Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Manifestació 15 desembre: Pedro ?lvarez, és hora de la justicia
30 nov 2006
Convocada manifestació a l'Hospitalet de Llobregat el 15 de desembre per demanar que es faci justicia d'una vegada en el cas de l'assassinat del jove Pedro �lvarez.
El desembre de 2006 farà ja 15 llargs anys que el jove Pedro Ã?lvarez després dâuna discussió de trànsit en que va participar la seva núvia i dues persones més, va morir dâun tret al cap a lâavinguda Catalunya de lâHospitalet de Llobregat.

Poques hores després fou detingut un sospitós que resultà ser un policia de paisà adscrit a la Brigada de Seguretat ciutadana. Tot i la detenció feta per la mateixa policia, lâagressor sortí en llibertat al cap de set dies amb lâargument jurídic de falta de proves concloents.

Des de llavors la família i la Plataforma de Suport a la família de Pedro Ã?lvarez no han deixat de reclamar que sâinvestiguin els fets i que es faci justícia. Sâhan realitzat xerrades a diferents espais i cada any pels volts de setembre a desembre sâha seguit reprenent la campanya per exigir justícia.

Han passat ja massa anys per a que encara no sâhagi fet justícia, massa anys que ha hagut de patir la família de Pedro que no ha defallit mai en la denúncia constant dâaquest fet i que, de manera incansable, ha recorregut tota la geografia catalana exposant el cas. Ara, per si fos poc, ens trobem a que el pare de Pedro i company de la CGT, el Juanjo Ã?lvarez, ha estat imputat amb diversos càrrecs de delictes dâamenaces, delictes dâinjúries i delictes dâobstrucció a la justícia com a conseqüència de la seva lluita, càrrecs que en cas de sentència condemnatòria podria haver dâafrontar penes de presó i sancions econòmiques desorbitades.

No podem permetre que els botxins es converteixin en víctimes i les víctimes en botxins. Des de la CGT ens neguem a oblidar, volem recordar cada minut que passi per poder cridar contra lâarbitrarietat, a la parcialitat, als abusos de poder, als tractaments privilegiats, a les inhibicions, a les renúncies, i en definitiva a la falta dâinvestigació de la justícia, volem seguir denunciant, avui i sempre, el cas de Pedro Ãlvarez i ens posem al costat de la seva família per lluitar per la justícia.

Us demanem a totes i tots que us acosteu el dia de la manifestació, divendres 15 de desembre a les 19,30 a lâavinguda Catalunya 79 de lâHospitalet de LLobregat per tal de recolzar a la família de Pedro, per demostrar-los que no estan sols i per reclamar, dâun cop, justícia per Pedro.

Secretaria d'Acció Social CGT Catalunya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació 15 desembre: Pedro ?lvarez, és hora de la justicia
30 nov 2006
Pedro, hermano, nosotros no olvidamos!!

Ya han pasado 15 años desde que asesinaran a Pedro �lvarez, y la (in)justicia no solo no ha hecho absolutamente nada, sino que encima ha obstaculizado más el proceso judicial.
Un año más iremos a Hospitalet a dar todo nuestro apoyo a la familia de Pedro y sus amigos, porque aunque hayan pasado tantos años nosotros no olvidamos, y sabemos que el asesino, policia nazional por cierto, aún sigue en libertad con toda la tranquiidad del mundo, y encima con la poca verguenza de denunciar el entorno de Pedro, acusandoles de amenazas y injurias.

Desde Santa Coloma os mandamos un fuerte abrazo y intentaremos un año mas hacer alguna acción para recordar este caso, que no el único, en el que miembros policiales acaban con vidas inocentes. Que también sirva para recordar las muertes de Toni Cordero (Badalona), Farid (Santa Coloma) y otros compañeros asesinados a manos de mercenarios asesinos.
Colera camping CNT