Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La policia tortura
03 des 2006
Finalment han sigut 3 els estudiants independentistes militants del SEPC i Maulets detinguts a Jefatura Superior de policia, els dos companys retinguts el dia d’abans a la Universitat i una altra persona que ha estat citada a comissaria. Dins de les instal·lacions, els 3 estudiants que en un principi anaven a declarar han passat a disposició judicial i han estat conduïts al calabós per esperar al seu trasllat a Jutjats. Allà han estat vexats per la policia (despullar-los, obligar-los a fer flexions) i més tard alliberats, encara que seran citats per a declarar un altre dia.
untitled.bmp
Recordem que cap a les 19:30 del passat divendres 30 de novembre, dos estudiants del SEPC van ser detinguts per les forces de la policia espanyola al campus de Tarongers, durant el transcurs de les eleccions a Claustre. La policia, acompanyada per altres estudiants d'un conegut sindicat feixista âEstudiantes por la libertadâ?, van irrompre a un dels aularis del Campus, i es van emportar als dos joves que prèviament havien sigut assenyalats pels feixistes.

Més tard, la policia els detingué i els dugué a fora de l'aulari, mentre els degans eren avisats de l'entrada de la policia al Campus ,ja que tenen expressament prohibit l'accés a recintes universitaris. Ja fora de les aules, un important nombre de companys del SEPC que eren amb els detinguts, avisaren en tot moment a la policia que no podien detindre'ls. Poc després acudiren diversos degans per a demanar explicacions per l'entrada al campus de les forces policials. Finalment els estudiants foren citats per a declarar aquest matí a Jefatura Superior de policia, encara que a lâarribar a la comissaria seâls posà a disposició judicial.


Aquests fets representen la impunitat total amb la que les forces policials persegueixen al moviment independentista a València. Lâentrada a la Universitat, les formes i circumstàncies que han envoltat la detenció dels joves i la celeritat del procés judicial encetat, mostra clarament lâesperit repressiu i ideològic que marca lâactuació policial. De la mateixa forma denunciem que aquesta ha tornat a ser una campanya marcada per les amenaces, els insults, les provocacions i els intents d'agressió per part del col·lectiu d'estudiants d'extrema dreta Estudiantes por la Libertad, amb vinculacions directes amb partits i organitzacions feixistes externes a la Universitat com Coalición Valenciana (protagonista d'atacs a la universitat com l'assalt a la Facultat de Dret el passat mes de maig), Espanya2000 (partit polític d'extrema dreta protagonista de manifestacions xenòfobes com la del 12 d'octubre, d'extrema violència i amb vinculació directa amb empreses de seguretat com la Levantina Seguridad (capdavantera a l'hora de rebre el major nombre de denúncies per agressions dels seus membres) i les joventuts del Grup d'Acció Valencianista (amb una llarga trajectòria d'agressions i atacs a la universitat, atacant la llibreria, realitzant pintades, i protagonitzant un episodi de violència les passades eleccions d'estudiants a la facultat de Socials en tractar de boicotejar-les). Tots aquests són protagonistes de la violència feixista als carrers i a les aules de la ciutat de València, que han incrementat de manera notable la seua activitat durant els últims mesos.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La policia tortura
03 des 2006
Si clar ja sabem que la policia es molt dolenta son uns torturados son les foreces d'ocupacio i bla bla bla.
Si expliquesis el motiu de la dentencio, encara que per tu, aquesta no sigui correcta, tal vegada entendriem alguna cosa.
Si nomes posas que unes persones assenyalen unes altres i la policia que arriba alla no se sap com ni trucada per qui se les emporta i els hi dona una pallissa perque si, potser els que tenen 14 anys s'ho creuen tot, pero els mes grandes aquestas historias repetidas mil vegadas començan a ser una mica increibles.
Una explicacio si us plau.
Re: La policia tortura
04 des 2006
Carmelo Carmelet, quina pudor de comissari de polícia que fas.

Fora secretes d'indymedia.
Re: La policia tortura
04 des 2006
Vale, pero té raó demanant que es digui perquè van ser detinguts. Unicament els feixistes vana dir a la policia que els detenissin?
Sindicat Terrassa