Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Benetton usurpadora de Terres maputxes
17 des 2006
Enviat per: elsud.org

Poca gent ha anat a comprar a Benetton aquesta tarda a Girona, almenys a la botiga del carrer St. Clara, una de les quatre que té la propietària d'aquesta franquícia a Girona, molt poca.

Un dia nadalenc i sucós per a una botiga de roba al mig de la Girona comercial, on la febre consumista es veu desbordada.

La concentració de solidaritat amb el poble Maputxe ha estat tot un èxit.

Més d'un centenar de persones s'han aplegat durant tota la tarda davant de l'establiment per expressar el rebuig a les multinacionals que agradeixen diàriament al poble Maputxe i a la natura que ens pertany a totes, una d'elles és Benetton.

Aquesta jornada de lluita i boicot ha estat organitzada per un grup de suport al poble mapuche i s'ha realitzat simultàniament a altres ciutats europees, a Marsella, Holanda....

La campanya de denúncia contra aquesta transnacional fa temps que dura, segurament des del 1991, data que Benetton va fer-se seves més de 900.000 hectàries d'Argentina a través de la compra de l'empresa “Compañia de Tierras Sud Argentina SA“.

La concentració ha començat puntualment a les 17:30 i ha acabat quasi quan ja era hora de tancar, cap a dos quarts de nou.

S'han desplagat tres pancartes grans durant tota l'estona.

S'han repartit molts fulletons informatius sobre la cara real d'aquesta transnacional disfressada de multiculturalitat.

S'anava llegint el manifest de tant en tant, es comptava amb un radiocasette, timbals i s'han empaperat els aparadors amb crides al boicot i acusant Benetton de feixistes.

La propietària de la franquícia ha patit alguns moments d'angoixa, no acabava d'acceptar la proptesta ni la mostra de solidaritat que representava.

Solidaritat? Algú s'atreveix a protestar i denunciar encara? A mi, a una pobra botiguera?

Els verdaders colors de Benetton, el vermell de la sang indígena, el negre de la mineria i explotació de la naturalesa i el daurat de les fortunes i riqueses que acumulen i espolien les multinacionals, igual que Endesa o Repsol a Amèrica-llatina.

Usurpant terres, destrossant la naturalesa entera, matant, torturant o bé empresonant als qui gosen lluitar-hi en contra a través de la complicitat dels governs d'Argentina i Xile.

Ah, ... i si bé podrien pensar els qui per allí passejaven, que no hi havia policia per enlloc, dir que almenys una cinquena de polícia secreta estava dissimulant més bé o més malament.

A la botiga del davant, en el banc del costat, la, la, la...

Ja n'hi ha prou decomplicitat! Per un consum crític i responsable! BOICOT A BENETTON!

Benetton usurpadora de Terres maputxes Enviat per: elsud.org

Poca gent ha anat a comprar a Benetton aquesta tarda a Girona, almenys a la botiga del carrer St. Clara, una de les quatre que té la propietària d'aquesta franquícia a Girona, molt poca. Un dissabte nadalenc i sucós per a una botiga de roba al mig de la Girona comercial, on la febre consumista es veu desbordada. La concentració de solidaritat amb el poble Maputxe ha estat tot un èxit. Més d'un centenar de persones s'han aplegat durant tota la tarda davant de l'establiment per expressar el rebuig a les multinacionals que agradeixen diàriament al poble Maputxe i a la natura que ens pertany a totes, una d'elles és Benetton.

Aquesta jornada de lluita i boicot ha estat organitzada per un grup de suport al poble mapuche i s'ha realitzat simultàniament a altres ciutats europees, a Marsella, Holanda.... La campanya de denúncia contra aquesta transnacional fa temps que dura, segurament des del 1991, data que Benetton va fer-se seves més de 900.000 hectàries d'Argentina a través de la compra de l'empresa “Compañia de Tierras Sud Argentina SA“.

La concentració ha començat puntualment a les 17:30 i ha acabat quasi quan ja era hora de tancar, cap a dos quarts de nou. S'han desplagat tres pancartes grans durant tota l'estona. S'han repartit molts fulletons informatius sobre la cara real d'aquesta transnacional disfressada de multiculturalitat. S'anava llegint el manifest de tant en tant, es comptava amb un radiocasette, timbals i s'han empaperat els aparadors amb crides al boicot i acusant Benetton de feixistes.

La propietària de la franquícia ha patit alguns moments d'angoixa, no acabava d'acceptar la proptesta ni la mostra de solidaritat que representava. Solidaritat? Algú s'atreveix a protestar i denunciar encara? A mi, a una pobra botiguera?

Avui s'han descobert els verdaders colors de Benetton, el vermell de la sang indígena, el negre de la mineria i explotació de la naturalesa i el daurat de les fortunes i riqueses que acumulen i espolien les multinacionals, igual que Endesa o Repsol a Amèrica-llatina. Usurpant terres, destrossant la naturalesa entera, matant, torturant o bé empresonant als qui gosen lluitar-hi en contra a través de la complicitat dels governs d'Argentina i Xile.

Ah, ... i si bé podrien pensar els qui per allí passejaven, que no hi havia policia per enlloc, dir que almenys una cinquena de polícia secreta estava dissimulant més bé o més malament. A la botiga del davant, en el banc del costat, la, la, la...

Ja n'hi ha prou decomplicitat! Per un consum crític i responsable! BOICOT A BENETTON!

http://elsud.org/index.php?name=News&file=article&sid=1659
------------------------------------------------------------------------------

Manifest:

Benetton usurpadora de terres. Per l'existència del poble mapuche! Benetton té interessos miners ocults i lligams amb constructores que sostingueren la dictadura que hi ha darrera dels desallotjaments de les famílies mapuches. Sona estrany, però té la seva explicació. Des de fa uns mesos enrera, circula el rumor que Benetton és propietària d'una empresa minera. Segons aquesta versió, que també va aparèixer a internet, la "minera sud-argentina S.A." es va formar el 9 de maig de 2003 per la “adquisició, disposició i transferència de propietats i drets miners. Prospecció, exploració, desenvolupament, preparació, explotació, extracció i refinament de minerals i subproductes�. També es deia que el president de la flamant minera és Diego Perazzo, vicepresident de la companyia "tierras sud-argentinas (C.T.S.A.), propietat de Benetton.
Moltes vegades s'ha demostrat que la zona on va ser desallotjada l'octubre de 2002 la familia maputxe Curiñanco-Nahuelquir, estava rodejada de 15 pous miners, i possiblement l'interès per l'or ha estat la raó del desallotjament contra aquest matrimoni originari d'Esquel. Malgrat tot, la versió dels interessos miners no s'ha tingut en compte per quasi cap periodista: ja que l'empresa no figura en cap directori de Benetton, no té publicitat ni activitat coneguda, així doncs se suposa que no existeix.
Darrera la façana multiètnica i solidària que vol donar a conèixer Benetton s'amaga un dels més grans latifundistes d'Argentina, aquest usurpa la terra, l'aigua i la llibertat del poble originari maputxe. Explota els treballadors a Argentina i a la resta del món.
Aquesta és una lluita que ens afecta directament ja que els recursos naturals s'esgoten per tothom i els deastres són irreversibles.
Així doncs els principis de Benetton, que corresponen als principis capitalistes, estàn coberts per una mascara de progrès. Incentiven una societat basada en el consum innecessari i el desenvolupament que ens aporta a l'autodestrucció del territori. L'agressió que pateix el poble maputxe no només és causat per la multinacional Benetton sinó que també hi participen empreses com: Repsol, Endesa, Telecom,...


No compris, no siguis còmplice: destruim les xarxes de la cadena Benetton.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat