Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : amèrica llatina
Zapatistes temen nous desallotjaments a la selva Lacandona
20 des 2006
La Junta de Bon Govern "Nueva Semilla que Producir ", fa una alerta a què les diferents corporacions policíaques i els tres nivells de govern preparen nous desallotjaments violents contra comunitats indígenes assentades a la Selva Lacandona.

ZAPATISTES TEMES NOUS DESALLOTJAMENTS DE LES COMUNITATS

En un comunicat, les autoritats rebels zapatistes fan alerta que "els pròxims en ser desallotjats en la mateixa forma que Viejo Velasco, són els poblats de Nuevo Tila, San Jacinto, Ojo de Agua Tzotzil i Flor de Cacao, del municipi oficial d'Ocosingo", Selva de Chiapas, comunitats que porten mes de 20 anys vivint en aquesta part de l'estat; en la comunitat de Nuevo Tila habiten algunes famílies bases de suport de l'EZLN".

Van explicar que una altra zona on hi ha temor són en les comunitats de Linda Vista, Progreso Agua Azul, del municipi oficial de Tumbalá, a la zona Nord de Chiapas. El primer de gener de 1994 va ser recuperada aquesta terra pels que allà viuen actualment. En les comunitats Linda Vista i Progreso, la majoria són bases de suport de l'EZLN.

Segons la Junta de Bon Govern, aquestes últimes poblacions també estan amenaçades amb ser desallotjades per l'organització OPDDIC; "en cas que no desocupin de manera voluntària i urgent, l'organització ja esmentada prendran mesures dràstiques". "Aquests esdeveniments són només una mostra del que ja estan preparant en contra de nosaltres els indígenes", refereixen els zapatistes, després de recordar que en els fets violents ocorreguts a Viejo Velasco "van utilitzar la comunitat lacandona per dur a terme el desallotjament inhumà; aquestes amenaces i violències cada vegada es van fent més gran; la comunitat lacandona ara estan aliats amb l'Organització per a la Defensa dels Drets Indígenes i Camperols (OPDDIC), un grup de tall paramilitar que opera la zona".

"Nosaltres ja hem sofert les violències i crims dels paramilitars i sabem que ells sí que estan protegits, recolzats i organitzats pels tres nivells del mal govern, els líders i els autors materials dels diferents crims que han comès", van esmentar. "Sabem que el mal govern està armant i equipa els pobladors de la Comunitat Lacandona i l'OPDDIC per continuar assassinant i massacrant els seus germans indígenes".

http://www.cuarto-poder.com.mx/cgi-bin/4p_secc.cgi?sec=a&dt=20/12/2006&sVeure comunicat:
DENÚNCIA SOBRE LES AMENACES DE L'OPDDIC
JBG NOVA LLAVOR QUE PRODUIRÀ
http://chiapas.indymedia.org/display.php3?article_id=140359

This work is in the public domain

Comentaris

Manifestació divendres
20 des 2006
cartell_portada.jpg
Manifestació divendres 22 a les 19h a Plaça Universitat
Colera camping CNT