Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : indymedia : xarxa i llibertat
Fòrum Social Mundial 2007, Kenya-Nairobi. Indymedia i Centres socials
29 nov 2006
El proper any el Fòrum Social Mundial tindrà lloc a Kenya-Nairobi. Alguns activistes s'estan organitzant per intentar instal·lar estacions socials al voltant d'Europa per a què com a mínim es puguin escoltar les coses com passen des de Kenya. I per poder participar al FSM sense estar físicament allà. També s'estan explorant altres en un intent de prémer els límits de com funciona aquest món avui. La crida que fan aquests activistes per a donar suport al projecte de FSM 2007 és :


"conjunt d'un IMC "basat en la convergència" que proporcionarà text, àudio, i (potencialment) cobertura de vídeo del Fòrum Social Mundial, tant connectat com a través d'una emissora de ràdio de potència local, que permetrà la cobertura dels mitjans de comunicació independent del FSM durant el fòrum mateix així com accés a través del web ample mundial al FSM per una audiència internacional. L'IMC planeja estar obert des del 13 de gener al 25 de gener. El WSF mateix té lloc des del gener 20-25. "


Amb la creació d'una coalició de cadenes fortes de ràdio per al FSM és possible, per una secció més àmplia de la societat civil global, sintonitzar i escoltar vivament la quantitat de discussions, seminaris i tallers com passen a Kenya, com ha passat durant el G8 a Escòcia el 2005 amb la coalició de ràdio radical. ( http://www.g8radio.net/ ) Però les coses es poden pujar al següent nivell, per la qual cosa aquells que escolten podrien participar en les discussions kenyanes sense físicament ser allà. Això seria possible amb una xarxa de centres socials i/o locals, organitzant-se al voltant del planeta per obrir-se durant la duració del FSM i fer que s'ordeni de manera que la gent pogués escoltar en primer lloc les discussions diferents que es viuen en temps real des de Kenya (p.ex. - números del Deute Extern i del FMI, resistència global a totes les guerres, accés a la terra i allotjaments, comunitats sostenibles, l'ús d'acció directa com a eina per a canvi) però esperançadorament també poder participar en aquelles discussions mitjançant la tecnologia que està disponible per a nosaltres actualment però que no estem aprofitant al màxim; Sistemes de corrent de P2P, skype, webcams....
Actualment algunes persones estan treballant amb la idea de provar de desenvolupar aquesta tecnologia de donar suport a punts nodals per als futurs FSM, això encara està sent debatut a:


Les ciutats, urbanisme radical, okupació, els centres socials (http://radio.indymedia.org/news/2006/09/11489.php )

Discussió recent a centre social Infospai, Gràcia, Barcelona que explorava aquesta idea (escolta expedient d'àudio: http://radio.indymedia.org/uploads/imgp3744.wav )


Exemples d'aquest tipus de sistema de comunicacions

fòrum de Dublín
( http://easa.antville.org/stories/1246475/ )

Cimera de Ràdio de Comunitat Nord-Oest a Seattle
(http://reclaimthemedia.org/communityradio/nwcrn )


Documentació als Fòrums Socials a Londres 2004
( http://www.indymedia.ie/newswire.php?story_id=67091 i http://www.indymedia.ie/article/66514 )







1- Indymedia al Forum Mundial (Gener 20-25, 2007 a Kenya Nairobi)

2- Cimera de Ràdio de Comunitat Nord-Oest, Seattle . Novembre 15-17, 2006 (esdeveniment fluït)

Un IMC "basat en la convergència" proporcionarà text, àudio, i (potencialment) cobertura de vídeo del Fòrum Social Mundial, tant connectat com a través d'una emissora de ràdio de potència local, que permetrà la cobertura dels mitjans de comunicació independent del Fòrum Social Mundial durant el fòrum mateix així com accés a través del web ample mundial al FSM per una audiència internacional. L'IMC també serà un centre per a experiments i tallers de fabricació de mitjans de comunicació durant tot el pròxim Fòrum Social Mundial. Molts organitzadors vindran al Fòrum Social Mundial del voltant de la Terra, especialment des de l'Àfrica; aquest IMC ajudarà a activistes (especialment a aquells de l'Àfrica) a crear mitjans de comunicació independents eficaços als seus països. També, tot l'equip adquirit per a aquest IMC romandrà a Kenya per ús de l'IMC de Kenya i altres projectes de mitjans de comunicació independents kenyans. L'IMC planeja estar obert des del 13 de gener al 25 de gener. El FSM té lloc des del gener 20-25.




ORGANITZADORS

-- l'IMC de Kenya, part formal de la xarxa Indymedia, des de 2004, després d'enviar dos representants a la conferència Indymedia africana a Dakar, el Senegal.

-- el grup d'Àfrica d'IMC, una llista Indymedia composta d'activistes d´African Indymedia i seguidors del voltant del món.
(http://lists.indymedia.org/pipermail/imc-africa/)

-- Prometheus Radio Project (http://www.prometheusradio.org), una organització que dóna suport i construeix estacions de low-power-radio al voltant del món, i proporcionarà consell tècnic i ajuda per a l'emissora de ràdio que es farà servir des del Centre de Convergencia IMC, construïda a Nairobi per la duració del FSM


-- Alguns estudiants i membres de facultat des de Maseno University a Kenya




INVITACIÓ-

Això és una invitació per a TOT el que desitja participar en aquest IMC, venint a Kenya, per al FSM, o proporcionant el seu nom o nom de grup o qualsevol altre suport des de l'estranger per expressar el seu interès, enviant un e-mail a 'imc-africa ARROBA lists.indymedia.org'.

Estarem intentant recollir fons de viatge per a activistes de mitjans de comunicació independents que desitgen venir a Kenya per participar a l'IMC. La preferència es donarà a activistes des de l'Àfrica, però animem a tot el que s'interessa. No dubti a enviar idees que pot tenir per a l'IMC de Nairobi a la llista d'Àfrica d'IMC. El veurem a Nairobi"!



wiki:
http://wiki.radiolivre.org/Main/WorldSocialForum2007

General WSF:
http://www.forumsocialmundial.org.br/main.php?id_menu=1...age=4

WSF de Nairobi:
http://wsf2007.org/frontpage/view?set_language=en



LA COMUNICACIÓ ES LA CLAU PER A UN MÓN MILLOR

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fòrum Social Mundial 2007, Kenya-Nairobi. Indymedia i Centres socials
30 nov 2006
Hola, Tengo buenos amigos/as en Vía Campesina que me han informado de este Foro, un Foro realmente interesante. Pero, como creo que decís "la comunicación es la clave para un mundo mejor", os pediría que hubiera una opción en castellano para poder informarnos mejor de este Foro en vuestra página. Lo siento pero no entiendo bien el catalán. Un abrazo.
Carmen
Re: Fòrum Social Mundial 2007, Kenya-Nairobi. Indymedia i Centres socials
30 nov 2006
Hola, Tengo buenos amigos/as en Vía Campesina que me han informado de este Foro, un Foro realmente interesante. Pero, como creo que decís "la comunicación es la clave para un mundo mejor", os pediría que hubiera una opción en castellano para poder informarnos mejor de este Foro en vuestra página. Lo siento pero no entiendo bien el catalán. Un abrazo.
Carmen
Sindicato Sindicat