Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia
Indymedia Alacant torna a estar operativa
07 des 2006
Després d'uns mesos d'aturada, el Centre de Mitjans Independent de les comarques del sud -
:: assemblea imc alacant ::

Volem demanar disculpes per aquest parèntesi en el caminar d'Indymedia Alacant. Vam creure convenient fer aquesta aturada per al bon funcionament de l'eina. Diverses han estat les raons per les quals hem restat inoperatius: s'ha instal·lat el nou dada, s'ha realitzat la migració del servidor cap a un altre lloc...

Igualment, aprofitem per comunicar que per revitalitzar el projecte necessitem la implicació de més gent. Són moltes i variades les formes en què es pot col·laborar amb Indymedia Alacant, pots col·laborar des de fora publicant les teues notícies a la publicació oberta que hi ha a la columna dreta, convidant-nos a fer presentacions a la teua comarca..., també pots col·laborar des de dins participant a l'assemblea, participant a la llista de correu, fent editorials (no calen coneixements importants d'informàtica), fent de tech... Com veus, hi ha moltes coses a fer i es necessiten moltes mans per a un bon desenvolupament del Centre de Mitjans Independents de les comarques del sud.

Volem arribar a totes les comarques que estan dins del mitjorn valencià, per tant, són molts els pobles i viles que poden estar presents en aquest projecte de comunicació popular. Perd la vergonya i participa a l'assemblea des de la teua comarca.

Teixim els nostres pobles, viles i barris, creem alternatives de contrapoder!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Indymedia Alacant torna a estar operativa
07 des 2006
Re: Indymedia Alacant torna a estar operativa
08 des 2006
Indymedia és el nom sota el qual s'engloba una xarxa mundial d´autodenominados «centres de mitjans independents». Aquesta xarxa va ser creada el 1999 com una «alternativa comunicativa a l'imperi dels grans mass media», i la formen diversos col·lectius locals amb presència en els cinc continents.



[editar] Història

Indymedia sorgeix arran de les mobilitzacions contra la Cimera de Seattle el 1999 com un espai de publicació i coordinació de diferents mitjans independents i alternatius. Indymedia va ser possible, en primer lloc, per l'aliança entre activistes tecnològics i activistes socials, que comença a produir-se a la fi dels 90. A més, Indymedia Seattle va aprofitar les innovacions tecnològiques introduïdes per php, un nou llenguatge de programació, que permetia entre altres coses, la publicació oberta i interactiva a internet. El sistema ja havia estat utilitzat anteriorment en un gran Reclaim the Streets cel.lebrat a Londres el 1998, i va ser desenvolupat per media-activistes, en col·laboració amb les xarxes socials que van coordinar l'organització del que es va dir La Batalla de Seattle.



[editar] Què va aportar de nou Indymedia?

La novetat d´Indymedia a internet és que Indymedia.org va ser pionera a agrupar, donar visibilitat i facilitar la publicació de la informació textual i multimèdia generada per les persones i grups activistes que participaven en les protestes, trencant així el cercle mediàtic dels mitjans corporatius. El trencament d'aquest cercle i el consegüent èxit d'aquesta històrica primera gran protesta contra l'Orcanització Mundial del Comerç, va ser en part a causa d´ aquesta nova eina.



[editar] Principis de la Xarxa Indymedia

La xarxa indymedia i cadascun dels seus nodes es basa en unes pràctiques i uns principis compartits que, inspirades en les pràctiques de l'activisme nord-americà de filiació anarquista i autònoma, s'han anat reconfigurant amb la incorporació d'activistes de diverses afiliacions ideològiques dintre de l'esquerra anticapitalista durant aquests anys de vida.



[editar] Un projecte global en continu creixement i desenvolupament

Després de Seattle, comencen a sorgir nous nodes d´Indymedia lligats a esdeveniments "antiglobalització", primer en ciutats de Canadà i Europa, i a continuació, independentment dels grans esdeveniments, en ciutats, regions o pobles de tot el planeta. Actualment existeixen més de 190 nodes de la xarxa global indymedia distribuïts pels cinc continents.




[editar] Atacs a la xarxa Indymedia

En cimeres posteriors com la de Gènova el 2001, el Centre de Mitjans Independents d´Indymedia va ser brutalment assaltat per la policia enduent-se nombrós material gràfic amb proves dels nombrosos i documentats abusos policials durant la cimera, com l'assassinat de l'activista Carlo Giuliani. Encara hi ha a Indymedia Itàlia nombrosa documentació així com material audiovisual disponible. Així mateix, indymedia va elaborar un documental sobre la Cimera de Gènova.

Més recentment, el 2004 la policia britànica, seguint instruccions de l´FBI, va requisar el servidor a Londres on estaven allotjats diversos indymedia com Indymedia Amazonia, Uruguai, Andorra, Polònia, Niça, Massachusetts, Nantes, Lilles, Marsella, Lieja, Flandes, Anvers, Belgrad, Portugal, Praga, Galícia, Itàlia, Brasil, Regne Unit i Alemanya.

També es coneixen diferents processos legals contra activistes de la xarxa per diversos motius, com les denúncies pel contingut d'imatges o vídeos publicats mitjançant el sistema de publicació lliure, la petició de dades sobre usuaris que han accedit o publicat en el sistema per a possibles accions legals etc.

El 27 d'Octubre del present any 2006 durant enfrontaments a la ciutat de Oaxaca, Mèxic, va ser assassinat Brad Will reporter i càmera d'aquesta xarxa mentre cobria la notícia, per policies que estaven de civil disparant contra la població armada solament amb pals i pedres.



Video sobre la Cimera de Gènova disponible en línia.
http://video.google.con/videoplay?docid=8355601285914650685
Xarxa Acció Global dels Pobles
http://www.nadir.org/nadir/initiativ/agp/catala.htm
Entrada sobre la Xarxa Indymedia
http://www.enlloc.org/dvd/recerca/doctorat/caos/M4-2-creaciocollectiva.h


Salut i Resistència !
Sindicato Sindicat