Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El SEPC s'oposa a que la llengua espanyola s'imposi en algunes matèries a primària.
14 des 2006
logo.jpg
14.12.06 El Sindicat d'Estudiants del Països Catalans (SEPC) s'oposa a una possible decisió de la conselleria dâEducació del govern âdâEntesaâ? que pretén imposar la llengua castellana a lâeducació primària en algunes matèries, com a conseqüència del decret dâensenyances mínimes de primària aprovat per l'actual govern espanyol.

I és que aquesta organització estudiantil entén que lâactual sistema dâimmersió lingüística del Principat és plenament necessari i extensible a la resta de Països Catalans per aconseguir que la mainada del nostre país pugui aprendre i educar-se en lâúnica llengua pròpia i comuna dâarreu dels Països Catalans, la llengua catalana.

Considera que la submissió del govern principatí a les lleis del govern espanyol sense la més mínima resistència representa una greu amenaça a les insuficients característiques del model educatiu actual, ja que lâeducació primària és lâetapa clau en la formació dels nens i nenes. Ãs el moment en el qual es desenvolupen les bases i els fonaments educatius dâuna persona i pensa el SEPC que en la situació de diglòssia i de retrocés social de la llengua catalana és més que necessari que els diferents governs rebutgin enèrgicament qualsevol proposta que signifiqui un retrocés del català en el sistema educatiu.No pot perdre un element bàsic de la societat catalana en matèria lingüística, pel sol fet dâevitar tensions dins del govern âd'Entesaâ? o amb el govern de Madrid.

Pel SEPC és més que alarmant la possible decisió de la conselleria, ja que suposaria un precedent perillós de cara a lâaplicació de la LOE a lâensenyament secundari. Si el govern espanyol i de la Generalitat segueixen la mateixa línia, el SEPC afirma que el català patiria també un retrocés en lâensenyament mitjà i els governs que sâautoproclamen defensors de la multiculturalitat i del català es convertirien en còmplices de la pèrdua de la llengua catalana a les escoles i instituts del Principat.

Per la qual cosa el SEPC fa una crida a totes les entitats, associacions i societat civil en general per què sâimpliquin en la defensa de la immersió lingüística com a sistema de normalitat democràtica integració i preservació de la llengua catalana, i exigeixin al govern del Principat i de lâEstat que rectifiquin la seva postura i canviïn les seves polítiques cap una ferma defensa del català i una aposta del mateix com a llengua dâeducació, cultura i ciència en el marc dels Països Catalans.
Mira també:
http://www.llibertat.cat
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El SEPC s'oposa a que la llengua espanyola s'imposi en algunes matèries a primària.
14 des 2006
ja ho veiem... el tripartit es treu la máscara, en sauron amb els mossos a can ricart, i ercS! amb la política d'educació.
Sindicato Sindicat