Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
2 de desembre, Jornada contra els abusos urbanístics i l'especulació immobiliària (Castelló de la Plana)
29 nov 2006
Totes som Mestrets!!
jornadescolor.jpg
JORNADA CONTRA ELS ABUSOS URBANÃ?STICS I LâESPECULACIÃ IMMOBILIARIA.

DISSABTE 2 DE DESEMBRE AL CAMÃ? DELS MESTRETS.

- 12:00 Realització mural al barri.

- 16:00 Passejada per Mestrets amb els veïns.

- 17:00 Passe del documental âEl País dels Cecsâ?, (75 minuts) realizat per InfoTV, sobre Carlos Fabra, president de la Diputació.

- 18:00 Taula redona âresistències a lâabús urbanísitic i lâagressió mediambientalâ? amb:
Plataforma No a la contaminació, Salvem el Desert, Plataforma contra els abocadors de residus tòxics i perillosos, Associació dels Mestrets, Coordinadora per la Terra.

Després sopar [hi hauran entrepans] i animació a càrrec del Grup Trencaperols.

- 22:00. Concert amb GARGAMBOIG i ADONA'T.
i després punxadiscs.

Totes les actictivitats es realitzen al camí mestrets (davant lâescola illes columbretes)

+ info sobre açò i molt més a:
http://laplana.indymedia.orgComunicat contra la violència immobiliari. Totes som Mestrets!!

COMUNICAT
A Castelló de la Plana, com a tot el País Valencià, els abusos urbanístics han adquirit tanta notorietat, que el Parlament Europeu ha demanat una moratòria urbanística en el nostre territori, i la modificació de la seua legislació urbanística.
En el cas dels Mestrets lâAjuntament intenta vendre els habitatges socials com l'excusa per a què les famílies que viuen a la zona es queden sense les seues cases, a més, utilitzen la construcció de les V.P.O. per a amagar l'especulació en tota la partida del Bovalar.

El Casal Popular recalquem la nostra solidaritat amb el veïnat i recordem que lâarticle 47 de la Constitució espanyola sobre el dret de tots els ciutadans a gaudir dâun habitatge digne i adequat sâha convertit en paper mullat. La promoció estatal dâhabitatges socials i de promoció oficial ha passat del 34,3% en 1973 al 4% en lâactualitat. I aquestes no poden ser la coartada per a lâacorralament i demolició dels drets dels inquilins.

Aquesta economia basada en el sector immobiliari esdevé una autèntica màquina dâacumular diners i poder en mans dâuns pocs a costa dâexercir una violència estructural sobre molts. Aquesta dinàmica sâinscriu dins lâestratègia capitalista dâencarir al màxim la satisfacció dâun bé de primera necessitat com lâhabitatge, convertit en una simple mercaderia dâús que es regís per les lleis del mercat. Denunciem aquest abús urbanístic , un abús de poder que impacta sobre el ciutadà en forma dâuna violència que es manifesta en la precarització de la vida, lâangoixa i el malestar per lâamenaça dâintempèrie vital, i una contínua i obligada projecció cap a endavant que hipoteca les nostres vides.

Per això cal un gir profund en lâorientació del nostre futur urbanístic i reconduir-ho dâuna forma més justa i en equilibri amb lâentorn. Les constructores i els polítics fan del negoci de lâespeculació immobiliària un nou tipus de capitalisme cada dia més mafiós al que hem de opossar-nos fermament.
Per tant, tot el suport a la lluita per salvar els masets. Tots i totes som Mestrets!!

Casal Popular [carrer jordi joan 37 baix].
Castelló de la Plana (Plana Alta - PP.CC.)
Més informació: casalpopular (at) moviments.net
Mira també:
http://laplana.indymedia.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat