Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Gran èxit a la presentació de la CUP de Berga
03 des 2006
Més de dues-centes persones han assistit, aquest vespre, a la presentació de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Berga.
Amb el Pavelló de Suècia ple a vessar l’acte ha començat amb la intervenció de n’Anna Gabriel, membre de la CUP de Sallent, que ha fet una petita explicació del que són i què fan les CUP remarcant la importància de la participació ciutadana i el treball de la CUP per la coherència, compromís i llibertat.

Acte seguit, en Josep Antoni Vilalta, membre de la CUP de Torà, ha exposat el context i situació que van portar a la creació de la CUP de Torà fent èmfasi en la necessitat que hi havia d'aparèixer una veu crítica i de portar la veu de les reivindicacions del poble que havien estat silenciades. En Vilalta ha acabat la seva intervenció recordant la importància que té la participació del poble en aquest projecte i ha finalitzat amb les paraules d'en Joan Fuster: "tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres". A continuació, han passat un vídeo realitzat per la CUP de Berga on exposaven diverses problemàtiques municipals contraposades a altres poblacions similars per extensió o població. En aquest han tractat temes com l'inexistent transport públic urbà de Berga, el mal estat del mercat municipal, la manca d'espai per a les diverses entitats i escoles i la falta d'incentiu a l'associacionisme.

La darrera part de l'acte ha anat a càrrec de membres de la CUP de Berga. Primer de tot, en Natxo ha fet una breu presentació de la CUP Berga fent referència al bagatge associatiu dels components que la conformen i del funcionament basat en l'assemblea i les comissions per tractar cada problemàtica per separat. També ha incidit en la necessitat de treballar per la participació ciutadana creant assemblees obertes per tractar problemàtiques concretes. Seguidament, en Natxo ha donat pas a n'Anna Maria que ha estructurat les problemàtiques i la situació actual de Berga. En aquesta intervenció n'Anna ha tractat el transport públic de Berga, tant urbà com interurbà, i les infraestructures extraient les conclusions que s'ha realitzat una mala gestió i que farà falta la participació i el treball conjunt de tots per tractar aquestes problemàtiques. Finalment, l'acte ha finalitzat amb la intervenció de n'Abel Caldera que ha traçat la línia ideològica de la CUP Berga basada en les polítiques de transformació social. Aquest ha tractat temes com el de l'habitatge, la necessitat de treballar pels interessos generals a partir de la participació ciutadana, la creació d'un comerç que dinamitzi els barris i que, juntament amb el petit comerç, sigui la base del teixit social, la importància de les activitats esportives i de la salut preventiva i ha tancat la seva intervenció demanant transparència democràtica, la derogació de l'ordenança de civisme de Berga, una gestió transparent i participació ciutadana.

La presentació ha acabat amb un parell de preguntes, un llarg aplaudiment per part dels assistents i un pica-pica a la sortida de la sala.

Notícia de Llibertat.cat
Mira també:
http://www.berga.cup.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Linia ideologica
03 des 2006
Així doncs, no veu fer cap referència a l'eix ideològic independentista que caracteritza la CUP?
Re: Gran èxit a la presentació de la CUP de Berga
03 des 2006
Ànim, segur que si treballau els resultats sortiran!!! (Només cal treballar)

FORÇA!!
Re: Gran èxit a la presentació de la CUP de Berga
03 des 2006
anarquista no crec que faci falta, tothom ho sap. Cal potser remarcar l'aspecte social que és sense cap menda de dubte el que un dia o altre ens durà a la independència real.
Re: Gran èxit a la presentació de la CUP de Berga
03 des 2006
no hi ha fotos?
Re: Gran èxit a la presentació de la CUP de Berga
03 des 2006
Felicitats pel la presentació. Joan Barat Agon, Josep Soler Ros,... i molts d'altres antics lluitadors també estaven ahir a l'acte.

Fora paràsits de l'Ajuntament de Berga!
Per un consistori d'assemblea i compromís!
Re: Gran èxit a la presentació de la CUP de Berga
03 des 2006
Felicitats a la gent de berga, per fi, el poble cantara...
Les CUP,un partit de grans espectatives!
Enadavant companys-es.
Re: Gran èxit a la presentació de la CUP de Berga
03 des 2006
la CUP té el nom de la victòria: unitat popular. ens unim?
Re: Gran èxit a la presentació de la CUP de Berga
04 des 2006
Com ve es diu és una Candidatura d'Unitat Popular. Que jo sàpiga UP vol dir més que unitat independentista. La Cup és una eina molt vàlida per dur les propostes i la pràctica rupturista a les institucions municipals. Cal la unitat d'acció de tots els col·lectius, associacions i persones que pensen que aquest sistema socio-economic que ens imposen és injust i que estem nacionalment oprimits(aquest punt no crearà discussió si coneixem mínimament la història i el dia a dia del nostre país). Cal que d'una vegada per totes ens impliquem en la POLITICA i denunciem el teatre en què s'han convertit les institucions guiades únicament pelsinteressos personals dels polítics de torn.

Les CUP són molt interessants per aconseguir la UP en cada un dels pobles, viles o ciutats del nostre país i per això és imprescindible que només siguin això (Candidatures municipals) ja que sinó es perdria l'escència de la participació ciutadana, la democràcia partipativa...etc.

Unitat d'Acció Anticapitalista.
Independència pels PPCC
Sindicat