Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
La FAVB convoca una concentració de suport als okupes de Can Ricart
14 des 2006
La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i l'AAVV del Poblenou han convocat per aquest dissabte una concentració de suport als okupes del col·lectiu la Makabra, que ahir van ser desallotjats del recinte de Can Ricart. La cita serà a les 19 hores a la plaça de Sant Jaume, on també acabarà la manifestació que han convocat els membres de la Makabra per "condemnar l'especulació i reclamar a l'Ajuntament un espai propi on portar a termes les seves activitats culturals". Precisament ahir, després del desallotjament, els membres del col·lectiu de la Makabra es van concentrar al costat de Can Ricart a l'hora de sopar, tal i com mostren les imatges que publiquem en aquesta informació.

Notícia i reportatge fotogràfic publicat a www.transversalweb.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La FAVB convoca una concentració de suport als okupes de Can Ricart
14 des 2006
Esperpèntic resulta, des de dins, el festival de l'oportunisme amb el que ens estan deleitant certs agents aquests ultims dies. Agents,aquests, que després de portar aproximadament 6 anys lluitant per a que la única resposta possible al 22@ es lliurés als despatxos, ara esdevenen els grans defensors de l'acció directa. La junta de L'AAVV de Poblenou, infestada de submarins de partits que avui en dia governen aquesta ciutat, carrega des de fa anys amb la responsabilitat de representar el principal mur de contenció per tal d'aturar qualsevol focus de resposta no controlada per la actual burocràcia representativa veïnal. Carregaven des de el seu organ d'expressió(la revista Poblenou) cap aquells que ja fà temps denunciaven la relació de la gran majoria d'empreses de nova instauració al barri amb la industria armamentística, titllantlos de demagogs. Per al final, amb el pas del temps, acabar assumint el mateix discurs. Carregaven contra qualsevol que proposés un tipus de resposta que no passés tant sols per una aliança a cegues amb intelectuals i tecnòcrates diversos, per als quals el tema de Can Ricart( i el 22@) esdevenia la seva gran oportunitat per a ampliar curriculum com a grans solucionadors de conflictes en favor de la pau institucional(oblidant els 250 treballadors), i més per una mobilització continuada al carrer que exercís de pressió a l'hora de pendre decisions als male�ts despatxos municipals. Per al final saltar a la palestra a la primera de canvi que s'ha donat una situació ,que si bé han suportat,ben cert és que no han controlat.
Ells son responsbles de haver avalat el PERI Eix Llacuna a partir d'un pacte amb l'ajuntafems a esquenes del barri, que finalment ha sigut tombat per una error de formes a resultes d'un contenciòs presentat per CiU.(arreglats anem si aquests han de defensar-nos dels excesos urbanistics)
Esperpèntic resulta veure algú, que a les autonòmiques del 2003 anava a les llistes de ICV en el numero 37 a les portes de La Makabra-Can Ricart parlant en nom de l'AAVV de Poblenou, i fent una defensa aferrima de l'okupació de l'espai mentre el seu cap polític planejava el desallotjament per a 48 hores despres.
Donant suport a la gent de la Makabra en la seva(nostra) lluita tant sols fer arrivar un avís:
Vigileu amb qui teixiu aliances, no sigui que us torni a passar el mateix que amb els 5 visitants-col·laboradors amb els que vàreu compartir els ultims dies de Can Ricart.

D'algú que no es creu tenir la raó, però si una opinió.

Amunt La Makabra!
Amunt les lluites populars!
Re: La FAVB convoca una concentració de suport als okupes de Can Ricart
15 des 2006

Sisplau, no barrejis coses. La FAVB és una Federació d'Associacions de Veïns i com a tal federació et pots trobar de tot allà dins, des de els susodichos del Poble Nou (que vaya tela) fins a la gent de Prospe a Nou Barris (que no tenen tanta tela), o bé la revista que fan (Carrer), que trobo molt i molt digna, i sobretot racional.

Re: La FAVB convoca una concentració de suport als okupes de Can Ricart
15 des 2006
Evidentment tens raó. No era la meva intenció barrejar res, ni criticar la feina que la federació com a tal porta a terme. Tan sols exposava la situació concreta que al barri de Poblenou s'ha donat. Crec que en el post anterior queda clar que en tot moment parlo del poblenou, i si no és així ho matitzo ara.
Salut.
Sindicato Sindicat