Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Assemblea extraordinària de la Plataforma pel Dret de Decidir
15 des 2006
Demà dissabte, a partir de les 9:30, es celebrarà al local del CIEMEN una Assemblea Extraordinària de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), que sens dubte marcarà el rumb de l'actuació d'aquesta plataforma en el proper any.

L'assemblea està dividida en dues parts, en la primera de les quals s'exposaran les activitats i experiències que la PDD ha dut a terme fins ara i es presentarà i aprovarà el nou Manifest de la plataforma, a partir d'una proposta del Fòrum de Debat Permanent. En la segona part, que s'estructurarà a partir d'unes ponències, es debatran i s'acordaran dues propostes de futur, una de relacionada amb la Campanya per la publicació de les Balances Fiscals i l'altra amb la iniciativa legislativa popular per la celebració d'un referèndum d´autodeterminació. L'objectiu d'aquests dos debats és dissenyar i determinar les perspectives d'acció de la Plataforma pel Dret de Decidir.
Mira també:
http://www.tenimeldretdedecidir.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Assemblea extraordinària de la Plataforma pel Dret de Decidir
15 des 2006
Endavant, cal un moviment suprapartidista que sigui una vertadera eina per canviar la dinàmica de la nostra realitat. Allò que els partits no són capaços de fer ho haurem de fer el poble.

Ara la paella la tenen els governs espanyols i l'espanyolisme (PSOE,PP,C's, poder judicial, poder mediàtic...) fins que prenguem consciència del nostre potencial i els la prenguem.
Re: Assemblea extraordinària de la Plataforma pel Dret de Decidir
17 des 2006
la plataforma hem deixa bastant indiferent. algú sap com està la cua?
Re: Assemblea extraordinària de la Plataforma pel Dret de Decidir
19 des 2006
Conclusions



L'Assemblea Extraordinària de la Plataforma pel Dret de Decidir, reunida a Barcelona, el 16 de desembre de 2006:



1. Ha aprovat un nou manifest de la Plataforma que recull com a principals temàtiques: l'extensió dels principis de la mateixa arreu dels Països Catalans, la immigració, la presència en les institucions internacionals i la necessitat d'internacionalització del debat sobre el dret de decidir.


2. L'actual és un moment polític important perquè constatem que l'autonomisme s'esquerda. Avui cal començar a treballar per un nou marc polític: el de la sobirania.


3. Aquest context polític, i davant la constatació que la continua dependència dels pactes no ens porta enlloc, fa que la Plataforma pel dret de decidir sigui més necessària que mai i, en aquest sentit, ha de continuar essent un agent social amb capacitat d'influència en la política del nostre país. Cal treballar per consolidar un espai plural i transversal que aplegui entitats i moviments socials dels Països Catalans. És necessari també continuar analitzant amb profunditat els elements, els blocs de poder i les agressions que contínuament pateix el nostre país.


4. Des de la Plataforma pel dret de decidir ens cal observar els canvis que s'estan generant arreu d'Europa i el món i els processos de canvi que es poden establir properament a Escòcia, a Euskadi, etc. i establir lligams de solidaritat i cooperació mútua.


5. La Plataforma ha de continuar fent feina d'extensió, consolidació i estructuració. Cal una radicalització de la seva independència ideològica i econòmica.


6. La Plataforma ha de treballar en el camp de la generació de les idees i la radicalització de la democràcia generant nous llenguatges que permetin ampliar la base social que treballa pel dret de decidir.


7. El nostre full de ruta pel 2007 implica l'estudi i la generació de dues campanyes concretes:

a. Campanya per la sobirania fiscal: denúncia del dèficit fiscal i de la manca d'inversions per part del govern central en infrastructures.
b. Petició popular per a la transferència als Parlaments dels Països Catalans la competència de celebració de referèndums.

Hem creat grups de treball per a tirar-les endavant i properament es comunicaran les accions concretes i la temporalització de les mateixes.

No oblidem la nostra vinculació al procés de pau al País Basc i no ignorem possibles noves mobilitzacions.


8. En darrer lloc, la Plataforma pel dret de decidir té la voluntat d'aplegar al seu voltant diverses entitats i col·lectius que treballen als Països Catalans per les temàtiques que ens són pròpies perquè volem crear cohesió social. Com a agent que vol influir en la política catalana pensem que cal crear diàleg amb els partits polítics.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more