Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : especulació i okupació
Suspesa indefinidament la cimera de la vivenda en bcn
05 des 2006
Ja no tenen excuses, l´assumpte els hi ha explotat a la cara.
Suspesa indefinidament la cimera de la vivenda de Barcelona

1. • La ministra Trujillo diu que va proposar a la UE dues dates alternatives que no s'han pogut tancar
2. • Afirma que si Espanya torna a optar a organitzar la trobada se celebrarà a la capital catalana

ALBERT OLLÉS
BARCELONA

Barcelona s'ha quedat, sine die, sense cimera de ministres europeus de la vivenda. La titular espanyola, María Antonia Trujillo, va anunciar ahir l'ajornament indefinit de la trobada, després de gairebé dos mesos d'incertesa a l'espera que es concretés una data alternativa a la prevista inicialment, el 16 i el 17 d'octubre. La trobada va ser ajornada pel Govern central sis dies abans de la seva celebració, al.legant motius de seguretat --després d'un aldarull okupa-- i la coincidència amb la campanya electoral al Parlament.
La polèmica creada per la primera cancel.lació, criticada per l'ajuntament i la Generalitat al posar en dubte la capacitat de la ciutat per acollir aquest tipus d'esdeveniments, i per qüestionar els Mossos d'Esquadra, ahir només va tenir continuïtat en les files dels grups municipals de l'oposició.
L'alcalde, Jordi Hereu, es va limitar a reafirmar la "disponibilitat de Barcelona" a acollir cites internacionals i, en particular, una cimera europea centrada en el tema de la vivenda. "Complim tots els requisits per a això", va assegurar.

PROBLEMES D'AGENDA
Hereu i Trujillo van coincidir ahir a Barcelona, amb el president de la Generalitat, José Montilla, per firmar diversos convenis d'ajuda a la rehabilitació de vivendes. La ministra va explicar que havia proposat als seus col.legues europeus dues dates alternatives, a mitjans de novembre o el 18 i el 19 de desembre, però que cap d'elles s'ha pogut concretar per problemes d'agenda.
"Una reunió així requereix molta preparació, i encara que hem intentat celebrar-la per tots els mitjans, les dues dates proposades no han estat suficients", va indicar. Trujillo va voler deixar una porta oberta de cara a un futur indeterminat. "Si Espanya té l'oportunitat de celebrar una nova reunió d'aquestes característiques, Barcelona serà la ciutat on es faci", va assegurar.
El problema s'agreuja amb el canvi de presidència de la UE, l'1 de gener. El torn rotatori, que en el moment de la cimera de Barcelona corresponia a Finlàndia, passarà a Alemanya, que pot decidir quedar-se amb la cita, no convocar-la o passar- la a un tercer país que no sigui Espanya. Trujillo va voler restar importància a aquesta possibilitat al recordar que no és una trobada oficial de la UE, sinó una reunió "informal" de ministres.

CR�TIQUES DE L'OPOSICIÓ
Els grups municipals de CiU i el PP van criticar amb duresa la suspensió. "Ens han pres el pèl", va assegurar el convergent Xavier Trias, que va demanar a l'alcalde que "s'indigni" i "exigeixi responsabilitats".
Alberto Fernández Díaz (PP) va dir que amb aquesta decisió "han guanyat els violents i els antisistema i han perdut la democràcia i la llei". En la seva opinió, l'ajornament es va decidir per "ocultar les carències en l'àmbit de la vivenda de Barcelona" i per "temor dels violents".

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idn=

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more