Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : especulació i okupació
comunicat de la plataforma salvem can ricart
04 des 2006
COMUNICAT DE LA PLATAFORMA SALVEM CAN RICART
SOLIDARITAT AMB LA MAKABRA
Barcelona 4 de desembre de 2007
La Plataforma Salvem Can Ricart reunida amb caràcter d’urgència vol manifestar el seu posicionament davant l’ocupació de la fàbrica de Can Ricart per part de La Makabra.

En primer lloc la nostra solidaritat amb La Makabra, per la seva lluita reivindicativa en poder aconseguir un espai on desenvolupar les seves activitats artístiques i culturals.

Denunciar la ignomínia i humiliació a que han estat sotmesos per part del setge policial, així com els veïns que volien demostrar la seva solidaritat, impedint que se’ls hi pugues subministrar beguda, aliments i circular amb total llibertat. Volem deixar constància, d’ença del seu desallotjament el passat 20 de novembre, que han demostrat en tot moment un comportament pacífic lluitant amb el que saben fer, actuacions de circ i espectacle.

Malgrat que el passat 24 de novembre va aprovar un nou Pla per Can Ricart, l’ocupació de Can Ricart visualitza que el tema no està resolt, ni en la preservació íntegre del recinte ni en els seus usos futurs.

De cap manera acceptarem que un possible desallotjament policial dels companys de la Makabra serveixi com a pretext perquè les excavadores enderroquin les naus que ara ocupen que son les que l’Ajuntament malgrat el seu valor històric vol destinar a lofs. Volem fer palès que la Generalitat i l'Ajuntament han de fer complir la suspensió de les llicències d'obres i d'enderrocament, establerta des que es va iniciar l'expedient de catalogació patrimonial, fins que el Departament de Cultura no resolgui l'expedient promogut per aquesta plataforma de declaració del conjunt de Can Ricart com a Be Cultural d'Interès Nacional. Ambdues institucions són responsables que, fins que no es resolgui, no es faci cap acció d'enderrocament que posi en perill la seva conservació.

Ens reconforta l’onada de solidaritat que malgrat les dificultats va mostrar el veïnat i molta mes gent . Especialment significativa va ser la visita i suport del relator de les Nacions Unides, Miloon Kothari, malgrat que en el primer moment la policia li va impedir l’entrada. Agraïm també la disponibilitat de la Creu Roja.

Poblenou ha lluitat, i ho seguirà fent, per la preservació del patrimoni industrial, tant per la ciutat com per al país. Un patrimoni, que a part de preservar els espais i els edificis, tingui en compte també els usos i les persones. Això implica un nou model de fer ciutat que deixi de banda els interessos especulatius i que escolti l’opinió de la seva gent. En aquests sentit, i com a mostra, no entenem que Poblenou vulgui ser sigui dividit en cinc barris nous.

Davant d’aquesta situació exigim un procés de participació ampli i real que fins ara no s’ha donat. Sols d’aquesta manera es poden estalviar conflictes, i possibilitar un ampli consens ciutadà. En aquest sentit demanem una reunió urgent amb l’alcalde Jordi Hereu amb voluntat de diàleg i apropament.

En nom de la Plataforma Salvem Can Ricart i les entitats que la composem, vehiculem qualsevol resposta o punt de contacte a l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou. (Manel Andreu, telèfon 639258006)
Mira també:
http://www.salvemcanricart.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: comunicat de la plataforma salvem can ricart
04 des 2006
Associació de Veïns
i Veïnes del Poblenou
_____________________________________________________
Centre Cívic Can Felipa
C/Pallars, 277
08005 Barcelona
Tel. 932664441


COMUNICAT DE PREMSA
SOBRE EL DESALLOTJAMENT DE LA MAKABRA

- L'AVPN, amb el recolzament de la Federació d´Associacions de Veins/Veines de Barcelona, vol manifestar la seva indignació per la manera com
es va produir el desallotjament del local la Makabra, sense previ avís i amb un procediment per
la via penal, com si les persones que feien funcionar aquest espai cultural fossin delinqüents.
- Volem recordar l'activitat cultural que desenvolupa la Makabra, un espai obert al barri i a la
ciutat, participant activament en molts actes, cedint les seves intal·lacions al veïnat i donant
suport a la lluita per salvar Can Ricart.
- Ens consta que s'havia demanat ajuda a les administracions per buscar espais alternatius
sense que fins al moment s'hagi trobat cap solució.
- Lamentem que iniciatives autònomes i autogestionades com la de la Makabra no trobin el
suport necessari, especialment en una tema relatiu a un art, el circ, tan mancat d'espais
adequats per al seu desenvolupament.
- Demanem que les administracions siguin sensibles a aquestes necessitats i prioritats i trobin
solucions per sobre d'interessos especulatius i immobiliaris
Sindicat Terrassa