca Mèxic (Marsella)
collectifsolidariteoaxaca ARROBA no-log.org

Mobilisation pour Oaxaca


soutien aux prisonnier-es politiques de la commune libre de Oaxaca.


Oaxaca est un Etat du sud mexicain, frontalier avec le Chiapas, le plus pauvre et le plus indigène du pays et qui, comme les zapatistes, est en lutte contre l'oppression, tout en construisant de nouvelles formes horizontales de l'exercice démocratique.

A Oaxaca, les événements ont débuté dans un contexte marqué par de fortes mobilisations populaires dans tout le Mexique, et leur féroce répression policière. Déjà, rappelons-nous qu'en avril de cette année la répression s'est abattue sur une grève de mineurs à Sicartsa dans l'Etat du Michoacán, puis sur le village de San Salvador Atenco dans l'Etat de Mexico en mai.

Puis, suite à la violente répression d'une longue grève d'enseignants de la région, ayant débuté le 22 mai, le peuple de Oaxaca s'est soulevé le 14 juin pour réclamer la destitution du gouverneur Ulises Ruiz. Une ASSEMBLEE POPULAIRE DES PEUPLES D'OAXACA (APPO) s'est formée rassemblant des centaines d'organisations de différents secteurs de la société de cet Etat.

Quand l'APPO contrôlait une grande partie de la ville, des paramilitaires, en complicité avec les autorités politiques locales, ont tiré sur les barricades, faisant plusieurs morts. Cela a permis au gouvernement fédéral d'envoyer la PFP (Police militarisée) à Oaxaca, qui, entrée dans la ville le 29 octobre, a ensuite occupé la place centrale.

Depuis lors, la répression s'est acharnée sur un mouvement pourtant pacifique, à tel point que la population d'Oaxaca vit sans aucune garantie de ses droits élémentaires, dans la peur d'exactions répétées. On compte aujourd'hui des dizaines, de morts, des dizaines de disparus et aussi des victimes de viols, de tortures et des emprisonnements.

Mais l'APPO reste debout, résiste, soigne ses blessés, soutient ses prisonniers et continue de s'organiser en développant ses réseaux, pour défendre ses droits et une autre façon de faire de la politique.

Ce que défend ce mouvement, c'est l'abolition de la distance entre la population et ses représentants, se donnant par exemple la possibilité de révoquer celui qu'il a élu lorqu'il oublie ce pour quoi il a été mandaté.

Dans ces moments de terreur et d'impunité, l'APPO, pour continuer à résister, a besoin de soutien. C'est pourquoi nous voulons nous mobiliser pour faire pression sur le gouvernement mexicain
et exprimer notre solidarité envers la lutte des peuples d'Oaxaca.

Pour nous, la solidarité avec les insurgés d'Oaxaca, implique aussi un soutien financier urgent : Nous organisons à chaque manifestation une collecte de dons que nous enverrons rapidement aux prisonniers politiques déplacés à l'autre bout du Mexique, à leur familles et à leurs avocats. 22-23 DECEMBRE A 11 HRS


MOBILISATION !

Le vendredi 22 décembre , suite à l’appel de L’EZLN pour une journée internationale de soutien à la commune libre de Oaxaca, rassemblement devant la poste Colbert à 11 heures

Le samedi 23 rassemblement devant le consulat mexicain, place de l’opéra à 11 heures

CSOM : Collectif Solidarité Oaxaca Mexique (Marseille) collectifsolidariteoaxaca ARROBA no-log.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Marsella/ mobilització de suport a la comuna lliure de Oaxaca
20 des 2006
cartell_portada.jpg
Manifestació divendres 22 a les 19h a plaça universitat.
Re: Marsella/ mobilització de suport a la comuna lliure de Oaxaca
21 des 2006
mobilitzacions internacionals per Oaxaca!!!

EZLN crida el dia 22 a mobilitzacions internacionals per Oaxaca!!!


El Comitè Clandestí Revolucionari Indígena-Comandància General de l’Exèrcit Zapatista d’Alliberament Nacional (EZNL) ha convocat a través d’un comunicat una mobilització mundial per la fi de la repressió i la violació dels drets humans a Oaxaca.

La manifestació de Barcelona serà el 22 i sortirà a les 19h de la Plaça Universitat.

L’EZNL convoca aquesta manifestació mundial "per la presentació amb vida dels desapareguts, per l’alliberament de les detingudes i detinguts, per la sortida d’Ulisses Ruiz (Governador d’Oaxaca) i les forces federals d’Oaxaca, pel càstig als culpables de les tortures, violacions i assassinats".
Re: Marsella/ mobilització de suport a la comuna lliure de Oaxaca
21 des 2006
Colera camping CNT