Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: corrupció i poder
El Ministeri de la Veritat vol reescriure la història!!!!!!
12 des 2006
Davant de la mort del carnisser xilè Augusto Pinochet el Ministeri de la Veritat mediàtic vol reescriure la història:
Qui controla el passat controla el futur (G. Orwell)

La Història l'escriuen els vencedors (anònim)

Si el pensament corromp el llenguatge, el llenguatge també pot corrompre el pensament. (G.Orwell)·Davant de la mort del carnisser xilè Augusto Pinochet el Ministeri de la Veritat mediàtic vol reescriure la història:1. Censurant sempre la actuació brutal del citat dictador com correspon a tot demòcrata, el MV recorda el caràcter revolucionari i anti-demòcratic d'Allende i censura per radical la seva voluntat de crear una "via democràtica cap cal socialisme" i justifica, parcialment, l'actuació de Pinochet i els colpistes com a resposta a aquests atacs a la llibertat. De pas, i en ple debat sobre la memòria històrica, s'apunta a la comparació amb el 1936 i a les tesis del revisionisme espanyol que culpen a l'esquerra i a les seves vel·leïtats revolucionaries de la fi de la II República i l'autonomia catalana, dels desastres de la guerra civil i de la repressió franquista ( i si els fos possible de la fam a l'Àfrica, tot sigui dit). Així no ens ha d'estranyar que el senyor Alfons Quintà publiqui a l'Avui un article on parla de les bestieses de l'extrema esquerra espanyola i d'un "Allende que admet la pitjor comparació amb aquests" i que també a l'Avui Joan Oliver ens exculpa la ingerència nord-americana addhuint a la "lògica perversa de la guerra freda" i al fet de que els "comunistes ajudessin a Fidel i Pol-Pot".
1.1 Llàstima tanmateix que ni el govern d'Allende ni el govern republicà es caracteritzessin per actituds revolucionàries. Llàstima que la fidelitat al sistema democràtic liberal impedís a ambdós governs armar a les milícies populars i això facilités la victòria de dues dictadures. Llàstima que sobre la teoria un govern tant pot legislar a favor d'una economia de mercat – com fan gairebé totes les democràcies actuals del planeta- com d'una socialitzant sense per això transgredir el sistema democràtic. Llàstima que aquells que parlen tant positivament dels intents de crear un socialisme democràtic al bloc soviètic( Budapest 56, Praga 68) i critiquen aferrissadament la repressió soviètica sobre aquests, justifiquin la repressió dels militars xilens en aliança amb EUA sobre la "via xilena cap al socialisme". Llàstima que fos EUA qui ajudés a la més sanguinària de les dictadures comunistes mai existents, la Cambodja de Pol Pot i els khmers rojos, i no la URSS...
...Llàstima que un cop més el Ministeri de la Veritat menteix.
2. Censurant sempre la actuació brutal del citat dictador com correspon a tot demòcrata, el MV recorda els triomfs econòmics de la dictadura xilena i, com no, ja de pas s'apunta a l'alabança de l'economia franquista. Així que ahir als matins de TV3 un tertulià, ex-membre de l'UCD, lloava sense vergonya les glories de l'economia pinochetista i franquista, sense que cap altre tertulià – progres de bé- li negués la jugada.
2.1 Llàstima que l'economia franquista, amb 20 anys d'autarquia, fos una economia de càstig i rapinya sobre les classes treballadores que va endarrerir el país 15 anys ( fins a 1951 el país no va arribar als nivells de 1936). Llàstima que el "milagro español" dels anys seixanta fos obra de tècnics del Banc Mundial que van actuar sobre un país on la fam impedia el creixement i amenaçava el capitalisme; llàstima també que aquest creixement dels 60's arribés una dècada més tard que a la resta d'Europa i fins infimament menor que el d'altres països ( inclosos molts de l'orbita socialista) de manera que a 1977 Espanya estigués molt lluny d'Itàlia, país que als 1930's superava en producció industrial i PIB.
Llàstima també que la economia de la dictadura xilena amb 50.000 assassinats, assessorada per aquells neoliberals (Van Hayek , mort recentment ) que deien que lliure mercat i llibertat democràtica van sempre de la mà, la que va deixar el país totalment descapitalitzat i endeutat. Llàstima que va ser l'aplicació d'aquesta economia ultra-liberal la que va forçar la caiguda de la dictadura - mes que no pas l'esquerra en runes- al dur el país a l'explosió del deute extern i a la inexistència de classes mitjanes.
...Llàstima que un cop més el Ministeri de la Veritat menteix.
Mira també:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ministry_of_Truth

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Ministeri de la Veritat vol reescriure la història!!!!!!
12 des 2006
Aprende a escribir, macho, que así no hay manera de replicar.
Sindicat