Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Solidaritat amb els artistes de La Makabra
04 des 2006
Secretaria de Moviments Socials del PSUC viu

El passat dissabte els artistes de La Makabra van ocupar Can Ricart com a resposta a un desallotjament desproporcionat per part dels Mossos d’Esquadra de l’antiga fàbrica abandonada que els últims sis anys havien convertit en un centre de producció artística alternatiu, sobretot conegut per la seva activitat en l’àmbit del circ. A més, el desallotjament va incomplir l’acord d’avisar prèviament per tal de poder treure en condicions l’enorme quantitat de materials, instruments i estris utilitzats en les produccions culturals.

Des del PSUC viu volem expressar, en primer lloc, la nostra solidaritat cap als joves artistes de La Makabra, que van ser capaços de crear i mantenir un espai obert a la cultura i la creació artística alternativa en un moment on manquen equipaments destinats a activitats culturals de tota mena.

En segon lloc, denunciem l’abús de la via penal i de les forces d’ordre públic per part dels interessos especulatius que hi ha al darrere d’aquest desallotjament, com en molts altres casos, ja que es tractava d’un centre que donava vida al barri del Poblenou i no representava problemes per als veïns.

I, per últim, constatar que espais com La Makabra, així com molts d’altres impulsats des del moviment okupa, qüestiona les arrels de l’actual sistema econòmic, basat en la (in)cultura de masses i la propietat privada. Hem passat de ser ciutadans a simples consumidors de cultura i habitatges, entre altres productes, i és només a través del conflicte social que es pot posar sobre la taula les contradiccions d’aquest món on vivim.
Mira també:
http://www.psuc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Solidaritat amb els artistes de La Makabra
04 des 2006
vinga tots al treeeen, que hi caben tooots, tots al tren de l'okupacio.xim xiribi xim xiribi xim xim xero...
Re: Solidaritat amb els artistes de La Makabra
04 des 2006
No hay compartimentos estancos ni luchas aisladas. Tenemos un enemigo común; El Capitalismo.

De la capacidad de sumar, con respeto a la diferencia, dependerá de la capacidad de ir consiguiendo pequeñas victorias.

Si el PSUCviu apoya, con otros partidos, organizaciones, vecinos etc. ¿Esto permite avanzar, Si o NO?.
Aporovechemos todas nuestras capacidades. Ellos son fuertes, lo tienen todo, el capital, la prensa y la policia.
Re: Solidaritat amb els artistes de La Makabra
04 des 2006
no permite avanzar: sencillamente porque NO les interesa los desafios de la okupacion sino el redito politico (proselitismo de siempre) de apoyar de boquita y por escrito a quienes practican su politica luchando y no escribiendo.

Ya sabemos quienes sois. Nunca nos vais a convencer.
Siempre os haremos contracampaña, desenmascarando a los burocratas y trepacarteras.

MAI ENS FAREU CREURE (remember may 1937)

PD: manel, no cuela nene, no cuela...
Re: Solidaritat amb els artistes de La Makabra
05 des 2006
!Hombre,, rédito político por defender a los okupas,¿ no se donde lo ves?. No creo que la gente del PSUCviu, sea tan ingenua o manipuladora, para pensar que el movimiento okupa les puede votar.

Lo más seguro es que se lleven alguna hostia de sus socios de ICV o de EUiA., Pero, aparte de eso, no le veo los beneficios...
Re: Solidaritat amb els artistes de La Makabra
05 des 2006
no hombre no, lluís, no que los voten los okupas sino la gente que simpatiza con las okupaciones (es decir toda clase de progres y contestatarios)...

joder, lluís, cuantos años tienes? que parece que te caiste ayer del arbol.

ICV renquea porque hace el ridiculo i además cada vez es mas reaccionaria, que mejor que renovarles por la izquierda a traves de un partiducho (entre otros, claro) que mantiene sus contactos pero no está tan manchado?

Además, así son los "comunistas científicos" o es que no les conocías?

En fin, a ver si vamos aprendiendo que sino nos llevamos hasta las hostias mas mal pegadas, joder.
Sindicat Terrassa