Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Exposició 70 anys del PSUC
13 des 2006
divendres 15 de desembre a les 19:30 museu d historia de L' Hospietale de Llobregat

Inauguració a L'Hospitalet de l'exposició "PSUC, 70 anys"

amb la presència de Joan Saura

Exposició organitzada per ICV-EUiA de L'Hospitalet. L'exposició romandrà oberta fins al 31 de març de 2007.

Museu d'Història de L'Hospitalet
Joan Pallaràs, s/n
Ciutat: L'Hospitalet de Llobregat
Metro linea 1 rambla Just Oliveras al costa de la biblioteca can sumarro

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Exposició 70 anys del PSUC
13 des 2006
PSUC QUIEN TE HA VISTO Y QUIEN TE VE! D'STALO A ACOMODAT...
Re: Exposició 70 anys del PSUC
13 des 2006
PSUC, 70 anys!

Sala 1: Reportatge sobre l'assassinat del Durruti i de l'Andreu Nin
Sala 2: Reproducció d'una Txeca
Sala 3: El silènci del franquisme
Sala 4: Més silènci en els últims assassinats del franquisme amb la exposició de la cadira on morí Salvador Puig Antich
Sala 5: El retorn al poder, inclou imatges de desallotjaments de Barcelona (Princesa), Hospitalet (La Bakeria), al Prat (Cases d'en Puig).
Sala 6: Adéu al Delta del Llobregat, Claufec i altres projectes de futur
Re: Exposició 70 anys del PSUC
13 des 2006
El silènci del franquisme???
Perdó?? A sileci li dius tú envair la Vall d'Arán, fer vagues generals, octavetes, crear un sindicat, tindre militància amb carnet, una ràdio antifeixista...

No t'estarás referint, potser als covards del exili (PSOE, CNT i ERC) per un casual?
Re: Exposició 70 anys del PSUC
13 des 2006
Exposició organitzada per ICV-EUiA,como la de hoy de mossos en can ricart...eh joan sauron
Re: Exposició 70 anys del PSUC
13 des 2006
Allò de la invasió de la Vall d'Aran va ser una cagada. I aqui es va acabar tot.
No confonem els maquis que resistien amb les putes burocràcies polítiques i sindicals.
La història del PSUC és la història de l'estalinisme i la contra-revolució.
Re: Exposició 70 anys del PSUC
13 des 2006
Cada día me sorprendo mas de lo hipocrita que pueden llegar a ser TODOS l@s partidos politic@s, entre ellos PSUC-Viu- ICV-EUiA.
- Me sorprende ver que para "celebrar" los 70 años de la creación del PSUC se hayan atrevido a homenajear a los combatientes Durruti (CNT) i Andreu Nin (POUM). Que tienen que ver estas 2 personas que dieron la vida, igual que michisimos compañer@s, con el PSUC?
Es que acaso el Psuc se ve identificado en ellos? Que tiene que ver hoy en dia, la ICV-EUiA del Tripartit con los compañeros Durruti, Puig Antich i Nin?
El recordar el pasado no debe servir para intentar apropiarse de unos personajes que, si estuvieran vivos en el día de hoy, estaría seguro que harían frente a dirigintes politicos como los actuales, fuese del partido que fuese, pues a la practica todos actuan de la misma manera basado en intereses economicos y politicos. "Antes le llamaban Fascismo, ahora es Democracia"
- Me sorprende que hablen del silencio del franquismo: No colaboraron ellos en la Ley del Silencio, en un pacto nacional con los franquistas en la transicion para "olvidar" lo que había pasado, quedando impunes muchos asesinos fascistas.
-Me sorprende que hagan proyecciones de desalojos de casas okupadas. Desde cuando ellos han participado en iniciativas de okupas? La gente que okupamos en la provincia de BCN no queremos saber nada de politicos, ni de izquierdas ni derechas. Lamentablemente hace ya muchas decadas que no distinguimos enre izquierda y derecha, pues al fin y al cabo siguen defendiendo los mismos intereses capitalistas. La gente okupa no queremos que los politicos de turno hagan ver que nos apoyan y luego vayan planeando desalojos, o almenos pactandolos con sus socios de Tripartit de BCN. No queremos nada de vosotr@s. No os necesitamos!! BARCELONA NETA, POLITICS A LA MERDA!!
Me temo que en poco tiempo, quizá algún año, se empiece a hablar de legalización de casas okupadas. Nosotr@s no queremos vuestra autorización en la que se nos PERMITA permanecer en un sitio abandonado, nosotros expropiamos temporalmente a quines abandonan intencionadamente un espacio. No queremos LEGALIZACIÓN, queremos DESPENALIZACIÓN. Estoy seguro que los politicos, y en este tema quizá estará al frente ICV-EUiA, comenzaran a planterse la custion de legalizar, y intentaran agrandar las diferencias en la forma de pensar y actuar entre okupas (que las hay). Habrá quienes tendrán mas facilidades en este sentido y se les legalice, con el rollo de ser progres alternativos; y otros a los que desalojarán sin problemas, que me temo que serán las mayorias de CSO's. No nos dejemos engañar, la LEGALIZACIÓN conlleva a la AUTODESTRUCCIÓN de la Okupación.
Y ya está, siento haberme alargado tanto pero es una reflexión que nos tenemos que hacer todo el mundo, y sobretodo los mas cercanos con los CSO's.
Salut!
Re: Exposició 70 anys del PSUC
13 des 2006
venuts de saura , ai de merda !
Re: Exposició 70 anys del PSUC
14 des 2006
EL PSUC VA SER MOLT MÉS QUE SAURA Y SUS ECONOSE QUE Y ELS EUROCOMUNISTES DELS PACTES DE LA MONCLOA!!

ELS COMUNISTES QUE LLUITAREN CONTRA EL FEIXISME DE FRANCO I PATIREN TORTURES MORT I PRESÓ!!
NO MILITEN FA ANYS AL PSUC!!

JUSTAMENT PER SER ... COMUNISTES!!

WWW.KAOSENLARED.NET
Re: Exposició 70 anys del PSUC
14 des 2006
los del psuc tenian a mi iaio en una lista para asesinarle por ser de la CNT (contado en persona por el)que nos dejen en paz.
Re: Exposició 70 anys del PSUC
14 des 2006
yo me estoy haciendo una lista con psukeros para ejecutar en caso que hagamos la revolussió. uf, como nos lo pasaremos!
Re: Exposició 70 anys del PSUC
14 des 2006
Comunistes traïdors, venuts, torneu-nos l'or que li vau regalar a Stalin!
Jo vinc d'un silenci antic i molt llarg....(Raimon)
15 des 2006
Un dels pitjors crims perpetrats durant els anys de la reforma del règim feixista fins a una democràcia vigilada, van ser els acords en virtut dels quals sâassoli un Pacte de Silenci.

Lâoposició antifeixista tangible al carrer; representada bàsicament pels militants del PCE, del PSUC, i també CCOO; es van moure en aquell context, condicionats sota lâamenaça a quedar âfora del jocâ? en la futura legalitat democràtica que sâestava cuinant en aquells moments; si precisament aquest partit no acatava les regles marcades pels vencedors i els poders econòmics.

Lâalternativa era o empassar-se els principis, o patir la il·legalitat en una democràcia policial al estil de la R.F. Alemanya.

A la ja citada amnèsia històrica; si va sumar lâacatament explícit de la monarquia; o altres mesures com les renuncies programàtiques en els seus estatuts a esmentar el âleninismeâ?, âlâinternacionalisme proletariâ?, o la âlluita pel derrocament del regim dels capitalistes i els terratinentsâ?, etc. Acords que es van traduir en els âPactes de la Moncloaâ? a nivell sindical.

Entre els anys 36 i 39. Més enllà del combat -democràcia vs. Feixisme-, també seân va produir un altre amb una naturalesa ben diferent, un conflicte que enfrontava classes socials diferents i que enfrontava bàsicament tres concepcions de la societat i de la vida força oposades, i fins i tot antagòniques.

Democràcia? Si! Però quina? Una de delegada, representativa i liberal o un altre de directa, participativa i autogestiónaria.

El poble treballador català prenia a les seves mans; bona part de les fabriques, tallers i camps, per gestionar-les ells mateixos, horitzontalment, i sense patrons o amos. Creant unes milícies populars pròpies que van substituir amb poc temps al dissolt exercit republicà espanyol.

Aquest fet sense precedents, no es cap cosa que és pugui oblidar a la lleugera.

Som els nets i netes dels obrers que van perdre la guerra civil !!
AHIR COM AVUI, SEGUIM AMB EL PUNY ALÃAT!
Colera camping CNT