Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
En un comunicat difós el passat 24 de novembre l'organització juvenil Maulets ha fet saber els acords més rellevants de la seva darrera Assemblea Nacional, celebrada a Argentona el 18 i 19 de novembre.
communism.jpg
Suport actiu a instàncies unitàries


Entre d'altres, Maulets reafirma el seu compromís a continuar "articulant respostes davant el patriarcat, els atacs al català, la precarietat, l'especulació i la destrucció del territori" i a "posar l'èmfasi en qüestions com les drogodependències i la immigració". L'organització juvenil també es compromet a donar suport actiu a instàncies unitàries com Alerta Solidària, la CUP i el SEPC i a treballar en l'àmbit de lluita per la llengua amb la CAL.
D'altra banda, en l'àmbit de l'alliberament lesbià, gai, bisexual i transexual reconeix els Joves per l'Alliberament Gai dels Països Catalans (JAG) com a referent. Pel que fa al que anomena la "reconstrucció de l'MCAN", Maulets proclama la seva voluntat de no defugir aquesta qüestió i anuncia noves passes en aquest sentit.


Modificació de la Declaració de Principis
Un dels acords d'aquesta Assemblea Nacional que ha cridat més l'atenció ha estat la modificació de la Declaració de Principis de l'organització en relació a determinats principis ideològics. En concret, una de les novetats és l'assumpció de la lluita pel socialisme, un tema que ja havia estat debatut en l'anterior Assemblea Nacional.

D'altra banda, en un altre paràgraf força extens Maulets afirma que parteix del "marxisme com a base de la seva lluita, entenent-lo com un sistema complet i en un procés de constant construcció i (re)elaboració". L'organització juvenil justifica aquests canvis com una manera de posar per escrit i concretar "la pràctica i l'anàlisi de la nostra organització".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
Aquest titular és la típica collonada que va fer fracassar llibertat.com com a espai web "unitari": aneu al tanto.
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
aneu a www.maulets.org i llegiu el comunicat, dit així sembla més que maulets abans fos qui sap què i que ara hagin vist la llum i s'hagin reconvertit. El comunicat és molt correcte i crec que el titolar mai hauria de ser: assumeix la lluita pel socialisme, perquè simplement ja estava assumida.
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
estaría assumida a alguns llocs, a altres ni de conya...
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
colla d'estrategues i oportunistes...


au! salut i revolució
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
pues no es una bona noticia, tenia simpatia per maulets per que deien que eren llibertaris o al manco a la meva terra.
Au ido a cagar-la
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
patètic.
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
Molt bé!
Endavant amb l'Esquerra Independentista!
La lluita cap al socialisme, és la la lluita cap a l'independència!
Cap a la Unitat Popular!

Indepèndencia i Socialisme!
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
No feu cas als intoxicadors. La linia de Maulets no canviarà, els que es puguen queixar de la definició actual, cometen els mateixos errors que els que es queixaven de la definició anterior. Feu més cas a una paraula que al treball diari.
Feu llàstima els que teniu ganes d'intoxicar. Però bé, tot es veurà amb el temps.
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
Ho sento llibertari, es veu que la falç i el martell enceguen massa com per veure d'altres ideologies. Ara resulta que les tradicions revolucionàries catalanes tenen més a veure amb l'URSS que amb les que han existit realment en aquesta població.

A alguns se'ls hauria d'explicar com va entrar el comunisme que representa aquesta falç i martell a aquesta terra i com durant la guerra civil el seu paper va ser el de trencar la darrera revolució que hem tingut. El PSUC (creat durant la GC) va actuar contra els primers impulsors del propi comunisme català que van ser la gent del POUM (creat de la fusió de BOC i EC l'any 1935 els dirigents dels quals estaven afiliats a la CNT en la majoria dels casos, destacar el paper de Nin dins d'aquest sindicat) i contra els llibertaris. Van ser els que van imposar el centralisme de Negrín, els que van fer els fets de maig del 37, els que van crear les txeques i van tancar a milers de revolucionaris seguint els designin de Stalin, els que van matar a Nin, els que van intentar monopolitzar la resistència antifranquista, els que van acceptar els pactes de la transició, etc.

Quan es va crear el PSAN als anys seixanta possiblement la falç i el martell podrien tenir un sentit, pel propi nom d'alliberament nacional del partit, íntimament lligat als processos de descolonitzacions, maig 68, etc. Això ha fet que des de llavors l'independentisme anomenat revolucionari no es pugui treure del damunt una herència que si la mirem amb perspectiva veurem realment el que ens va representar als llibertaris i als revolucionaris catalans, aquells que sembla que mai han existit i que continuen sense existir per aquestes organitzacions.

Fa por l'herència llibertària com fa por dir la paraula anarquista. Buuuuuuuuuuuuu.....
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
jo no soc independentista, pero sé q existeix un grup q es endavant i cajei i altres. pero com es q no parleu d'aquests grups quan dieu de construir unitat?? que raro.
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
potser el millor seria llegir el comunicat que va fer Maulets per a explicar els canvis. Així de simple, a mi em sembla que llegint el comunicat i la declaració de principis queda tot molt clar.   
[Comunicat] Assemblea Nacional 2006. Joves dels Països Catalans, lluitem en defensa de la Terra!
Argentona (el Maresme), 24/11/2006
Maulets, el jovent independentista revolucionari, va celebrar els dies 18 i 19 de novembre la seua Assemblea Nacional, a Argentona (el Maresme). Els eixos bàsics han estat les lluites juvenils, la reestructuració del moviment català d’alliberament nacional i la lluita en defensa del territori i contra l’especulació.

Maulets, el jovent independentista revolucionari, continuarà treballant per oferir alternatives al jovent català en la lluita per la transformació social i per la construcció d’un nou model social i econòmic que permeti bastir una societat justa davant la globalització neoliberal, la terciarització econòmica i el monoconreu del turisme. Aquesta lluita no es pot entendre deslligada de la reivindicació del dret a l’autodeterminació dels pobles com a mitjà per a assolir la reunificació i la independència dels Països Catalans.

Com a organització juvenil de l’Esquerra Independentista i Revolucionària ens correspon assumir el repte d’afrontar les diferents problemàtiques que afecten el jovent dels Països Catalans i bastir discursos i resistències. En aquest sentit estem decidides a seguir articulant respostes davant el patriarcat, els atacs al català, la precarietat, l’especulació i la destrucció del territori. A més, posarem èmfasi en qüestions com les drogodependències i la immigració.

Per a assolir els nostres objectius continuarem treballant amb visió nacional, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. La presència territorial i el treball amb l’independentisme i els moviments socials d’abast nacional, comarcal i local són, per Maulets, una prioritat de treball com a organització assembleària, de base i revolucionària.

Com ja vam anunciar després de l’Assemblea Nacional de l’any 2004, entenem que només un moviment fort, estructurat i amb presència arreu dels Països Catalans pot esdevenir una eina útil en la consecució dels nostres objectius, plantejant alternatives reals. La reconstrucció del MCAN és una responsabilitat que Maulets no pot ni vol defugir. Farem doncs, nous passos en aquest sentit.

Maulets pren el compromís de donar suport actiu a les sectorials de l’Esquerra Independentista i Revolucionària com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Alerta Solidària i les Candidatures d’Unitat Popular (CUP). Prenem també el compromís de treballar activament en defensa de la llengua junt amb la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL). En el marc de la lluita LGBT reconeixem als Joves per l’Alliberament Gai dels Països Catalans (JAG) com a referent.

Maulets ha ratificat la Declaració de principis incorporant alguns canvis referents al principis ideològics de l’organització. Aquests canvis s’han basat en posar sobre el paper i de manera pública una dinàmica i treball que Maulets ja duia a terme en la seva activitat quotidiana. Es tracta, d’una simple concreció respecte la pràctica i l’anàlisi de la nostra organització. Continuarem treballant sense dogmes sent un espai per al jovent crític dels Països Catalans per tal de bastir estructures de contrapoder popular juvenil.

A partir d’aquí, reafirmem la nostra voluntat de seguir amb el treball i la lluita revolucionàries, coherents i transformadores.

El combat maulet continua! Independència i revolució!
Visca la terra!

Joves dels Països Catalans, lluitem en defensa de la Terra!
Independència i revolució!

Declaració de principis

Maulets som una organització política de joves, independentista i revolucionària, que lluita per uns Països Catalans unificats, independents, ecològics, no patriarcals i sense classes en una societat on les llibertats col•lectives siguin les garants de les llibertats individuals.

És a dir, lluitem per la construcció del socialisme a nivell mundial i en tots els àmbits, com a praxi humana alliberadora, que porti el poble català cap a una organització social en què el desenvolupament de cadascú sigui la condició prèvia al desenvolupament de tots i totes: el comunisme.

La nostra tasca, com a organització de joves, oberta, participativa i assembleària, és organitzar la lluita, conscienciar els sectors juvenils de les classes populars i mobilitzar-los, tot creant alternatives a l'ordre social vigent. Maulets es configura com una eina de mobilització, participació i lluita dels sectors populars de la joventut catalana per a l'assoliment de la llibertat social i nacional del poble català.

Maulets lluitem per la plena independència nacional, entesa com l'exercici constant del dret a l'autodeterminació, per tal d'assegurar l'existència nacional dels Països Catalans i la seva llibertat social.

Maulets prenem els Països Catalans (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó) com a marc nacional de lluita i acció col•lectiva, la unitat territorial dels quals és indestriable de la nostra lluita com a poble diferenciat.

Maulets lluitem per la instauració d'un model de societat sense classes, rebutjant tots els sistemes i formes de dominació, d'explotació i d'opressió (econòmica, militar, patriarcal i ecològica). Per tant, lluitem per la creació i l'impuls d'estructures socials i pràctiques individuals que obrin pas a un contrapoder popular que autoorganitzi i autogestioni de forma realment democràtica i participativa els recursos materials i humans de les classes populars. Un contrapoder que reconegui i asseguri l'exercici de la llibertat en tots els àmibts de la vida, on els individus reafirmin i potenciïn al màxim tots els aspectes de la seva personalitat.

Maulets parteix del marxisme com a base de la seva lluita, entenent-lo com un sistema complet i en un procés de constant construcció i (re)elaboració. Fugim, per tant, de dogmatismes i de posicions reformistes que són fruit de la manca de perspectiva històrica. Utilitzem el materialisme històric per analitzar els diferents contextos socioeconòmics i entenem inevitable l’adveniment d’un procés revolucionari que enderroqui el sistema capitalista i la tirania dels estats (en el nostre cas, estats ocupants) sobre les classes populars; concebem però, la tasca revolucionària de forma no immobilista ni mecànica i participem activament del procés d’emancipació del poble català, a través de la construcció de projectes immediats, rupturistes i contrahegemònics. Així, entenem que les persones fem la nostra pròpia història però en condicions prèviament determinades i independents de la voluntat individual. Tanmateix Maulets, cerca la pluralitat i la unitat de totes les joves anticapitalistes i antifeixistes que lluiten per la independència política del Països Catalans i admet al seu si l’heterogeneïtat d’ideologies i interpretacions de les lluites revolucionàries del nostre poble.

Volem incentivar i recuperar la riquesa de la cultura popular catalana entesa com a forma de vida i d'expressió, i no com a mer folklorisme. Són la llengua catalana, les festes populars, les tradicions ancestrals, la gastronomia catalana, les músiques i dances tradicionals... pilars a defensar i estendre davant l'actual colonització cultural.

Maulets, en lluita contra tots els sistemes de dominació, es declara feminista, és a dir, en contra d'una divisió jerarquitzada i sexista de la societat. Maulets treballa per una societat igualitària sense discriminacions de gènere ni d'opció sexual.

Maulets, en lluita contra l'explotació destructiva del medi ambient - factor intrínsec al mètode de producció capitalista -, defensa un model socioeconòmic sostenible i no bel•ligerant amb l'entorn natural.

Maulets, en coherència amb la reivindicació tant de la llibertat col•lectiva com de la individual, assumeix la defensa de tots els represaliats i totes les represaliades per defensar l'alliberament social i nacional del poble català.

La nostra lluita és la lluita de tots els pobles oprimits arreu del món. Creiem en l'internacionalisme com a eina per estendre i crear llibertat allà on existeix opressió. Maulets considera que la millor forma de solidaritat amb els pobles del món és la derrota del capitalisme i de l'imperialisme a casa nostra, amb la lluita revolucionària i d'alliberament del poble català.

Maulets defensem el dret històric del nostre poble, reconegut internacionalment per la Declaració Universal dels Drets Col.lectius dels Pobles, de dotar-se de tots els mitjans que es consideri convenients en cada situació històrica per assolir els nostres drets.

Maulets, com a organització política de joves, es considera part integrant del Moviment Català d'Alliberament Nacional.
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
Maulets eren una organització "indepdndentista i revolucionària", i aquest "revolucionària" era degut a que englobava sectors anarquistes. Contra els quals no tinc res, tot i que penso que haguessin nat bé al MCAN en alguns aspectes.

Personalment sí que POT SER que hagin fet un pas endavant i per tant hem d'estar a l'aguait per veure que passa, per descomptat: L'IMPORTANT ÉS EL QUE FAS I NO EL QUE DIUS.

L'esquerra independentista porta masses anys tirant-se pedres els una als caps del altres i la sang jove que entrem hem de mirar d començar a cicatritzar ferides. Cadascú fa el que pot i en el món d'avui el que vol. Hem de RESPECTAR a Maulets per aquesta afirmació d'apropament i veure fins a quin punt és real. És cert que potser serà un pas en fals però si de veritat volem construir la unitat popular hem de CREAR ESPAIS DE REFLEXIÓ COMÚ per tal de veure com els uns poden aportar coses als altres i viceversa.

Paralelament, quant s'unificaren la Alternativa Estel i la CEPC, en el SEPC, uns eren alienants en el sentit que es despreocupaven de tot alló que no tingués res a veure amb la societat i els altres es despreocupaven de les tasques típiques d'un sindicat d'estudiants. Ningú és perfecte, la autocrítica en un movienet que porta molts anys autoerosionant-se és necessària i definitiva. D'aquesta reconstrucció a que després es faci viable el fenómen de masses hi ha un pas.

Salut i revolta!
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
29 nov 2006
Assumeix la lluita pel socialisme...però pactant primer amb la burgesia que ens portarà la independència. Després, ja vindrà el socialisme, oi?
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
30 nov 2006
"Fem de Catalunya un oceà armat capaç de repel·lir qualsevol agressió".

Mao-let IV assemblea
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
30 nov 2006
quant de mal fan els intoxicadors...
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
30 nov 2006
El que haurien d'assumir és que no faran mai res
Re: Maulets assumeix la lluita pel socialisme
30 nov 2006
Ostres quanta gent potalejant a casa davant del PC: Jerkis, maderos, intoxicadors, baskitics, xungos de pegatina...

Us imagino llençant el ratolí per la finestra... xDDD
Sindicato Sindicat