Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Can Ricart, Hereu i les Koplowitz
05 des 2006
Ahir al matí vaig llegir en una entrevista que, arran de lâocupació de Can Ricart, a lâalcalde Hereu no lâinteressa gens ni mica el debat sobre âlâús i la propietat privadaâ?, propietat privada sobre el que âLa Vanguardiaâ fa una aferrissada editorial dâantologia, pel tuff classista i plutocràtic que desprèn. A la mateixa hora i en paper premsa la hooligan âautoanomenda demòcrata- Pilar Rahola insultava i mentia impunement des de âEl Periódicoâ. Ãs clar que Roma no paga traïdors i, per aquest motiu, la decisió judicial de no ordenar un desallotjament immediat ha aixecat polseguera en els qui es creuen propietaris del (destí del) país.

Article publicat a www.transversalweb.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Can Ricart, Hereu i les Koplowitz
16 des 2006
Lâequip de govern de lâajuntament de Barcelona (suposadament dâesquerres, catalanista i republicà) aprova uns plans urbanístics per can Ricart que destrueixen el patrimoni històric català (escenari de les lluites obreres de tot el segle XX i la meitat del segle XIX), per a que el senyor marqués de santa Isabel pugui guanyar 44 milions dâEuros amb les plusvàlues .
El perjudici que comporten aquests plans per la gent del barri és evident:

Planten gespa en la via del tramvia i diuen que és la nova zona verda del P.E.R.I. Diagonal mar ;Fan 6000 nous habitatges de lliure mercat entre el Fòrum i la torre Agbar i 0 habitatges públics ; Els equipaments son hotels i transformadors elèctrics , mentre Poblenou segueix sense biblioteca ;Els veïns/es de can Ricart demanem un C.R.A.E. (centre educatiu de menors sense família , equipament que poca gent vol prop de casa i que la generalitat ja té els diners per fer) dins del pla dâusos i el âsenyorsâ? del districte diuen que âaixò no tocaâ?...Aquestes politiques son més pròpies dâajuntaments tercermundistes on manquen sistemes de control de la corrupció que no pas dâestats de dret on els periodistes i els jutges controlen el poder executiu ; Però ens agradi o no la situació en el barri està així de xunga. Patim una substitució social galopant i les classes treballadores que de sempre hem habitat el barri ens veiem foragitades per lâespeculació.Davant de tot plegat , amb el cap ben, alt ens arrenglarem amb el col·lectiu dâartistes de la Makabra , fent nostres les seves reivindicacions .Volem agrair-les sincerament que amb la seva presencia i esforç dignifiquessin el recinte ; Neguem rotundament que hi hagués cap més violència que no sigui la immobiliària i la uniformada, donant testimoni judicial quan calgui.Aprofitem lâavinentesa per a demanar als âsenyorsâ? i âsenyoraâ? Hereu , Mayol i Portabella que , en benefici de tot el poble treballador català , es busquin un ajuntament com el de Marbella on ,de ben segur , es trobaran com a casa seva .
Sindicat Terrassa