Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Crida de l'esquerra independentista a la manifestació del 23 de desembre per un habitatge digne
18 des 2006
Crida de l'esquerra independentista a la manifestació del 23 de desembre per un habitatge digne

Amb motiu de la convocatòria pel dret a lâhabitatge digne que tindrà lloc a València i a Barcelona el pròxim dissabte 23 de desembre a les 17 hores a la Plaça Sant Agustí i a la Plaça Catalunya respectivament, les organitzacions de lâEsquerra Independentista fem una crida a participar dâaquesta mobilització.
Manifestem la importància dâaquesta mobilització popular i creiem que sâha dâacudir a aquesta pels següents motius:

1.El problema de la manca dâhabitatges és una realitat cada vegada més latent. Els preus dels habitatges han crescut de manera desorbitada ( el metre quadrat està a la ciutat de València per sobre dels 2000 euros el metre quadrat), cosa que provoca que moltes persones no puguen accedir a una vivenda pròpia. Actualment lâhabitatge ha deixat de convertir-se en un dret per passar a ser un negoci.

2.Actualment els Països Catalans estem patint les conseqüències més crues del capitalisme salvatge: 2·1 La terciarització: Ens han condemnat a ser un país de serveis, cosa que provoca una especialització exclusiva en el turisme. Aquest fet té unes conseqüències devastadores per la nostra terra: especulació urbanística: camps de golf, macrourbanitzacions, centres comercials, plans eòlics, ports esportius, pistes dâesquí...

Tota aquesta febre del taulell i l'especulació ha provocat que malgrat que cada vegada són més les cases que es construeixen arreu del País, són també majors les dificultats que tenim per poder accedir a una vivenda i menys les possibilitats de poder tindreân una pròpia.

2·2 La precarietat: La terciarització provoca també una precarització de les nostres vides: els nostres treballs són cada vegada més temporals (un 33% dels treballadors/es a l'Estat són temporals), els nostres sous no augmenten al mateix nivell que augmenta el preu de tot ( menjars, aigua, gas, llum, hipoteques...) Tot això, provoca que haguem de destinar més del 50% dels nostres sous per poder comprar una vivenda o que les hipoteques no paren dâaugmentar cosa que dificulta que les persones més joves puguen emancipar-se i poder tindre una vivenda pròpia.

2·3 L'endeutament: L'endeutament arriba enguany al 110% de la renda familar. Avui dia, les hipoteques s'estan negociant per trenta anys o més, i a València n'estem pagant més de 600 euros mensuals per hipoteca. Aquesta quantitat puja amb l'euríbor, cosa que exposa a les classes populars a una situació de màxima vulnerabilitat de l'economia familiar.

3.Al mateix temps, que són majors les dificultats que observem per poder accedir a una vivenda veiem que els pisos buit i inutilitzats són cada vegada majors. Actualment trobem que a la ciutat de València existeixen al voltant de 65464 vivendes buides sobre un total de 377248, cosa que demostra una vegada més que hi ha una infrautilitzament de la vivenda i una deixadesa per part de les administracions en rehabilitar aquestos pisos buits.

4.Dins de tot aquest context, trobem per damunt de tots dos col·lectius castigats especialment: les dones i les joves. Les dones sotmeses a un sistema patriarcal que les discrimina pel simple fet de ser dones: els seus sous mensuals són un 15'7% inferiors que als dels homes, la taxa dâatur de les dones està per sobre que la dels homes. A més, s'ocupen majoritària ment al terciari, el sector econòmic amb més temporalitat i precarietat. Amb els preus actuals una dona ha de destinar més del 54% del seu sou a pagar un habitatge.

Un altre col·lectiu especialment discriminat és el de les joves: les seues dificultats per poder accedir a una vivenda són majors ja que es veuen condemnats a destinar més del 50% dels seus sous si volen accedir a una vivenda a València. La temporalitat i la precarietat dels seus treballs fan augmentar, encara més, les seues dificultats per poder emancipar-se de casa i poder accedir a una vivenda pròpia. Actualment un 78,6% de joves encara viu en casa dels seus pares ja que li és impossible comprar-se una vivenda pròpia.

5.Tot aquests factors tenen un culpables clars que calen assenyalar i denunciar: polítics, empresaris, constructors, bancs, immobiliàries.... Aquelles persones encarregades de dirigir, des del poder polític i l'econòmic, els destins de les nostres vides sols que cerquen el seu enriquiment personal i per cercar aquest objectiu especulen amb el territori, amb les persones o amb lâeducació. Res queda fora dâaquestes sangoneres com ara Lubasa, Llanera o Ortiz els quals decideixen les regles del joc i són ells els qui decideixen el futur del nostre poble, de les nostres vides...

6.Davant de tot això, des de les diferents organitzacions de lâesquerra independentista creiem que calen algunes mesures dâurgència per aturar aquest problema:

- Cal que hi haja una revitalització dels nostres barris més històrics com ara Russafa, Ciutat Vella o el Cabanyal els quals han estat abandonats a la seua sort.

- Cal crear una bossa social de l'habitatge, mitjançant la sanció i/o expropiació dels propietaris d'habitatges desocupats, suficientment ampla per dotar d'una vivenda digna a tothom que la sol·licite.

- Cal intervindre contundentment el mercat de l'habitatge per tal que els preus de les vivendes s'ajusten als salaris.

- Cal que la vivenda i els barris oferisquen les mateixes condicions pel que fa a qualitat de vida, independentment del salaris d'aquells que les obtinguen.

Per tot això, des de l'Esquerra Independentista, encoratgem al conjunt de la ciutadania a participar dâaquesta convocatòria ja que la única arma de les classes populars és la mobilització i la lluita diària arreu dels nostres barris, pobles i viles.

PROU PRECARIETAT! PROU ESPECULACIÃ URBANÃ?STICA!
ATUREM LA MÃFIA IMMOBILIÃRIA!
ENDAVANT AMB LA LLUITA POPULAR!

València 16 de desembre de 2006
Esquerra Independentista

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crida de l'esquerra independentista a la manifestació del 23 de desembre per un habitatge digne
18 des 2006
estaria bé tenir en compta que això és una convocatòria anòmina, qui vuilgu, que vingui, però que no intenti "guanyar punts" amb aquestes movilitzacions.
Suposso que totes som benvolgudes
Re: Crida de l'esquerra independentista a la manifestació del 23 de desembre per un habitatge digne
18 des 2006
Coincideixo amb ok.
Crec que hauríem de deixar-ho com a manifestació per un habitatge digne i prou. Aqui és igual si s'és independentista o anarquista o el que vulgueu… U.u
Re: Crida de l'esquerra independentista a la manifestació del 23 de desembre per un habitatge digne
18 des 2006
totalment d'acord, però els moviments revolucionaris han de sabre canalitzar les seves forces i els diferents moviments socils per tal d'estructurar-los i donar-lis continuïtat. Així que molt bé per la convocatòria feta per l'Esquerra Independentista de València.
Re: Crida de l'esquerra independentista a la manifestació del 23 de desembre per un habitatge digne
19 des 2006
Otra vez los pesaos de siempre intentando sacar tajada. Es increible la capacidad de absorción de esta gente de cualquier tipo de lucha popular, ya sea la vivienda, el cuart cinturó, renfe o la subida del IPC. Sus propias limitaciones (esta gente nunca fue muy lista) les lleva a suponer que la especulación va de Valencia y llega hasta Barcelona, como si los efectos del neoliberalismo reconocieran fronteras, pero claro, ES NECESARIO ADAPTARLO AL DISCURSO SECTARIO. ¿Y esa mania del posesivo?, el Nostre territori, els Nostres barris..... Anda ya!¡Cómete tu pais con patatas y cuidado no te atragantes con el hormigón!

¡Ya basta de parasitar las luchas sociales!
¡Déjate la estelada en casa (de papá)!
Re: Crida de l'esquerra independentista a la manifestació del 23 de desembre per un habitatge digne
19 des 2006
Bones camarades!

Aquesta convocatoria qui la fa? l'esquerra independentista? amb tot el perdo, a mi no m'ha arribat res pels canals habituals.
Esperem a veure que es diu mes... almenys aixi ho farem al Valles Oriental.
De fet sempre ens ha fet mala espina tot aquest tema, la repercussió mediatica que s'e l'hi dona, la pasta d'on surt? adhesius, material vari... la coordinació a nivell estatal es si no mes que sospitosa, nosaltres esperarem, ja veurem qui es que aixeca la pancarta a ultima hora...

I pel paio que es fa dir uufff! que deu voler dir tuf a anarco de cartro, que si no l'hi agrada la territorialitat, que s'en vagi a protestar per una fronatera no natural a la Jonquera, que ens deixi a nosaltres fer, que nomes amb la coordinacio i la nostra lluita continua a tot arreu, assolirem la llibertat nacional i de classe.
Venga anarcolibetariosindicalista! vete a fumar crostas de papa o no!
Re: Crida de l'esquerra independentista a la manifestació del 23 de desembre per un habitatge digne
20 des 2006
...queden 4 dies per la mani de dissabte...
mobilitzem tota la gent possible i deixem les discussions que ens separen per un altre dia...

com siguem 4 gats, els que ens fan la vida impossible se'ns riuran a la puta cara!!!
Re: Crida de l'esquerra independentista a la manifestació del 23 de desembre per un habitatge digne
20 des 2006
jo tampoc m'ho vaig creure. fa uns dies a indymedia ja es va penjar akesta mateixa web i quant em vaig keixar van posar un link a la pagina d'endavant on hi havia la mateixa notícia. Així entenc ke, com ke el mail és d evalència, això és ke totes les organitzacions de l'EI de valència s'han posat d'acord. en tot cas si hi ha incompatibilitat d'horaris personalment sóc més partidari d'anar a la dels presos, doncs akesta té menys capacitat de mobilització i per minimament sensibles ke siguem ens hi hem d'implicar.

http://www.endavant.org/news
Sindicato Sindicat