Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Protesta pel transport públic i pancartes contra l'AVE
30 nov 2006
150 persones es van concentrar ahir dimecres ales 19 h. davant l'estació de Sants de Bcn en defensa de un "ferrocarril de tothom" i cricant la deixadessa que pateix Renfe en detriment de l'AVE.
Varies pancartes s'oposaven de arrel a l'AVE, "elitista i destructor"
La protesta estava convocada per tots els problemes -amb milers d'afectats- que està patint les Rodalies per causa de les obres de l'AVE. De fet, el setmari Directa treia a la llum un informe on el mateix Ministeri fa més d'un any ja preveia el col.lapse del tren públic per les obres de l'alta velocitat i igualment es van tirar endavant. Al final de l'article es donaven dades com:
-el AVE només representarà el 1% dels usuaris de ferrocarril

-en canvi, per 2005 l'AVE s'emportava més del 90% de les infraestructures en ferrocarril.

Els organitzadors de la protesta , com la Plataforma pel Transport Públic insistien en aixó i demanaven compensacions pels usuaris, pero sense tenir el valor d'anar a l'arrel del problema i criticar l'AVE clarament.
Altres persones que estaven a la protesta sí ho van fer i es llegien pancartes com:
-S.O.S Tren públic, No a l'AVE!
-AVE elitista i destructor.
-Transport públic i gratuït.
-Nosaltres com a sardines, ells a tot luxe. No AVE
-Estalviem energia, ni AVE ni MAT.
- No necesitem l'AVE!
...i altres.
Evidentment, la premsa oficial no ha parlat de les crítiques a l'AVE en la protesta , i fins i tot la UGT sortia al pas opinant que l'AVE es necesari per millorar les rodalies, quan està quedant en evidencia que s'endú tota la inversió.
A part de l'elitisme de l'AVE, les seves obres estan destruínt molts dels indrets pels que passa fomentant que molta gent abandoni les seves activitats tradicionals, té un elevadíssim cost energétic (entre altres diuen que fa necessaria la MAT) i fomenta un model de terrori insostenible i centrat en les grans capitals en detriment de la resta de zones.
A la protesta també van asistir membres de l'ADENC, organitzacions d'usuaris, membres de la plataforma AVE`pel litoral (o sigui, que l'AVE no passi per casa meva però per casa dels altres m'és igual), gent de sindicats i una diputada d'IC per fer-se la foto.
Una pancarta recorva el temps en que déiem: "RENFE:Rogamos Empujen Nustros Ferrocarriles Estropeados".



Per alta banda cal comentar que al País Vasc aquestes darreres setmanes s'intensifica la lluita popular contra l'AVE doncs allà acaben de començar les obres. S'han donat manifestacions a Vitoria on unes 3.000 persones deien "Pararlo es posible" i es van realitzar accions on diverses persones s'encadenaven a l'inici de les obres a la zona d'Urbina.
podeu trobar més info a:
www.sindominio.net/ahtez
També estan donant a conéixer un documental on s'explica la lluita de la italian vall di Susa l'any passat on la movilitzaciçó popular va conseguir aturar el projecte de AVE Lyon-Torino que volia atravessar aquella vall alpina.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat