Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Dijous carmanyolada popular contra els preus abusius i la privatització dels serveis (història UB-SEPC)
18 des 2006
acció bar.jpg
CONTRA ELS PREUS ABUSIUS DEL BAR I LA PRIVATITZACIÓ DELS SERVEIS,ACTUA!

L’aplicació de la LOU (Ley Orgánica de Universidades) ha deixat molt debilitada la universitat pública, tant a nivell d’autonomia, com de finançament públic. I havent de realitzar els canvis que planteja el procés de Bolonya, les universitats opten per: augmentar les taxes als i les estudiants,quedar devaluades respecte les universitats privades o acceptar l’entrada de capital privat. Com és el cas de l’empresa Universitas Coletividades, que gestiona el bar de la Facultat de Geografia i Història de la UB.
El canvi d’edifici de la nostra Facultat ha resultat una excusa per modificar (i no precisament cap a millor) aquest servei privatitzat dins una universitat pública;

•     A nivell visual el nou bar té una estètica “de dissenyâ€? que xoca amb el que es coneix com a menjadors universitaris (televisors de pantalla plana anunciant els productes, mobiliari fashion , com una decoració més pròpia del màrqueting empresarial, que d’un bar d’edifici públic).
•     A nivell de preus hi ha hagut un augment abusiu provocat per la privatització d’un servei en teoria públic. Això es veu plasmat en; la desaparició dels menjadors públics que hi havien a les facultats de la Diagonal de la UB on hi havia un menú complet de 4€, i en l’encariment descarat dels productes de l’antic bar al nou. Alguns exemples són:
2005(Diagonal)                 2006(Raval)
menú             4€                     6/7€
“sandwichâ€?         2€                     3’15€
cervesa             0’90€                     1’20€
•     A nivell de funcionament de l’espai hi ha una total marginalització dels i les estudiants que no consumim al bar i mengem amb tupper, fins al punt que s’ha creat una sala aïllada per la gent que duem el dinar de casa. És significatiu que com una concessió et deixin l’espai de les taules de sota l’escala del bar, que queda amagat, per menjar amb tupper. Això deixa clar que volen una imatge de consumidors/es de prestigi.
•     A nivell jurídic ens veiem impotents degut a la concessió que s’ha fet al bar de la universitat pública a Universitas Colectividades, empresa privada, la qual té tota la titularitat de drets sobre l’ús i funcionament del bar, sense cap tipus de regulació de la facultat.
Davant de la NO aportació de cap tipus de solució per part de la Degana i la direcció de la facultat quan hem denunciat aquesta situació. I abans de callar i acceptar el model de bar que ens imposen, creiem que la única sortida és actuar denunciant i pressionant col•lectivament per recuperar un espai propi, bàsic i popular dels i les estudiants com és el bar.
LA TUPPER WARS HA COMENÇAT! DES DEL SINDICAT D’ESTUDIANTS DELS PA�SOS CATALANS (SEPC) CONVOQUEM:
CARMANYOLADA POPULAR DIJOUS 21 DE DESEMBRE A LES 14h ENS TROBEM A L’ENTRADA DE LA FACULTAT, I TOTS I TOTES CAP AL BAR ACOMPANYATS D’UNA ACTUACIÓ MUSICAL.

Més informació a:
www.sepc.cat
I demà dijous a la paradeta informativa del SEPC que hi haurà de 9:30 a 14h a l'entrada de la facultat.
logocolor.jpg

This work is in the public domain

Comentaris

Dijous carmanyolada popular contra els preus abusius i la privatització dels serveis (història UB-SEPC)
19 des 2006
Una gran iniciativa... potser em passo
Re: Dijous carmanyolada popular contra els preus abusius i la privatització dels serveis (història UB-SEPC)
19 des 2006
Tuper wars jeje, el sentit de l'humor és la grandesa dels pobles!
Re: Dijous carmanyolada popular contra els preus abusius i la privatització dels serveis (història UB-SEPC)
20 des 2006
perkè lo de muntar una assemblea d'estudiants a història com ho veieu? Suposu ke malament pke amb lo sectaris ke sou... només fa falta veurey's caminar per la facultat per reconeixer-vos...
Re: Dijous carmanyolada popular contra els preus abusius i la privatització dels serveis (història UB-SEPC)
20 des 2006
Jo conec gent i no son persones sectaries, em sembla que si no has anat a cap assemblea del SEPC no els coneixes, de maleducats amb pintes de xulo en poden haver-hi (ho desconec) però en organitzacions grans ja passa això, i no cal titllar la feina de la gent que treballa a l'assemblea i es mou pel tema del bar de X per veure uns nanus caminant per la Facultat amb aires. Tots sabem que malauradament l'independentisme te gent amb molts aires, però també sabem que la gent que treballa dia a dia sovint no te res a veure amb aquests aires prepotents.
Re: Dijous carmanyolada popular contra els preus abusius i la privatització dels serveis (història UB-SEPC)
20 des 2006
no foteu cas a les intoxicacions!

aquest "estudiant d'història" es desacredita sol
Re: Dijous carmanyolada popular contra els preus abusius i la privatització dels serveis (història UB-SEPC)
20 des 2006
Mira pringat és del ben segur que si estàs a la facultat no fots res de res, a nivell sindical a història sols existeix el SEPC i una petita associació de filòsofs. Ningú més ha fet aquest any lluita estudiantil. A més d'això hi ha gent que curra a històries no estudiantils i cada dos dimarts ho difon a la facultat amb les taules del local del SEPC. I per cert, al darrer intent d'assemblea de facultat hi van participar la CEPC i l'estel i en el proper hi participarà el SEPC, pereò tu estaràs fent una birra al bar, visquent al teu món i pagant els preus de la beguda i els menus a preu d'un altre.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more