Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
2a Setmana Anticonstitucional [Barberà del Vallès]
01 des 2006
Per segon any consecutiu Barberà del Vallès podrà comptar amb la "Setmana Anticonstitucional". Us hi esperem, salut!
Setmana Anticonstitucional 2006.jpg
2A SETMANA ANTICONSTITUCIONAL
4-13 de desembre, Barberà del Vallès

Enguany volem dedicar la 2a Setmana Anticonstitucional al període anomenat de la âTransicióâ?, el període històric, polític i econòmic que va suposar una claudicació dels valors democràtics enfront els valors dictatorials i feixistes que van suposar la rebelâ¢lió franquista de 1936 i la llarga dictadura. Una claudicació que no hagués estat possible sense la complicitat dels òrgans de poder de partits suposadament dâesquerres, com el Partit Socialista Obrer Espanyol i el Partit Comunista dâEspanya. La âTransicióâ? va fer possible que la impunitat franquista i borbònica quedés legalitzada sobre un text, la Constitució de 1978.

Aquest 2006 es compleixen 30 anys de lâassassinat de 5 obrers gasteiztarras a Vitòria, després que la policia dirigida pel llavors Ministre de Governació i Interior, Manuel Fraga Iribarne, gasegés i disparés amb armes de foc contra la multitud que celebrava una assemblea a la lâesglésia de Sant Francesc, al barri de Zaramaga. Aquell succés és un exemple més, cruent i salvatge dâaquell període, la Transició, un clar avís de lâestructura política i econòmica franquista de què les coses no canviarien, com així ha passat. Fraga, ara president dâhonor del Partit Popular, ha estat durant molt anys president de la Xunta de Galícia, gaudint de la impunitat institucional i judicial que va permetre lâaprovació de la constitució franquista i borbònica de 1978.

Des de lâAteneu de Barberà volem reflexionar al voltant dâaquest període de la nostra història recent que encara avui condiciona les nostres llibertats, com a poble i com a persones de classe treballadora. En aquest sentit volem oferir la possibilitat dâinformar-se, discutir i sensibilitzar al veïnat de la ciutat a través dâun cicle de cinema sobre la âTransicióâ? i de dues exposicions, una sobre la Constitució de 1978 i una altra sobre els fets de Vitòria, totes aquestes activitats es desenvoluparan al centre social Ateneu de Barberà i puntual seran traslladades a la Torre dâen Gorgs el dimarts 5 de desembre, on es celebrarà un concert de caràcter reivindicatiu. El dimecres dia 6 de desembre lâAteneu de Barberà obrirà les seves portes a partir de les 10 del matí, per tal que el veïnat de la ciutat pugui visitar les exposicions i es farà un dia normal de treballs comunitaris al centre social.

PROGRAMACIÃ:
- Cicle de Cinema sobre la âTransicióâ?, a partir de les 21de la nit a lâAteneu de Barberà:
Dilluns 4 de desembre: âDel roig al blau. La Transició Valencianaâ?, 2005, dir. Llorenç Soler (documental sobre la âtransicióâ? al País Valencià)
Dimecres 6 de desembre: âEl caso Almeríaâ?, 1983, dir. Pedro Costa (assassinat de tres joves per part de la Guàrdia Civil després de confondreâls amb militants dâETA)
13 de desembre: âSiete días de Eneroâ?, 1979, Juan A. Bardem (pelâ¢lícula sobre lâassassinat dâadvocats laboralistes per part de lâextrema dreta al 1977, fets coneguts com la âmatança dâAtochaâ?)

- Exposicions (del dilluns 4 de desembre al dimecres 13 de desembre):
Sobre els fets del 3 de març de 1976 a Vitòria/Gasteiz (Euskal Herria)
Sobre la Constitució monàrquica espanyola de 1978

- Concert (a partir de les 22h a la Torre dâen Gorgs):
Goldust (punk-rock, Barberà del Vallès)
Answer (hardcore, Vallbona-Sabadell)

Organitza: Assemblea de Joves de Barberà i Ateneu de Barberà
Colâ¢labora en les jornades: Koordinadora de Grups de Barberà, Kolâ¢lectiu de Dones de Barberà i LâAlternativa/Butlletí de lâEsquerra Barberenca
Colâ¢labora en el muntatge del concert, posant a disposició del veïnat béns comunals de la ciutat: Ajuntament de Barberà del Vallès

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa