Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
El "verd" del PSC vota a favor del IV cinturó i va després a la mani de Sabadell
03 des 2006
L'ecologista Oms vota a favor del 4rt cinturó

Joan Oms, en una imatge d'arxiu30-11-2006. Quan va José Montilla va dimitir
com a diputat al Congrés per optar a ser president de la Generalitat, el seu
escó a la cambra espanyola va recaure en l'ecologista Joan Oms, el líder de
la formació Els Verds-Opció Verda. Aquest parlamentari ja ha votat a la
cambra espanyola en contra de propostes a favor del medi ambient, per
mantenir la disciplina de vot del grup parlamentari del PSOE, al que
pertany. Fa un dies no va donar suport a unes propostes que va presentar
IU-IC-V de caràcter ecològic, com la creació d'una Agència d'Estavi
Ecològic, d'un Centre d'Innovació Tecnològica en Energies Renovables o la
utilització dels fons destinats al futur Quart Cinturó català a potenciar el
transport públic.

font agencies i e-noticies

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El "verd" del PSC vota a favor del IV cinturó i va després a la mani de Sabadell
03 des 2006
aquest es un vengut ja va estar a favor del minitransvassament i de la mat i ara a favor del iv cinturo es un topo socialista
Joan Oms verd trepa (1a Part).
03 des 2006
Joan Oms verd trepa.

Qui és Joan Oms? Qui és i dâon ve el que esdevindrà el primer diputat verd al congres de diputats del Regne dâEspanya?

La trajectòria política del nostre home, s'inicia al CCC (Colâ¢lectiu Comunista Català). Un petit cercle dâintelâ¢lectuals dâorientació leninista, propers al maoisme, sorgits d'organitzacions socialistes tradicionals, com el PSUC o la âmaoistaâ? Bandera Roja. La seva única activitat consistia en la redacció de documents polítics, sense cap mena de treball de base real.

Precisament i com a representant del CCC, en Joan Oms participarà lâany 1980, de la fundació del moviment dels NE (Nacionalistes d'Esquerres). NE representava lâintent de bastir electoralment un moviment dâesquerres proper al independentisme, però sense reclamar-se obertament com a tal. Per entendreâns? NE pretenia ser lâhomòleg al Principat de EE (Eskadiko Eskerra), resseguint la mateixa estratègia que a Euskal Herria estava portant a terme aquesta coalició, impulsada per EIA, el braç polític de ETA(pm), en lâactualitat integrada al PSOE.

NE es presentà el mateix any a les autonòmiques quedant-se a les portes de obtenir representació i competint en els comicis amb el BEAN, candidatura impulsada pel PSAN i altres moviments de lâesquerra revolucionaria.

La impossibilitat dâaccedir a la política institucional, i la davallada de vots experimentada en comicis posteriors, acabaran per frustrar definitivament lâesperances dels seus dirigents, i el projecte sâacabarà pansint per si mateix.Finalment cinc anys desprès de la seva fundació, es produirà un moment dâimpass a NE; un sector de un ja disminuït partit, fundarà juntament amb dissidents dâERC i independents, lâENE (Entesa dels Nacionalistes dâEsquerres). Lâaltre sector, encapçalat per gent com Joan Oms, i representant de les tendències mes dâesquerres i assamblearies, acabaria donant lloc al MEN. LâENE per la seva banda acabaria els seus dies integrant-se a la recent formada coalició Iniciativa per Catalunya. Operació de renovació dâimatge del PSUC, que a la practica va representar la reunificació temporal dâun PSUC dividit entre el sector anomenat âprosovieticâ? que van constituir el PCC, i el sector socialdemocrata (eurocomunista) que mantenia legalment les sigles.

Joan Oms passaria a ser lâany 1985, un dels dirigents del recent format MEN (Moviment d'Esquerra Nacionalista). A diferencia de NE, el MEN si es proclamaria obertament independentista i socialista, seguint la política del MEN, en Joan Oms militarà també a la Crida. En el pla electoral, el MEN per la seva banda, es presentarà a les eleccions coaligat amb la que va ser la primera organització política ecologista del Principat, AV-MEC (Alternativa Verda - Moviment Ecologista de Catalunya). Fruit de aquest procés de confluència entre el MEN i AV, en Joan Oms es veurà convertit en un dels dirigents visibles del Ecologisme político-electoral.

Esperonats pel èxit electoral dels anomenats partits verds europeus, sâimpulsaria al Principat lâintent de bastir un únic referent que poses fi a lâamalgama de sigles (totes elles absolutament marginals) de grupuscles ecologistes, o simplement oportunistes, que cada any inundaven les llistes de candidatures a les eleccions. A tall de petit exemple curiós, citar el cas de la candidatura âverdaâ? fantasma que presentava la secta del Partido Humanista. Finalment aquest esforços culminarien amb èxit, al sortir a la llum EV (CEC) [Els Verds (Confederació Ecologista de Catalunya)]. Formada per les minúscules AV-MEN i la secció Catalana de los Verdes.

Fruit dâaquest procés que donaria lloc a Els Verds (CEC). Joan Oms es convertiria així de cop i volta, convertit en un dels caps visibles mediaticament del ecologisme electoralista, en tant que un dels dirigents de EV(CEC).

Tot i la seva precària militància i la seva marginalitat. El fet dâhaver-se convertit públicament amb el referent de lâecologisme electoral. Convertia a la nova formació en la pubilla que els partits tradicionals voldrien lluir al seu costat. Per dotar-se dâuna imatge verda, alternativa i rentabilitzar així lâèxit que a nivell europeu estaven obtenint les candidatures de centre-esquerra ecologista.

IC i ERC entraran en conflicte per la quantitat de dot a oferir per aquest matrimoni de conveniència. Imatge verda a canvi de càrrecs institucionals. Finalment lâany 1995, serà la socialdemocrata IC, qui sâemporti el gat a lâaigua; abida ella, de renovar dâuna vegada per totes la seva vella imatge âcomunista-stalinistaâ?, per una nova identitat mes moderna, alternativa, i atractiva electoralment.

Aixi de cop i volta; Joan Oms va passar de una vida de militancia i actiu opositor a les polítiques mediambientals dâIC, a ser unes de les cares publiques de la coalició i a esdevenir un vulgar trepa.

Joan Oms era per exemple abans del citat pacte; un actiu membre de la Coordinadora en defensa del delta i contra el desviament del Llobregat, coordinadora de la que formàvem part els Verds i que sâoposava a lâaprovació del agressiu Pla Delta. Pla que es va impulsar entre altres amb la firma del consistori pratenc governat amb majoria absoluta per IC, desprès dâanys de formal oposició als projectes plantejats.
Re: El "verd" del PSC vota a favor del IV cinturó i va després a la mani de Sabadell
03 des 2006
aquest personatge va regalar el sol a iniciativa per catalunya verds a canvi de ser regiodr i mo va deixar presentar a més de 20 candidatures en solitari. En un trepa de debò amb un partit unifiamiliar amb la seva dona que va ser expulsada dEL psc per robar diners. dos persones un partit i una bona jubilació per el viejo verde
Re: El "verd" del PSC vota a favor del IV cinturó i va després a la mani de Sabadell
03 des 2006
Oms ets una rata, no t'oblidarem ni al 4 cinturó, ni al delta del llobregat.
Re: El "verd" del PSC vota a favor del IV cinturó i va després a la mani de Sabadell
03 des 2006
Fastic de vengut
Re: El "verd" del PSC vota a favor del IV cinturó i va després a la mani de Sabadell
18 des 2006
Guspira Roja, més ben explicat i documentat impossible, Joan Oms ben conegut per les gents d'esquerres des de fa ja uns quants anys. A qui pot enganyar més?, salut.
Re: El "verd" del PSC vota a favor del IV cinturó i va després a la mani de Sabadell
18 des 2006
hi ha una manera diferent de ser d´esquerres... JAJAJAJAJA

Amor al poder i al diner, és l´únic que enten els polítics siguin de la ideologia que siguin.
Sindicat Terrassa