Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Re-Inauguració de la Facultat del Raval
11 des 2006
RE-INAUGURACIÓ de la FACULTAT del RAVAL
la UB no fa barri, el destrueix.
dijous 14 de desembre, 17h
a l'entrada de la facultat, c.montealegre, 6
amb la participació de:
Veïns i Col·lectius del Barri
Santiago López Petit
Bernat Muniesa
Manuel Delgado
inauguracio.jpg
Nova, moderna, faraònica i brillant, així és la nova facultat del Raval (Geografia, Historia i Filosofia), tota una mostra de com progressa i es modernitza el Raval. Aquest emplaçament privilegiat al centre de la ciutat que tant agrada a estudiants i veïns (per què ens hem d'enganyar?), és per damunt de tot un símbol magnificat del que està passant a la ciutat i al barri. Modernes i caríssimes instal·lacions que creixen damunt els ciments d'antics i decrèpits blocs de vivendes. Diners que passen de les mans dels uns a les dels altres, tot implicant-hi immobiliàries, ajuntament i universitat en unes connexions més que interessades i que ja no s'amaguen als ulls de ningú. Recordem sinó L'espectacular inauguració de la facultat fa uns mesos, quan els obrers encara treballaven dia i nit (i avui encara ho fan), presidida per l' aleshores recentment anomenat alcalde Jordi Hereu, engalanat i amb el somriure de satisfacció per un treball ben fet.

A la precipitada inauguració, un acte més de precampanya electoral, mentre sonava "Carmina Burana" i els veïns del pati escoltaven meravellats la música,els obrers continuaven les seues interminables jornades de treball per finalitzar, a corre-cuita, un projecte que porta en marxa des de l'any 2000 i que ha anat lligat a expropiacions hui en dia pendents de judici, a l'enderroc de diverses vivendes i que ha estat també acompanyat per la llei del civisme i la repressió al voltant de l'altre símbol per excel·lència de la nova marca Barcelona, el MACBA. D'aquesta manera, la especulació ja no queda aïllada en les immobiliàries sinó que es manifesta clara i descaradament dins la nostra estimada facultat, seu històrica de moviments estudiantils i revoltes socials, la mai més independent i crítica universitat, una institució que cada vegada més deixa de ser accessible als estudiants, si no són vistos com a clients disposats a pagar un bon preu per estudiar i gaudir de l'oportunitat de ser part de la gran empresa UB.

Retornats de l'exili a l'estació espacial de Baldiri i Reixac, la desmobilització i la desconnexió de la Universitat amb la societat és tan patent que desconcerta precisament els que estudiem ciències socials i ens veiem més que mai com una elit de gent que no se sap ben bé que fa, perquè ho fa, i a quin preu. Ja ho sabem, la Universitat no podia ser una excepció aliena al mercat, però només dir això, que ho sabem, que no ens creiem el conte de que la facultat l'han fet per nosaltres, perquè, on estan els nostres espais? On queda la vida universitària més enllà de les classes i les hores d'estudi?, i sobretot, què fem nosaltres al mig del Raval? Per què en aquest lloc precisament? Sorgirà res de la relació entre el teixit associatiu del barri i els estudiants nou vinguts? Què en pensen els veïns d'aquests canvis, i dels diners que no arriben pel que fa falta però que construïxen aquest gran escenari per a la cultura? Quina cultura i per a qui? En fi, us convidem a reflexionar sobre la nova facultat més enllà de si ha quedat bonica o si no ens agrada el color, i assumir el nostre paper dins la societat. Per fer-ho, hem convidat totes les persones i associacions que tinguin alguna cosa a dir-hi que vinguen a expressar-ho dins dels murs de la gran mola i connectar així persones, moviments i idees.

Esteu totes convidades a la re-inauguració de la facultat, el dijous 14 desembre a les 17h a l'entrada: carrer Montealegre 6

LA UB NO FA BARRI, EL DESTRUEIX.
Mira també:
http://www.antropologies.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Re-Inauguració de la Facultat del Raval
11 des 2006
Quina panda de frikis ! Tants esforcos, tantes hores i tantes lliutes per tenir una facultat digna i en els vostres cartells encara teniu els sants collons de dir que enyoreu la facultat de la Diagonal i pregunteu perquè us han dut a ravalejar.

Us haurieu d'haver quedat a dins de l'antiga i que la fotèssin a terra amb vosaltres i tot !
Re: Re-Inauguració de la Facultat del Raval
11 des 2006
Vaja cartell,desprès d'anys demanant un facultat digna, amb uns serveis avançats, millor comunicada que a la que hi havia a Avimguda Diagonal, ara dieu que és faraònica, foteu llastima
Re: Re-Inauguració de la Facultat del Raval
11 des 2006
Els qui feu comentaris hem sembla que no heu entés el post.

El que fot llàstima és que el reformisme progre ens hagi portat al centre de la facultat perquè s'acostaven les eleccions. ¿Com és que els venía d'un any portar-nos al centre tenint en compte com està la nova facultat?

Deixant de banda els jardins i els ordinadors, molts dies si seus al darrere de la classe no t'enteres de res pel soroll de les obres, i no sols això. Quant una monstruositat de facultat tant gran és fa mal fet com és el cas d'aquesta pseudo-bauhaus, llavors tens una gran malifeta. Ara ja no es poden arreglar les classes, les quals tenen les cadires posades de forma totalment impràctica.

I als bocamolls dels posts de dalt dirl-s'hi que això de "tantes lluites" no sé qui són ells per dir-ho, perquè, que jo sàpiga els únics que mouen coses a la facu són el SEPC, els de filo. Aifosolif i el grup Espai en blanc del petit. Aquests són els que s'ho curren. i tu que fas?

Reitero, fa més de 10 anys que deien que ens portarien. No hagués vingut d'un més i que les coses s'haguéssin fet millor, però és clar, hi havien eleccions....
Re: Re-Inauguració de la Facultat del Raval
11 des 2006
És el problema la nova facultat o és més aviat una mostra de la cultura universitària que massa sovint es caracteritza per la necessitat de trobar causes socials i, en la seva ausència, inventar-se'n unes? En fi, paraules boniques i poc fons.
Re: Re-Inauguració de la Facultat del Raval
11 des 2006
lo de portar-nos cap alla ara es politiqueo, com tot el ke fan aquesta xusma. el politics politiquejen i els del raval revalejen.
el fet que estigui al centre no es per que si. En la gran conurbacio que s'esta convertint catalunya barna es la super fashion ciutat de serbeis i turisme. El populatjo a viure prop del quart i el futur cinque cinturo (temps al temps), a cinc minuts del centre comercial.
No crec que protesta per aixo sigui inventar-se una causa social, la uni forma part d'aquesta logica.
Re: Re-Inauguració de la Facultat del Raval
11 des 2006
Em sembla un acte molt encertat.

La instal·lació de la Universitat al barri és part del procés de destrucció del barri, que consisteix, bàsicament, a fer fora la gent de pocs recursos que hi vivia -practicant, si cal, les estratègies més brutes de mobbing, desnonaments i expropiacions-, així com també fer desaparèixer els equipaments de barri que feia servir aquesta gent, per instal·lar-hi oficines, equipaments -Macba, cccb, Filmo...-, seus d'empreses, centres d'oci, restaurants turístics, etc, dels quals no es pot beneficiar la gent humil que encara viu al barri. És a dir, hi assistim a una terciarització del barri orientada a obtenir grans plusvàlues i a fer fora la gent humil.

Gràcies als organitzadors de la «reinauguració» i als professors que hi assistiran i que ens tornaran a demostrar que es pot ser professor d'una altra manera, sense dissociar vida i pensament.
Re: Re-Inauguració de la Facultat del Raval
12 des 2006
Dos punts
1) Pels que ens diuen que estem be: que la facultat sigui faraònica, bonica (?), gran, etc. no vol dir que estigui preparada. Jo soc becari i tenim al despatx dos ordinadors per a 12 persones, més un que ens han deixat (i per tant, l'haurem de tornar). Així doncs, tant al Raval com al costat del Camp Nou, els problemes reals continuen, és a dir, que la nova facultat no ha estat erigida per a solucionar els problemes dels estudiants o investigadors que som a dintre, si no que té altres finalitats

2) Durant les obres s'han fet tot un seguit d'excavacions arqueològiques, ja que som a dintre de ciutat vella, i jo concretament vaig estar excavant allà al mes de juny passat. Aquesta tasca estava limitada per les necessitats de l'obra, és a dir, que només s'excavava FINS A LA COTA NECESSÀRIA PER A L'OBRA, la qual cosa vol dir que encara van quedar coses per excavar, això sí, deixant un petit espai al pati per a que en el futur es pogués fer pràctiques d'arqueologia. Però el més fort és que a la zona on tenim la Biblioteca no es va fer cap mena de seguiment arqueològic, es a dir, que les restes van ser DESTRU�DES directament, per tal de que la Biblioteca s'acabés a temps. Tota una ironia, no?, per a fer la facultat d'arqueologia s'han destruït restes arqueològiques. El més extrany es que no hagi hagut cap queixa ni cap moviment des d'aquest departament.
Re: Re-Inauguració de la Facultat del Raval
12 des 2006
totalment d'acord amb "un estudiant de la UB" i "un altre UB" de tots els ke han sortit per akí.

pel que fa això ke diu el marc ho trobo fortíssim, i no m'estranya ges. a la meva ciutat, tarragona les immobiliàries fan el amteix quant es troben runes. tot es la pela. fills de puta.
Re: Re-Inauguració de la Facultat del Raval
12 des 2006
Alucino!!!
Creo que mucha de la gente que ha hecho comentarios (como viene ocurriendo en indymedia), no se ha enterado de nada.

En primer lugar, estoy casi segura, que la muchos de estos comentarios son realizados por gente que ni tan siquiera a acabado de leer la noticia.

En segundo lugar, me atrevería a hacer una referencia al ya conocido refran popular de "que atrevida es la ignorancia", cuando los leo. Cuando se falta al respeto de la gente desconocida, y se les acusa de politicuchos!, y se vierten afirmaciones tan patriarcales, y heteronormativas, como "teneis los santos cojones". Espero NO tener cojones, por que yo no los quiero. Eso son para machitos sexistas.

Con respecto a las acusaciones de fashion, los juicios de estetica, los deje a los 15 años.

En fin, que me desespero cuando pienso que mucha de la gente que hace comentarios aqui, creen estar en el mismo lado "de la barricada".
Re: Re-Inauguració de la Facultat del Raval
14 des 2006
la barricada té tots els costats que vulguis anonim@, cada persona és una barricada a la seva manera. No desesperis, els "cullons" també sób un judici estètic, ¿o hi ha algun fonament al respecte? ;)

en tot cas estic totalment d'acord amb allò de la ignorància i la falta de respecte. però no ens inflamem que tampoc anem d'"elit intelectual".
Sindicato Sindicat