Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Punt i final a l' 'okupació' de Can Ricart
13 des 2006
Punt i final a l' 'okupació' de Can Ricart

Emili Soler, titular del jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona, ha posat punt i final a l'ocupació pacífica del recinte fabril de Can Ricart, situat al barri del Poblenou, després d'ordenar el desallojtament cautelar de les instal·lacions al considerar que l'ocupació es va fer amb violència i intimidació. El propassat 2 de desembre, dia en què els okupes van accedir a Can Ricart, ningú va afirmar que l'acció hagués estat violenta, però l'opinió del propietari dels terrenys, Frederic Ricart, marquès de Santa Isabel, ha pesat més que la dels veïns de la zona.

Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat al recinte fabril per començar el desallotjament a les quatre de la tarda d'aquest dimecres. Durant l'acció s'han identificat les 39 persones que en aquell moment estaven a l'interior de la fàbrica, sense que es registressin incidents. Cal recordar que els artistes de la Makabra van ser sotmesos a un setge policial durant els dies 2 i 3 de desembre, fins que la Direcció General de Seguretat Ciutadana va anunciar la seva retirada. El retorn dels agents policials ha estat provocat per un jutge que considera que l'ocupació del recinte ha generat "alarma social en la població", tot i que els veïns de la zona, com ara els membres de la Plataforma Salvem Can Ricart, han negat aquest punt i han explicat que esperaven que la sortida al conflicte fos negociada. Dirigents d'ERC havien demanat que el desenllaç fos negociat, fet que, finalment, no s'ha donat.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, de la seva banda s'ha mostrat satisfet per la decisió judicial i ha afirmat que "no convé que certes situacions s'enquistin a la ciutat". Tot i això, Hereu ha assegurat que l'actuació policial demostra "que les regles del joc estan funcionant amb normalitat", però que el que ha passat avui "podria haver passat el primer dia". L'alcalde socialista ha manifestat que el col·lectius dels artistes de La Makabra "no té més dret" que qualsevol altre grup de ciutadans. L'original ocupació de Can Ricart ha acabat tenint, com passa sovint en aquests casos, un desallotjament policial provocat per la decisió d'un jutge que, per damunt de tot, ha tingut en compte l'opinió d'un propietari que preveu enriquir-se amb el projecte urbanístic que es farà al recinte fabril.
Mira també:
http://www.eldebat.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Punt i final a l' 'okupació' de Can Ricart
13 des 2006
>

http://idd003x0.eresmas.net/mp3/Arroja%20la%20bomba.mp3
Re: Punt i final a l' 'okupació' de Can Ricart
13 des 2006
Quin fàstic fan els polítics, si haguès votat em cauria la cara de vergonya. S'ha de ser molt tontet per defensar la propietat privada fins i tot en un cas com aquest, on els propietaris són milionaris i els surt la pasta per les orelles. Expropiació i punt!

Polítics, jutjes i policia la mateixa porqueria!
Re: Punt i final a l' 'okupació' de Can Ricart
13 des 2006
que se sap dels detinguts?
Re: Punt i final a l' 'okupació' de Can Ricart
14 des 2006
Ocupacio violenta? No he vist mostra de violencia alguna
He llegit que l'amo ha afirmat que la fabric ano estava abandonada, xk collons han tapiat protesi finestres si no esta abandonada?
Que es això d'alarma social al barri, jo soc depoblenou i no m'ha alarmat res aquesta ocupació, estic a favor i tot.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more