Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El SEPC s'oposa a que la llengua espanyola s'imposi en algunes matèries a primària.
14 des 2006
logo.jpg
14.12.06 El Sindicat d'Estudiants del Països Catalans (SEPC) s'oposa a una possible decisió de la conselleria d’Educació del govern “d’Entesa� que pretén imposar la llengua castellana a l’educació primària en algunes matèries, com a conseqüència del decret d’ensenyances mínimes de primària aprovat per l'actual govern espanyol.

I és que aquesta organització estudiantil entén que l’actual sistema d’immersió lingüística del Principat és plenament necessari i extensible a la resta de Països Catalans per aconseguir que la mainada del nostre país pugui aprendre i educar-se en l’única llengua pròpia i comuna d’arreu dels Països Catalans, la llengua catalana.

Considera que la submissió del govern principatí a les lleis del govern espanyol sense la més mínima resistència representa una greu amenaça a les insuficients característiques del model educatiu actual, ja que l’educació primària és l’etapa clau en la formació dels nens i nenes. És el moment en el qual es desenvolupen les bases i els fonaments educatius d’una persona i pensa el SEPC que en la situació de diglòssia i de retrocés social de la llengua catalana és més que necessari que els diferents governs rebutgin enèrgicament qualsevol proposta que signifiqui un retrocés del català en el sistema educatiu.No pot perdre un element bàsic de la societat catalana en matèria lingüística, pel sol fet d’evitar tensions dins del govern “d'Entesa� o amb el govern de Madrid.

Pel SEPC és més que alarmant la possible decisió de la conselleria, ja que suposaria un precedent perillós de cara a l’aplicació de la LOE a l’ensenyament secundari. Si el govern espanyol i de la Generalitat segueixen la mateixa línia, el SEPC afirma que el català patiria també un retrocés en l’ensenyament mitjà i els governs que s’autoproclamen defensors de la multiculturalitat i del català es convertirien en còmplices de la pèrdua de la llengua catalana a les escoles i instituts del Principat.

Per la qual cosa el SEPC fa una crida a totes les entitats, associacions i societat civil en general per què s’impliquin en la defensa de la immersió lingüística com a sistema de normalitat democràtica integració i preservació de la llengua catalana, i exigeixin al govern del Principat i de l’Estat que rectifiquin la seva postura i canviïn les seves polítiques cap una ferma defensa del català i una aposta del mateix com a llengua d’educació, cultura i ciència en el marc dels Països Catalans.
Mira també:
http://www.llibertat.cat
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El SEPC s'oposa a que la llengua espanyola s'imposi en algunes matèries a primària.
14 des 2006
ja ho veiem... el tripartit es treu la máscara, en sauron amb els mossos a can ricart, i ercS! amb la política d'educació.
Sindicato Sindicat