Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : un altre món és aquí : corrupció i poder : criminalització i repressió : especulació i okupació
la makabra a can ricart, qui infringeix la llei?
05 des 2006
això proclama "la llei de lleis". comparem-ho amb com ha anat amb can ricart i la makabra...
Article 46
Els poders públics garantiran la conservació i promouran l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic dels pobles d'Espanya i dels béns que l'integren, sigui quin sigui el règim jurídic i la titularitat. La llei penal sancionarà els atemptats contra aquest patrimoni.

Article 47
Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d'acord amb l'interès general per tal d'impedir l'especulació.

La comunitat participarà en les plus-vàlues que generi l'acció urbanística de les entitats públiques.

Article 48
Els poders públics promouran les condicions per a la participació lliure i eficaç de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural.
Mira també:
http://www.constitucion.es/constitucion/lenguas/catalan.html#1c4

This work is in the public domain

Comentaris

Quina Constitució?
06 des 2006
Josep Seguí, rector menorquí de Villacarlos, que no va cedir al xantatge de Doña Carmen Polo de Franco i que sempre ha estat valent i lúcid, feia classes al centre de formació professional de Maó.

I aprofitava cada mes de desembre per organitzar, amb suport oficial -les Illes eren, sense competències en ensenyament, territori MEC (Ministerio de Educación y Ciencia)-, una setmana sobre la Constitució: i si un any parlaven de la pena de mort o del sentit de les presons, l'any següent el tema era el del patrimoni o el de l'atenció a les persones amb discapacitat. I un llarg etcètera.

Seguí, capellà però cristià, havia fet una lectura generosa de la Constitució i la llançava contra els governs, tan gasius a l'hora d'aplicar-la com generosament retòrics quan la invocaven tothora i arreu.

Per què no dediquem enguany la celebració de la Constitució a glossar el seu article 47, que parla del dret de tothom a un habitatge digne -"els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret"- i també diu que és obligació dels poders "impedir l'especulació"?

L'acte de l'ajuntament del Cap i Casal es podria fer al Poblenou, a Can Ricart, on hi ha actors disposats a recitar els preceptes constitucionals que demostrarien a quina herència democràtica no volem renunciar. És un parer!
Ignasi Riera
Escriptor
Mira també:
http://www.avui.cat/avui/diari/06/des/06/294325.htm
http://www.constitucion.es/constitucion/lenguas/catalan.html
directament
06 des 2006
Article 23

1. Els ciutadans tenen el dret a participar en els afers públics, *directament* o per mitjà de representants lliurement elegits en eleccions periòdiques per sufragi universal.
Mira també:
http://www.constitucion.es/constitucion/lenguas/catalan.html
Re: la makabra a can ricart, qui infringeix la llei?
06 des 2006
foteu-vos la constitució per on us càpiga! que amb 30 anys d´imposició ja n´hi ha prou de riure les gracies a la classe politica i als partits del regim. i la vostra constitució us la futeu al contenidor de basures! Visca la hipoteca, l´autopista, i la imposició espanyola en forma de la llei del garrot i de les forces militars garants de la Gran hipoteca que és pertanyer a expanya. El primer dret a la carta de drets humans és el dret a la propia nacionalitat i el segon és el dret a no ser discriminat per cap raó, i en el cas del ciutadans hipotecats de Catalunya, la Constitució, la seva, imposada sota la por al cop d´estat, ni té validesa ni legitimitat. empesqueu-vos un altra per fer que portem al coll rodes de molins constitucionals.
I, per cert, la seva estafa constitucional també diu que la propietat privada és un privilegi reconegut com a dret i que la socialització de la propietat privada està molt ben regulada envers els interessos de les inmobiliaries, capitalistes, propietaris de terres, i burgesia en general. Amb la Constitució no hi ha res a fer donat que és paper mullat i a més de ser la constitució de l´estat espanyol que continua oprimint a tot el poble català amb la hipoteca de l´exercit si exercim el dret humà que és el dret a l´autodeterminació. passi-ho bé lector!
Sindicato Sindicat