Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[video]La Makabra a Can Ricart
02 des 2006
Després d'enterrar la Makabra...
makabra.jpg
Després d'enterrar a la Makabra, un grup de persones s'ha adentrat a les entranyes de Can Ricart i l'han ocupat. L'acció ha coincidit amb un vermut organitzat per l'associació de veïns i veïnes del barri. Posteriorment a l'okupació, els efectius policials han aparegut i han intentat evitar el dret a l'ús dels espais públics de la ciutat. Més d'un centenar de persones s'han tancat a dins de l'edifici mentre que unes 50 persones a fora hi donaven suport. Els Mossos d'Esquadra no han deixat entrar al recinte a cap persona ni a la premsa, tampoc menjar ni aigua, utilitzant la tàctica del desgast per pressionar a les persones de l'interior.

Una de les persones que han okupat l'edifici ha explicat a dvactivisme que s'han realitzat cabarets i actuacions a l'interior de Can Ricart mentre anaven arribant notícies de l'exterior que informaven sobre la situació: "Hemos comenzado a saber que ya no se podia entrar, que los que estaban dentro no podian recibir nada del exterior, ni comida ni bebida. Y han comenzado a llegar noticias de si iban a desalojarnos o no". A l'interior s'ha celebrat una assemblea per prendre una decisió. Una vintena de persones ha sortit de l'edifici i un centenar continuen a hores d'ara resistint.

Miloon Kothari, relator de les Nacions Unides per un habitatge digne, s'ha apropat a Can Ricart per assabentar-se de la situació. Juntament amb el president de l'Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou han intentat establir un diàleg amb el cos policial però se li ha negat l'accés a la zona acordonada perquè hi havia ordres "policials i polítiques". Més tard, Kothari ha realitzat declaracions davant dels mitjans de comunicació i ha afirmat que el que estava succeint era produit per una "desconnexió entre el planejament urbanístic i el planejament social" i ha afirmat que l'Ajuntament hauria d'establir un diàleg més directe entre els objectors d'aquests plans urbanístics i les associacions veïnals perquè, segons ell, els que estan interessats en el desenvolupament de la ciutat no estan interessats en les relacions socials. A més, ha dit que aquest tipus de desenvolupament urbanístic canvia per complet el caràcter del barri i les relacions socials.

L'okupació a hores d'ara continua a Can Ricart i s'han programat algunes activitats a partir de les 22h d'avui. Quant dvactivisme ha marxat del lloc, hi havia unes 50 persones reunides i donant suport.

Fa uns minuts hem rebut un vídeo per part de la Makabra on el relator de la ONU parla amb els artistes i exposa el seu punt d'opinió particular:



Podeu veure els vídeos de Can Ricart i el que ens arriba de la Makabra a:

http://www.dvactivisme.org

O bé us els podeu descarregar en *mov a:

Can Ricart -> http://blip.tv/file/get/Dvactivisme-LaMakabraOkupaCanRicart131.mov

Relator de l'ONU parlant amb la Makabra ->
http://blip.tv/file/get/Dvactivisme-ElRelatorDeLaONUEnCanRicard781.mov
Mira també:
http://www.dvactivisme.org
http://www.dvactivisme.org

Comentaris

Re: [video]La Makabra a Can Ricart
02 des 2006
Muy bien por el vídeo!
Gracias por subirlo tan ráido.
Aupa la Makabra y los espacios libres y liberados por y para la Cultura!
Re: [video]La Makabra a Can Ricart
02 des 2006
Cal acabar amb aquest govern que s'autoanomena d'esquerres... d'aquí uns mesos els ho hem de fer saber! Prou d'hipocresia, prou de blablabla! Aquest país no s'aguanta per enlloc... hi ha quatre tios que s'estan embutxacant milers d'euros a costa de nosaltres... PROU!! que floreixin MAKABRES per tot arreu!!!
Re: [video]La Makabra a Can Ricart
02 des 2006
ánimo para la Makabra y la gente de Can Ricart
Re: [video]La Makabra a Can Ricart
03 des 2006
Per lo que val, evidentment be poc, Barcelona es signant dels Compromisos d'Aalborg, acord pres per moltes ciutats europeus sobre les ciutats sostenibles. Ver seccions 1 i 2 sobre participacio en les decisions i planificacio urbanistica.... Compromis no ley, pero quines son realment els criminals?
[video]La Makabra a Can Ricart
03 des 2006
Activisme virtual...revolució de fireta
Sindicato Sindicat