Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
entrada de menjar a Can Ricart
03 des 2006
Segons han dit els Mossos d'Esquadra, el setge policial a la zona de Can Ricart es modificarà en les properes hores perquè la Creu Roja pugui entregar menjar i beguda a les persones tancades.
L´alcalde de Barcelona ha dit que la promotora propietària d'una part dels terrenys on hi ha la fàbrica del Poble Nou ja ha denunciat l'okupació als seus tribunals. Depenent de la decisió del seu jutge, la seva policia podria procedir al desallotjament dilluns mateix. Els advocats recorden que, com que l'Ajuntament "no té cap competència actual sobre l'edifici" perquè els terrenys pertanyen a la immobiliària Realia, un desallotjament cautelar dels Mossos "no seria legal". Els advocats esperen que la denúncia presentada per la promotora immobiliària sigui arxivada "ja que l'espai es trobava en abandó i sense ús social".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: entrada de menjar a Can Ricart
03 des 2006
està presentada al jutjat de guàrdia de Barcelona una denúncia per vulneració de drets fonamentals i contra l'actuació del cos dels mossos d'esquadra. Denúncia presentada aquest migdia.


COMUNICAT DEL COL·LECTIU DE LA MAKABRA

La fàbrica de Can Ricart de Barcelona fou okupada parcialment pel col·lectiu d'artistes de La Makabra des del passat dimarts 28 de novembre, quan un grup d'ells ja va entrar a una de les naus del recinte. Dissabte a migdia es va fer pública l'entrada a l'edifici mitjançant una cercavila d'unes 500 persones. Des d'aleshores un cordó policial de mossos d'esquadra i guàrdia urbana efectua un setge físic de Can Ricart, impedint l'entrada d'aigua i aliments. Tampoc s'ha permès l'entrada de bolquers pels nadons que hi ha dins la fàbrica. Els advocats de La Makabra presentaran avui al migdia una denúncia per vulneració de drets bàsics, com és l'alimentació i l'aigua. També per vulneració del dret a la llibertat de moviment. Hem de recordar que Can Ricart és una propietat privada del Marquès Federic Ricart, en desús i sense cap ús social. Les naus que han estat okupades no estan dins el projecte de protecció elaborat pel consistori barceloní i el seu futur serà passar a mans de la immobiliària Realia (de la família Koplovitz). Cal aclarir que l'Ajuntament de Barcelona no té cap competència actual sobre l'edifici. El seu propietari va presentar una denúncia penal que ha de seguir el curs de tramitació ordinari. Per tant un desallotjament cautelar per part dels mossos no seria legal. Fins i tot la denúncia del propietari pot ser arxivada ja que l'espai es trobava en abandó i sense ús social.
Hem de destacar també el suport manifest del teixit associatiu i veïnal del Poblenou, que ha lluitat des de fa anys per la preservació del patrimoni històric i per l'ús social del recinte de Can Ricart.


687.80.42.05 Gadi (interior de Can Ricart)
669.670.430 Carolina (grup de suport a l'exterior)
Re: entrada de menjar a Can Ricart
03 des 2006
LA INMOBILIARIA REALIA, PROPIETARIA DE CAN RICART, ÉS UNA FILIAL DE LA GRAN EMPRESA CAPITALISTA FOMENTO DE CONSTRUCCIONES Y CONTRATAS.

REALIA TÉ LA SEA AQU�

Pº de la Castellana, 216
28046 - Madrid
Teléfono: 913534400
Fax: 913534417

I MOLTS INTERESSOS ESPECULATIUS A BARCELONA I COMARQUES
Escriure a l'empresa
03 des 2006
L'empresa és:

REALIA BUSINESS S.A.
Paseo de la Castellana, 216
28046 Madrid

Teléfono 91 353 44 00
Fax 91 353 44 17

Se'ls pot ESCRIURE per mail sobretot:
portales ARROBA realiabusiness.com

O també pots entrar a la seva pàgina:
http://www.realiabusiness.com/esp/index.html
I anar a "contactar" i allí "contactar on-line" i dir-los el que pensem.

Jo ho acabo de fer:

Persona: STOP DESALOJO CAN RICARD (LA MAKABRA)
Dirección: BARCELONA
Comentario: De un barcelonés indignado con la empresa. No se estaba utilizando la nave para ninguna utilidad social. Dejad que se pueda utilizar con fines culturales.
Fax a Realia
03 des 2006
Jo ja he enviat per fax aquest comunicat de La Makabra a la immobiliària Realia.
Re: entrada de menjar a Can Ricart
03 des 2006
Yo también he escrito.
Me han contado que la Cruz Roja ha dado solamente mantas y agua. La gente sigue sin comida.
Sindicato Sindicat