Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Fes sentir la teva veu contra el cementiri nuclear
12 des 2006
Fes sentir la teva veu contra el cementiri nuclear
coordinadoraandecat.jpg
L’AMAC (Agrupació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears), organitza entre el mes de novembre de 2006 i febrer de 2007, un seguit de xerrades per intentar convèncer algun alcalde per a que accepti el futur Cementiri de Residus Radiactius de l’Estat espanyol.

Cada dia que passa, el territori s’està posicionant majoritàriament en contra del Cementiri Nuclear (*)

Amb el consentiment de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’infant, aquest dimecres 13 de desembre, l’AMAC organitza una xerrada al Golf-Hotel de La Figuerola, on hi són convocats empresaris de l’entorn de les CN d’Ascó-Vandellòs.

DAVANT AQUESTA PROVOCACIÓ...

...FES SENTIR LA TEVA VEU

CONTRA EL CEMENTIRI NUCLEAR!

DIMECRES 13 DE DESEMBRE


·A LES 18:00H. CONCENTRACIÓ DAVANT L’AJUNTAMENT (VANDELLÒS)

·A LES 19:00H. CONCENTRACIÓ DAVANT EL GOLF-HOTEL DE LA FIGUEROLA , ON ES REUNIRAN L’AMAC I EMPRESARIS DE L’ENTORN D’ASCÓ-VANDELLÒS.

(*) Municipis que han aprovat mocions contra el Cementiri Nuclear: Vandellòs-L'Hospitalet; Reus; Cambrils; Flix; Tarragona; Móra d'Ebre; Rasquera; Amposta; Roquetes; l'Ametlla de Mar; Marçà; Sant Carles de la Ràpita; Mont-roig del Camp; Horta de Sant Joan; Ulldecona; Tortosa.

Consells Comarcals que han aprovat mocions contra el Cementiri Nuclear: CC Ribera d’Ebre, CC Priorat, CC Baix Ebre.


MOCIÓ CONTRA EL CEMENTIRI PER APROVAR ALS PLENARIS MUNICIPALS
Clica aquí: http://platformcemno06.iespana.es/mocioalsplens.html


L’AMAC continua agredint al territori i la seva gent

L’Agrupació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) ha organitzat entre el mes de novembre de 2006 i febrer de 2007 un seguit de xerrades per intentar convèncer als alcaldes per a que acceptin el futur Cementiri de Residus Radiactius de l’Estat espanyol a canvi d’unes prebendes econòmiques quantioses. S’ha prestat a fer la feina bruta d’ENRESA coneixent des del primer moment el rebuig majoritari de la classe política i social del territori a la construcció del MTC i d’un reactor nuclear subcrític.

Aquest col·lectiu ciutadà aplegat a l’entorn de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya considera que la ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat (de residus radioactius d’alta intensitat de totes les centrals nuclears de l’Estat Espanyol) i la del reactor nuclear en aquest territori augmenta considerablement els riscos i la hipoteca pel medi ambient, per les futures generacions i per l’amenaça en la salut que el Sud de Catalunya assumeix ja amb els residus radioactius d’alta activitat que fins ara guarden les CN d’Ascó i Vandellòs i el propi funcionament d’aquestes centrals nuclears.

Responent a la crida i mobilització de rebuig al MTC feta per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya els ajuntaments de Vandellòs-L'Hospitalet, Reus, Cambrils, Flix, Tarragona, Móra d'Ebre, Rasquera, Amposta, Roquetes, l'Ametlla de Mar, Marçà, Sant Carles de la Ràpita, Mont-roig del Camp, Horta de Sant Joan, Ulldecona, Tortosa i La Galera, els Consells Comarcals de la Ribera d’Ebre Priorat i Baix Ebre han aprovat mocions contra el Cementiri Nuclear i l’Associació de Cases de Pagès d’El Priorat i la Unió de Pagesos han manifestat públicament el seu rebuig. A més a més 37 entitats socials i polítiques d’àmbit territorial i de Catalunya han subscrit el manifest anti MTC (veure www.cementirinuclearno.tk ). I això no s’ha aturat ja que en l’actualitat estan pendents d’aprovació de les mocions anti MTC una quantitat important d’ajuntaments i Consells Comarcals i més pronunciaments d’entitats de la demarcació territorial.

Tot i així, amb aquest panorama i sota el consentiment de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aquest dimecres 13 de desembre l’AMAC organitza una xerrada al Golf-Hotel de La Figuerola o­n hi són convocats empresaris de l’entorn de les CN d’Ascó-Vandellòs. Fet pel qual la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya considera que l’actitud de l’AMAC, de persistir en el seu capciós i malèvol pla, provoca una brutal i perillosa agressió a la pau social i convivència del territori que ja s’ha manifestat amb escreix i majoritàriament contrari al MTC i al reactor nuclear subcrític.

Es per tot això que la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya demana una vegada més:

Que els alcaldes i regidors dels municipis de les zones nuclears d’Ascó i Vandellòs (Ascó, Corbera d’Ebre, El Molar, Flix, Garcia, La Fatarella, La Figuera, Mora d’Ebre, Mora la Nova, Palma d’Ebre, Pratdip, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, La Torre de l’Espanyol, Vandellòs-l’Hospitalet i Vinebre) que formen part de l’AMAC, no obviïn la realitat territorial de rebuig al cementiri nuclear.

Als empresaris dels municipis de les àrees nuclears d’Ascó i Vandellòs, que expressin el seu rebuig a la possibilitat d’ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat (de residus radioactius d’alta intensitat de totes les centrals nuclears de l’Estat Espanyol) en aquest territori.

Un boicot total al programa dissenyat per l'AMAC per tal d'aconseguir complicitats polítiques-socials al territori per impedir que ENRESA tiri endavant les seves pretensions.

Que s'aturin definitivament aquests projectes perversos.

Per tot això, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya exigeix a l’AMAC que aturi definitivament el seu pervers programa de rentat de cervells i exigeix del Govern Central la retirada immediata del projecte. El territori i la seva gent no es venen per cap preu.

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya convoca per demà dimecres 13 de desembre a les 18:00h. una concentració davant de la Casa de la Vila de Vandellòs i a les 19:00h. una concentració davant el Golf-Hotel de La Figuerola , o­n l’AMAC ha preparat la reunió amb els empresaris.
Mira també:
http://platformcemno06.iespana.es/mocioalsplens.html
http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=719&mode=thread&order=0&thold=0

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more