Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : guerra
Manifest per la pau i contra la pobresa
10 des 2006
"Cada dia, segons la FAO, moren 35.000 nens de fam. Ãs un genocidi de proporcions impressionants, al qual assistim impassibles. Es calcula que la despesa diària en armament és de 2.800 milions de dòlars i que els subsidis agrícoles dels EUA i de la Unió Europea pugen fins a la vora de 800 milions de dòlars al dia.

No existeixen fons per al tractament de la SIDA..., però els beneficis del complex industrial bel·licomilitar dirigeixen en gran mesura lâeconomia mundial. Ãs urgent compartir de manera justa. No hi ha millor brou de cultiu de la radicalització, lâanimadversió i lâagressivitat, que la humiliació i lâexclusió. La violència no es justifica, però cal examinar-ne atentament els orígens.

"Els governants han abdicat les seves responsabilitats polítiques, tot substituint els valors universals per les lleis del mercat"
En lloc dâenfortir el multilateralisme i dotar les Nacions Unides dels mitjans i autoritat necessaris per emprendre un gran pla global de desenvolupament a benefici de tots, es continuen explotant els recursos naturals de països progressivament empobrits, la ciutadania dels quals es veu forçada a emigrar en circumstàncies que, sovint, constitueixen un greuge a la seva dignitat.

No és amb vots captius, amb obediència cega i amb temor que es construeix i es consolida la democràcia genuïna.

No són les guerres de cobdícia, les demostracions de força, les accions bèl·liques ni les invasions dirigides per interessos econòmics i energètics âque generen una espiral de violència, dâacció i reacció, dâintervenció i represàliaâ les millors maneres de fer front els grans desafiaments i asimetries de tot ordre, que presenta la situació mundial.

Els governants han abdicat les seves responsabilitats polítiques, tot substituint els valors universals per les lleis del mercat. El resultat ha estat la concentració de la riquesa en unes poques mans i lâampliació de les divisions socials i econòmiques.

NO A LA POBRESA! Cal exigir als governants, a través dâun autèntic clamor a escala mundial, que donin prioritat al compliment dels objectius del mil·lenni. Ha arribat el moment de la no resignació, de la implicació personal.


Proclamem, un cop més, que no justifiquem els atemptats i la violència vinguin dâon vinguin. Condemnem tot tipus de terrorisme: el dels grups ocults a lâombra i el terrorisme dâEstat. Sâha utilitzat la tortura, el tracte cruel i degradant i sâha violat reiteradament el dret internacional i humanitari.

Cal que la comunitat internacional posi fi a la barbàrie, a les massacres. Tal com sâestableix a la Gran Carta de les Nacions Unides, són els pobles els que han de decidir el seu destí. Hem de sumar, de forma ràpida, veus de tots els pobles del món per a dir: âJA NâHI HA PROU! PROU DE GUERRA I DE VIOLÃNCIA!â?

Hem callat excessivament. Ara sâha acabat el silenci. Els pobles aixecaran la seva veu. La guerra és una tragèdia per a tothom. Ãs urgent desarmar la raó armada. Avui, més que mai, són necessàries la capacitat de diàleg i dâaliança i el compromís dâintentar la resolució pacífica dels conflictes fomentant actituds dâencontre i respecte als altres, mitjançant lâaplicació quotidiana dels Drets Humans.

"Avui, més que mai, són necessàries la capacitat de diàleg i dâaliança i el compromís dâintentar la resolució pacífica dels conflictes fomentant actituds dâencontre i respecte als altres"
Cal canviar el curs dels esdeveniments a través dâaccions col·lectives, desenvolupant la solidaritat entre els pobles. Ãs urgent que els intel·lectuals, artistes, educadors, científics... abandonin la seva passivitat i passin a lâacció. Només així els seus escrits i les seves paraules seran creïbles i podran contribuir a sumar els seus esforços als de molts altres, per aturar la bogeria de la guerra, de la confrontació i de la violència.

Ha arribat el moment de la gent. I, sobretot, dels joves, dels homes i les dones que reclamen un altre món possible. Les institucions i els mitjans dâinformació han dâajudar la ciutadania mundial per tal que, deixin de ser espectadors i duguin a terme el rol de protagonistes en el disseny del futur. Els governants, parlamentaris, membres dels consells municipals, tenen una especial responsabilitat en aquest canvi.

Ha arribat també el moment de les cultures i religions més diverses per tal que, unides per la solidaritat i lâamor al proïsme que els és inherent, es situïn a lâavantguarda del rescat de la dignitat humana.

Cal que els pobles assumeixin la resistència social, cultural, política i espiritual mitjançant mobilitzacions, la no-cooperació amb la violència i la injustícia i el repte de sumar esforços amb altres pobles i de denunciar els responsables de les dominacions i del dolor que afecta la humanitat.

Hem de posar-nos dempeus, en so de pau, i caminar cap a nous horitzons de vida i no de mort. Malgrat tot, aquesta és lâesperança.

Per tot això, amb la mirada posada en les generacions futures, fem una crida a tots els que se sentin igualment implicats perquè manifestin pacíficament, amb tots els mitjans que estiguin al seu abast, presencials i virtuals, la seva adhesió a la pau:

NO A LA GUERRA I A LA VIOLÃNCIA!

SÃ? A LA PAU I A LA JUSTÃ?CIA!

Durant 24 hores, arreu del món, ens manifestarem de viva veu en commemoració de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Si aconseguim avenços progressius, ben aviat podrem conquerir âla mundialització de la consciènciaâ?, la independència real dels pobles"


PER SIGNAR EL MANIFEST CLICA AQUÃ? :
http://fund-culturadepaz.org/MANIFIESTO/CAT.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest per la pau i contra la pobresa
10 des 2006
no volem la pau, volem una guerra farobable
Re: Manifest per la pau i contra la pobresa
10 des 2006
que dius de guerra... querras decir guerra ideológica no?
Con la violencia no se llega muy lejos..
Re: Manifest per la pau i contra la pobresa
11 des 2006
com vols canviar quelcom sense la violencia. es necessaria
Re: Manifest per la pau i contra la pobresa
11 des 2006
y que haces cuando como siempre la violencia se te va de las manos?
Sindicat