Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Comunistes xilens i moviment homosexual bolivià es comprometen a lluitar per la fi de la discrimació
14 des 2006
Els comunistes xilens i el moviment homosexual bolivià es van comprometre a lluitar per la fi de la discriminació i de tot tipus d'exclusió en els seus respectius països i a Llatinoamèrica.
AFICHE%20CUMBRE.jpg
El moviment d'homosexuals bolivians i el Partit Comunista de Xile, participen en la Cimera Social Per la Integració dels Pobles, que es va realitzar en la ciutat de Cochabamba, Bolívia i que va reunir a un gran numero d'organitzacions polítiques i socials antineoliberals.

'Ens Solidaritzem amb totes les diversitats sexuals llatinoamericanes i reafirmem el nostre compromís conjunt de lluitar pel terme de tota classe de discriminació'.

'Creiem que la integració dels nostres pobles ha de partir per incloure a tots els que contribuïm amb el nostre treball a la societat i estem decidits a construir una societat més justa i lliure de tot tipus d'exclusions', assenyalen en declaració pública.

Per la seva banda els homosexuals bolivians van assenyalar que creuen que això només és possible des de les transformacions socials estructurals 'i estem disposats a contribuir des de la conquesta de les nostres demandes, però també des del conjunt de les aspiracions dels nostres pobles a aquesta causa que avança a Llatinoamèrica i que sens dubte vencerà amb el treball de tots'.

'Tenim esperança que la nova Constitució Política de Bolívia, així com les legislacions de Xile i de tots els països llatinoamericans reconeguin als homosexuals amb igualtat de drets, donant així un pas fonamental en l'equitat de tots els éssers humans.

Plantegem que :

No demanem tolerància sinó exigim respecte com un dret humà inalienable.
Exigim que es legisli sobre la unió de les parelles en un marc de legalitat.
Ser acceptats en la nostra vida laboral sense discriminacions
Que l'Estat garanteixi la salut i medicaments per a una millor qualitat de vida.
Que l'Estat garanteixi i promogui la no discriminació i la fi de la violència en contra dels homosexuals.
La Mesa de Diversitats Sexuals i de genera participa en la Cimera Social per la Integració dels Pobles a realitzar-se del 6 al 9 de desembre en Cochabamba.

CMI-Sucre. Del 6 al 9 de desembre en la ciutat de Cochabamba es portarà a terme La Cimera Social per Integració dels Pobles. Aquesta activitat coincidirà amb la Cimera de Presidents de Sudamèrica.

En la mateixa es tractaran diverses taules temàtiques, a saber: 1. Energia; 2. Infraestructura; 3. Institucionalitat i Asimetries; 4. Migracions i ciutadania; 5. Medi ambient, Biodiversitat i Aigua;6. Justícia i Impunitat; 7. Finançament; 8. Agricultura i Autosuficiència Alimentària; 9. Defensa i Militarització; 10. Drets Socials i Treball; 11. Comerç; 12. Pobles Indígenes; 13. Despenalització de la fulla de Coca

Activitats auto-organitzades.

Les organitzacions i xarxes que participin de la Cimera podran proposar i realitzar de forma autònoma, tant activitats temàtiques per a discutir qüestions específiques relacionades amb la integració, com activitats sectorials on els subjectes socials (els moviments, les xarxes i articulacions regionals) expressin la seva visió i preocupacions respecte als processos d'integració. Per a aquestes últimes, es proposa prioritzar el dia 06 de desembre.

Mesa de Diversitats Sexuals i de genera

Com part d'aquest procés d'integració en reunió sostinguda el passat 11 de novembre en la ciutat de Cochabamba amb representants de la Taula d'Incidència Política de Cochabamba; el Comitè GLBTH de Cochabamba; el Col·lectiu Gai Lèsbic Trans de Sucre; la representant de la Xarxa Nacional GLT; i altres representants departamentals es va decidir dur endavant un procés d'integració des de les diversitats sexuals i de genera en el marc d'aquest cim. "És un bon moment per a poder incidir amb polítiques d'inclusió" manifestava el company Willmer Galarza. "Solament es pot parlar d'integració en la mesura que tots els actors socials són tinguts en compte i en aquest punt com membres de les diversitats sexuals i genèriques tenim molts que parlar" va afegir el company Ronald B. Gespes.

El lema escollit és el següent: "Parlem sobre nosaltres, des de nosaltres i amb nosaltres. Una sola integració és possible per a una Amèrica Solidària"

Al seu torn la mesa te quatre eixos temàtics:

Mesa. Crims per homofòbia i impunitat.
Mesa. Lesbianisme i feminisme.
Mesa. Diversitats Sexuals i Genèriques - Finançaments – VIH i SIDA.
Mesa. Educació i Drets Humans – Inclusió.
S'espera la participació de diverses delegacions departamentals, nacionals, activistes, defensors dels drets humans i companys o companyes interessats en els temes a tractar-se.

Dintre del programa general es té previst l'exposició de diversos conferenciants nacionals i internacionals en temes que son del nostre interès en el context llatinoamericà. També es prevé diverses activitats com una mostra de cinema glbt; la participació de la miss i sta. de cada departament; exposicions col·lectives d'arts plàstiques; música i una fira amb varietats.
Mira també:
http://www.integracionsolidaria.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat