Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: @rtivisme : especulació i okupació
Els Colectius de la Macabra comunican i convocan una assemblea oberta avui dia 6 a les 20:00
06 des 2006
Colectius de la Macabra a Can Ricart.Carta d´agraïment i recolzament a persones,col.lectius,companyies,grups,asociación,plataformas i altres.
Desde l´assamblea dels Col.lectius de la Makabra a can Ricart primer de tot volem agraïr tot el recolzament i suport que ens heu i ens esteu donant.
Assamblea oberta d´avui dia 6 de novembre que tindrà joc a Can Ricart a les 20.00h. C/ de Puig Mal( Diagonal amb Pere IV) al barri de Poblenou. Metro L1 parada Glòries o Metro L4 parada Poblenou.
Colectius de la Macabra a Can Ricart.Carta d´agraïment i recolzament a persones,col.lectius,companyies,grups,asociación,plataformas i altres.

Hola a tots i totes!!!!!!

Desde l´assamblea dels Col.lectius de la Makabra a can Ricart primer de tot volem agraïr tot el recolzament i suport que ens heu i ens esteu donant.
Desde els col.lectius de la Makabra que estem traballant a Can Ricart estem fent molta lluitant pel nostres somnis.
En aquests moments ens trobem enmig d´una tormenta mediàtica, que reflexa l instrumentalització per part de les adminstracions públiques, que obre un fort debat polític en temes socials i urbanistics.
Ãs per això que desde l´assamblea hem decidit importantíssim posicionar-nos amb una Manifest, que us adjuntem en un altre arxiu.

Desde l´assamblea us demanem :

    Que us apropeu a l´assamblea oberta d´avui dia 6 de novembre que tindrà joc a Can Ricart a les 20.00h. C/ de Puig Mal( Diagonal amb Pere IV) al barri de Poblenou. Metro L1 parada Glòries o Metro L4 parada Poblenou.
    Si esteu d´acord amb que us linquem a la nostra pàgina web envieu-nos un correu amb el nom de la vostra pàgina i si es possible un logo o imatge que us representi.
    La nostra lluita es compartida, volem fer del nou espai un lloc de confluència i trobada. Es per aixó que us demanem una carta o manifest de recolzament amb la vostra signatura, aquets documents són claus i urgents per a la lluita social i legal que estem duent a terme. La podeu fer arribar a info ARROBA lamakabra.org, o passant per aqui.

Desde l´Assamblea dels col.lectius de La Makabra a Can Ricart donar-vos un altre cop les gràcies i convidar-vos a que vingueu qualsevol dia de 9:30h a 18:00h, de visita o a colaborar en les tasques que s´estàn duent a terme.

-------------------------------------------------

MANIFEST DELS COL·LECTIUS DE LA MAKABRA

    A favor de la despenalització del moviment de lâokupació. Lâokupació dâinmobles buits és una pràctica lliure. Entenem okupar com un acte legítim, pel que no debem ser criminalitzats.

    Contra lâordenança del civisme. Creiem que viola els drets bàsics de lâexpresió i acció. Lâespai públic a de poder ser usat per tots/es els habitants de la ciutat. Reivindiquem lâús de lâespai públic amb fins socials i culturals.


    Trobem necessaria lâexistència urgent dâespais de creació i pràctica artística lliure i autogestionada, que no responguin a un model de cultura marcat per les lleis del negoci.

    La necessitat de recuperar la memoria històrica dels barris i llocs els quals vivim. Aquesta ha de ser la que prevalegui, per això recuperem els espais lliures populars autogestionats. Així com la legitimitat de que els/les artistes de carrer puguin dur a terme la seva activitat sense ser multats per això i amb total llibertat.


    Denunciem lâespeculació urbanística que esta derruïnt el patrimoni històric, social, cultural i artístic de la ciutat de Barcelona. Entenem que aquests plans urbanístics no escolten ni respecten les necessitats dels habitants, col·lectius i associacions, sino que responen a interessos econòmics i a una organització social i econòmica capitalista.

    El plà 22@ deixa en evidència quins són els projectes que es primen per lâajuntament de Barcelona. El cas de Can Ricart es mostra com un exemple flagrant. Can Ricart, complex industrial de mitjans del segle XIX ha patit, un procés de desestructuració social, laboral, cultural i físic. La responsabilitat recau en aquells que no han volgut tenir en compte, ni escoltar les reivindicacions de tots els col.lectius i entitats que van presentar projectes sòlids, que conservaven i revivien la memoria històrica de més dâun segle. En conseqüència no és casualitat que els col·lectius de la Makabra hagin okupat la resta de fàbriques de Can Ricart de propietat privada que estaven en desús, reclamant així pel barri de Poblenou i els col.lectius que formen la Makabra.


    Aquests processos urbanístics constitueixen també una de les causes de vulneració del dret a la vivenda, totes les persones tenen el dret dâaccedir a una vivenda digna independentment del seu nivell econòmic i social.

    Denunciem lâinstrumentalització política que sâesta fent per part de les administracions públiques i diferents mitjans de comunicació del cas de la Makabra, apuntant a la distinció âokupes bons i okupes dolentsâ?. Entenem el moviment ocupa com quelcom legítim i estem totalment en contra de la criminalització del moviments socials.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa