Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
No fem el CIM (la lluita continua!): Noves mocions als ajuntaments + roda de premsa
04 des 2006
Les darreres setmanes es van votar tres mocions contra el CIM, al Vendrell, la Granada i Torrelavit. Grans Infraestructures com el Logis Penedès no es poden fer d'amagat i amb el territori en contra
penedes.jpg
20/11/2006: Durant la tercera setmana de novembre 3 mocions van ser posades a votació als ajuntaments penedesencs.
Una moció a la Granada va donar suport a la Plataforma No Fem el CIM i s'oposa a la contrucció d'aquest Logis Penedès, una de les infraestructures més grans i més agressives al territori dels últims anys.
L'altra moció també aprovada per unanimitat a Torrelavit converteix aquest en el tercer municipi de l'Alt Penedès que està en contra del CIM.
La votació al Vendrell entrada per ERC i CIU va ser posada a votació el dia en que 3 regidors de CIU no es trobaven al ple i per tant la moció va ser rebutjada pel PSC (9 vots en contra), ERC,CIU,PPC (7 vots a favor) , PP (2 abstencions). Per tant en cas que aquesta moció s'hagués votat amb tots els regidors presents s'hauria aprovat.
La plataforma condemna l'actitud del PSC del Vendrell que diu que no té prou Informació del Logis Penedès per votar-hi en contra, però en canvi hi vota a favor.
La Plataforma ja ha mostrat la voluntat d'entrar una segona moció a l'Ajuntament del Vendrell per tal de sotmetre-la a votació quan hi siguin tots els regidors.

21/11/2006: La Plataforma No Fem el CIM rebutja, una per una, totes les afirmacions que el representant de la Generalitat en matèria de mobilitat i infraestructures viàries va pronunciar arran d’una visita al municipi del Vendrell el dilluns de la setmana passada La Plataforma considera que no es pot imposar cap element de característiques de tan fort impacte ambiental sense una planificació prèvia del territori on es vol implantar. Aquesta planificació s’ha de fer, a més, d’acord amb les lleis d’urbanisme i mediambientals i, per tant, tenint en compte, des del principi, la participació ciutadana.
Imposar un CIM o una nova autovia com si es tractés de peces que es poden tirar sobre una comarca com aquesta és demostrar desconeixement i manca de sensibilitat cap aquests temes de vital importància per una bona ordenació territorial.
Per tot això la Plataforma No Fem el CIM demana del nou govern de la Generalitat que orienti la política territorial cap a criteris més sostenibles dels que fins ara han imperat en el si del departament,es retirin els projectes del LOGIS i el projecte de la nova autovia per no contemplar les mínimes condicions que requereix la planificació basada en una societat democràtica participativa.
Mira també:
http://www.nofemelcim.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat