Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme : un altre món és aquí : especulació i okupació
què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
Us diré que malgrat la decepció i el disgust que tot plegat em provoca, el recent desallotjament de la Makabra aquest dilluns ja no m'ha sorprès. Fa
temps que els que coneixem els racons de vitalitat de la ciutat assistim consternats a l'acció implacable de la Llei del Mercat. Un rere l'altre, cauen abatuts els darrers llocs de resistència creativa. I un rere altre, s'alcen en el mateix emplaçament , altíssim i empolainats colomars d'oficines.
Tema : DESALLOTJAMENT LA MAKABRA
ITZIAR GONZ�LEZ VIRÓS
ONA CATALANA. 22 NOVEMBRE 2006

Us diré que malgrat la decepció i el disgust que tot plegat em provoca, el recent desallotjament de la Makabra aquest dilluns ja no m'ha sorprès. Fa
temps que els que coneixem els racons de vitalitat de la ciutat assistim consternats a l'acció implacable de la Llei del Mercat. Un rere l'altre, cauen abatuts els darrers llocs de resistència creativa. I un rere altre, s'alcen en el mateix emplaçament , altíssim i empolainats colomars d'oficines.

En sis anys ,el centre cultural la Makabra havia aconseguit ser un espai de renom internacional per a l'investigació, la formació, la creació i
l'intercanvi cultural i el que és més important, havia rescatat de l'abandó més absolut, els 6000 m2 d'una fàbrica de tendals donada a la fuga i amb importants deutes i impagats a la Seguretat Social.

Però ai!! Mentre a uns se'ls desallotja per a la via penal i amb desplegament de mitjans i policia, als altres, als veritables lladres, no tan sols se'ls permet declarar-se insolvents per burlar els pagament pendents sinó que se'ls permet ingressar en el Mercat immobiliari per la porta gran de la ja avorrida coartada del 22 @.

I es que ja fa temps que semblaria que ser artista, artesà, pobre o sense sou fixe comença a ser mal vist . I digui'm : Què es pot esperar de nou, d'una ciutat que no renova el seu aliment comunitari ni practica l'acollida i aixopluc dels qui realment vivifiquen el teixit creatiu i social
dels seus barris?

Com si d'un joc de malabars es tractés, han fet marxar de Poble Nou a la gent de la Makabra .. A governants i gestors els correspon ara decidir ara si els ajuden o si prefereixen seguir enderrocant naus industrials plenes d'activitat i vida per construir metres cúbics d'espai d'oficina i
habitatge inassequible i per tant, temo que per molts anys, buit.
Mira també:
http://www.lamakabra.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
Jo soc pacífic, però davant d' aquesta situació dic que cal actuar de totes les maneres possibles, incluint els disturbis (que no és el mateix que vandalisme).
I tant que se' n riuen de nosaltres a la cara, i encara més si ens disfressem i fem quatre crits. El que cal és acollonir-los. Ens estem jugant tot el nostre futur i el de les generacions pròximes. Em farà vergonya viure en una societat així de desigual, però més vergonya passaré quan li tingui que explicar als meus fills el perquè d' aquesta situació:
- Fill, vius així perque vam ser uns cobards i no vam lluitar, vam preferir disfraçar-nos i fer de pallassos...
Siguem realistes d' una punyatera vegada. No ens faran cas fins que no tinguin alternativa, com va passar a França.
Fills de puta els que taquen el nom de "socialisme" i Marx. El PSOE defensa als especuladors que ens estan robant el futur i els diners.
Sembla que no ens corri la sang a les venes. On és la ràbia?

Resistència Urbana fins que s' acabi l' especulació!!! Utilitzem tots els mitjans i guanyem aquesta partida!!!
Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
Hos deixo aquest video d' Oaxaca, a mi se m' ha possat la pell de gallina i se m' han saltat les llàgrimes. Ja ser que la seva situació és pitjor que la nostre, però em dona molta satisfacció veure pares, Mares, fills, germans i avis lluitant contra la PFP per defensar el futur del jovent. Que es donguin conte els radicals-pacifistes que els disturbis no només ho empleen els radicals.
Prenguem exemple d' ells o el nostre futur pinta negre...
Resistència fins a la mort!
Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
http://www.youtube.com/watch?v=Jf6H_sxCx3k
Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
Fem com els françesos!
L'odi sembla que no s'acumuli dins nostre, tot i que ens estan ficant molt dins dels nostres cossos.

Els françesos l'expulsen contra el sistema establert, nosaltres només ho alleujem amb el futbol, alcohol, etc.

Surtim al carrer, ara més que mai!!
Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
Así se habla!
Luchemos por nuestra dignidad, podemos vencer o perder, però a partir de entonces se lo pensarán más de una vez.
Prefiero vivir con dignidad, que no vivir arrodillado ante los especuladores.

Ahora más que nunca luchemos por nuestro futuro!!
Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
És trist dir-ho però els canvis més importants a la Història s'han produït amb violència.

El discurs de la via pacífica està molt bé, però precisament és el que utilitza el capitalisme per fer-se'l seu. Ara podem tenir més accés a la informació, però la desinformació respecte a fonomens especulatius que tenen polítics i especuladors és equivalent al que tenien els obrers respecte als empresaris a la Revolució Industrial.

Hem d'actuar ja i fer borrar del mapa les injustícies, inclús aquelles que se'ns presenten com legals.
Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
Quins "canvis mes importants de la Historia s'han produit amb violencia" exactament? Que facil es xerrar... Als que teniu tendencia a defensar el que s'esta dient en aquest fil de discussio us pregunto quina evaluacio feu dels disturbis que hi ha hagut a Barcelona en els ultims anys. Positiva? Esteu segurs? Ens han fet mes forts o ens han debilitat?
Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
Ni ens han debilitat ni ens han enfortit, perque els disturbis que s' han fet han sigut només d' una tarda. Jo estic parlant de Vaga estudiantil i laboral indefinidament i forts disturbis constantment contra símbols especulatius i governamentals fins que no retrocedeixin. Clar exemple el de França.
Ara et pregunto jo, i les manifestacions pacífiques han aconseguit millorar algo?, i mira que hem sigut gent... però no ens han fet cas!
Jo he estat a quasi totes aquestes manifestacions pacífiques de la vivenda a BCN i és pèssim. Quedem en ridícul. Se,n riuen de nosaltres.
En conclusió, que no serveixen les manifestacions pacífiques igualment que se'n fagin tots els dies, però tampoc s' aconsegueix res amb disturbis de tarda.
Com he dit avanç es necessita combatir amb totes les heines: política, assamblees, acció directa, disturbis, vagues, així si que s' arreclen els problemes.
Ara segur, que algú em dira que sóc un flipat o algo, però és un tema molt important i que ens afecta molt com per quedar-nos sense fer res.
Esperem fins a després de nadal havere si s' ha solucionat el problema, però sinó es tindrá que passar a l' acció.
Tots a la mani del 23 de desembre (pacifistes i no). Contra les injusticies guanyarem!
Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
ui! si! sortim a fer disturbis! que aixi no es riuran de nosaltres no...detindran a decenes de persones i algunes d'elles seran procesades ens gastarem un paston en concerts solidaris per demanar l'absolució d'aquestes persones, etc. Tu què et penses? som pocs!

Utilitzem les eines que dóna l'art, el teatre, la cultura, utilitzem la nostra originalitat contra el sistema, perquè el sistem se'n riu dels 4 disturbis, però li fa por que la gent ens miri bé i la Makabra ha aconseguit una cosa que no hem aconseguit moltes vegades el moviment, que es posar a tots en contra de l'actuació policial i de l'ajuntament de barcelona.

Pensem i reflexionem les consequències d'una via i de l'altra...


Salut!
Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
RECLAIM THE STREETS.
es una bona forma de protesta us recomano el documental reclaim the streets. es una bona manera de protestar. invair pl catalunya durant dos dies dart. 48h nonstop.
Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
io estik am el lerelele o com sigui el nom :P
si feu us d la violencia lunica cosa k aconseguireu es tenir ala gent en contra, ho comparan am la kale borroka i tot si els dona la gana, io krek k la millor manera d defensar l'okupacio es siguen mes com la makabra, obrint les portes a tothom i donar exemple d com es poden fer les coses, i k un altre tipus d vida es possible.
penseu el ke volgueu, xo mireu ke va passar am lu del forat d la vergonya am el llançacoets...
Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
Molt bona tasca pel Makabra. Dono suport a aquesta iniciativa. Com he dit avanç sóc pacífic, però amb un límit.
Em podran donar una bufetada i intentare evitar l' enfrontament, però a la segona em reboto. Em sembla que els joves ens hem emportat més de dues i encara ens quedem tant panxos.
Independentment del makabra i les seves activitats, que estan molt bé (tot s' ha de dir), no faran caure els especuladors, no sigueu innocents.
Tampoc he dit que actuar només amb violència s' arreclin les coses, els disturbis és una eina més a la caixa de les eines per lluitar contra les injusticies. Com també he dit que les movilitzacions tindrien que ser cada dia fins que aconseguissim el nostre objectiu, perque ens hi juguem més del que pensem.
Ja ser que és molt difícil reunir a molta gent per posar-se d' acord, però animeu a tothom a solidaritzar-se.

També com he dit tenim que ser tolerants i donar un plaç d' intervenció per a que l' administració es decanti a favor nostre.
Sinó es així crec que sí que tindriem que possar en funcionament la vaga general, i si cal els disturbis (que no és el mateix que vandalisme).

I respecte aquell que ma preguntat que si havia aconseguit amb la violència li diré que quasi tot. Pacificament que jo sapiga només s' ha aconseguit un fet important, que és la desconalització de la índia i poca cosa més.


Mira, ara hos explicaré una historia molt recent: Un dia tres porquets van decidir anar a la guerra. No van fer cas de les organitzacions ni de caire estatal ni internacional. Tampoc van fer cas a la població mundial. Que bonic!!

Van anar a la guerra mentin de que Sadam tenia armes bacteorològiques, van matar a molta gent innocent i a sobre tenim resposta terrorista que causa molts morts i ferits. Quina casualitat que només van haver-hi atemtats en els paísos pioners de la guerra, no?
Davant d' aquests fets es va actuar per la via política, per la diplomàtica, es van fer macromanifestacions, pero no va servir per evitar la guerra.
Per això em pregunto: que va faltar? Doncs va faltar la VAGA GENERAL INDEFINIDA I DISTURBIS CONTRA ELS S�MBOLS DEL GOVERN (que no es el mateix que vandalisme). Actuan amb totes les vies, es podría haver aturat la guerra, perque hauríem fet replenteixar al govern Español la seva posició, pero hi van anar perque no vam ocasionar cap perill per a ells. Que tenien a perdre?

I ara a sobre han condemnat a mort a Sadam, pero i Bush, Blair i Aznar, no són també uns asassins sense escrúpuls? Doncs mireu on estan, ells tan feliços, amb els seus diners i el seu poder i mentrestant qui corre perill encara i més que mai som els civils, que com cobards no vam sapiguer fer front a aquesta injústicia que també ens afecta i molt a nosaltres. Que els hi explicarem als nostres fills quen els hi deixem aquesta merda de món? Entendran els nostres fills quan els hi expliquem que no vam lluitar per salvar la humanitat i el planeta perque no vam tenir suficient valor de lluitar "cara a cara" contra l' enemic?

Ara hos pregunto a vosaltres. Perque creieu que el govern en aquella situació no ens va escoltar i va fer la seva?
Creieu que no pasarà el mateix ambla vivenda ara que hi ha el PSOE?
Fins que no lluitem en serio no ens tindràn en compte i passaràn de nosaltres, perque no creeem cap problema per a ells. Només els crits i les disfreses no faran retrocedir la seva posició.

Lluitem ara més que mai!! Resistència Urbana!!
Re: què es pot esperar de barcelona?
27 nov 2006
Estoy 100% con "Resitència Urbana". Donde està nuestro orgullo, nuestra dignidad, nuestra sangre, nuestra ràbia. No sabemos luchar por nuestros ideales. Lo del video de Oaxaca si que refleja la verdadera lucha: padres i madres con hijos, abuelos i nietos,hermanos, tios, codo con codo luchando por el futuro. Nosotros somos pèssimos comparado con ellos. Sinó paramos esto ahora i como sea, después será impossible.

Lucha social!!

Canción muy buena:
http://youtube.com/watch?v=W5rC54kZi3A
Pobreza:
http://youtube.com/watch?v=rXcPSG8UDOI
Medio Ambiente:
http://youtube.com/watch?v=ITliswpzArQ
http://youtube.com/watch?v=g31_gLvh9b4
http://youtube.com/watch?v=Oixqloy8QZc
Documental sobre las herramientas de lucha:
http://youtube.com/watch?v=GlkwDXdZYVI
Fragmetno de lunes al sol, muy bueno:
http://youtube.com/watch?v=DZ5MUJ6lwRU

Como no tener rábia viendo el mierda mundo donde vivimos! Como no tener rábia de ver la gente que piensa que este benestar durara para siempre!
Ahora toca luchar como nunca, o después será demasiado tarde!!!
Re: què es pot esperar de barcelona?
28 nov 2006
Una vaga general i indefinida. Saps el que vol dir això? saps el que implica?

Estic segur company que molta gent estariem encantats amb el que planteges, que molts fa anys, no dies, fa anys que estem farts de manifestacions i no per això deixem de fer-les, que potser també estem farts de certes postures pacifistes sistemàticament i del llenguatge de "sou uns violents" i bla, bla, bla, i de certs tics dins de segons quins moviments i moltes coses més. Estem farts del sistema i cadascú en el seu entorn i la seva lluita sabrà si es coherent lluitant contra el sistema o no.

El que passa és que si hem de ser realistes per un procés com el que planteges (vaga general indefinida) no estem preparats, i no estem preparats perque organitzar una vaga ja és difícil, implicar a la majoria de treballadors perque tingués èxit és bastant impossible, convertir-la en indefinida diria que és utòpic...

El problema és que esteu comparant la lluita d'Oaxaca amb Barcelona en un salt alucinant que em sembla que us fa perdre el nord, quan un poble sencer surt al carrer no hi ha deu que l'aturi, però creieu que Barcelona està preparada per sortir al carrer com Oaxaca? creieu que la població té la consciència clara com a Oaxaca? creieu que en aquest camí han arribat en un dia? creieu que a la revolució arribarà demà? Jo personalment crec que no, i no per això estic menys contra el sistema o amb ganes d'enderrocar-lo que vosaltres.
Re: què es pot esperar de barcelona?
28 nov 2006
Hacen falta pensadores, gente inteligente para realizar una estrategia.

Los disturbios empeoran la imagen y sólo sirve para criminalizar los movimientos sociales. Lo que realmente les ACOJONA es hacer las cosas mejor que ellos, ganarse la simpatia y el respaldo de la gente. Creo que por ahi es donde habria que ir.
Re: què es pot esperar de barcelona?
28 nov 2006
Hosti, això és la desconnexió total de la realitat!!

Algú de vosaltres creu que només amb inteligència i estratègia es pot generar aquí una situació com Oaxaca ? Algú ha vist el PIB per càpita de cada lloc? o el salari mínim ? o els serveis socials?

Una vaga indefinida ? Qui l'ha de fer ? Els treballadors (majoria) que tenen una segona residència fora de Barcelona? Perquè haurien de fer una vaga indefinida ? Per perdre tot el que tenen i no guanyar-hi res ?

Hosti, esteu completament fora d'orbita, no m'estranya que el sistema estigui ben content amb uns "alternatius" com vosaltres.
Re: què es pot esperar de barcelona?
28 nov 2006
Hosti, això és la desconnexió total de la realitat!!

Algú de vosaltres creu que només amb inteligència i estratègia es pot generar aquí una situació com Oaxaca ? Algú ha vist el PIB per càpita de cada lloc? o el salari mínim ? o els serveis socials?

Una vaga indefinida ? Qui l'ha de fer ? Els treballadors (majoria) que tenen una segona residència fora de Barcelona? Perquè haurien de fer una vaga indefinida ? Per perdre tot el que tenen i no guanyar-hi res ?

Hosti, esteu completament fora d'orbita, no m'estranya que el sistema estigui ben content amb uns "alternatius" com vosaltres.
Re: què es pot esperar de barcelona?
28 nov 2006
He dit avanç que seria molt difícil organitzar una vaga general, però entre tots es pot convocar.
Com he dit abanç la questió és transmetre el problema a la gent que ens envolta i fer-los veure que la cosa és molt greu. Si els hi expliquem bé segur que ens ajuden, perque hos recordo que ells són els nostres pares, mares, germans, amics i ells sempre estan disposats a ajudar-nos al que fagi falta.
Anem concienciant a la gent d' un per un, cada dia, cada hora. No ho deixem tot a mans d' una organització, tothom té que convéncer a tothom, tothom té que fer propaganda de la causa sense esperar ordres de ningú.
Jo crec que si que és possible una vaga estudiantil indefinida, i si ens ho currem fins i tot una general.


Jo i bastants companys meus, començarem a difondre entre les organitzacions en que estem una vaga pel dia 5 DE FEBRER, per donar temps a que el govern reaccioni.

Intentem-ho. .Es una questió de molta importància!
Re: què es pot esperar de barcelona?
28 nov 2006
Joder clar que si, primer la via pacifica i despues... sino ens fan cas pues sempre queda la violencia... i joder lo del forat de la vergoña simplement era una questio de MORIR MATANDO i punt.. eske ho confoneu tot
Re: què es pot esperar de barcelona?
28 nov 2006
me he animat a escriure, despres de llegir el atc conta el vandalisme, es veu que esta molt mal vist. ke es el vandalisme, jo soc vandalo i ke, estic fins al forro dels que volem que las coses siguien com els volem, mireu barcelona es ciutat molt antiga, no parlare del seu pasat, el futur ers impredecible, ara en el present es una ciutat con una vitalitat impresionat, les manifestacions del no a la guerra, van ser un referent per tot al mon. si en fixen en el moviment okupa jo la vritat os dire que no conec en el mon altra con la capacitat de okupar, lluitar y resitir com el de barcelona, la realitat com diria agustin garcia calvo es falsa. vosaltres parleu de la lluita de una vaga general, em sembla que voldria a lagen com un execit i que vosaltres serian els capitans els jefes, els que u saban tot, el moviment llibertari en barcelona sap com actuar y ferlo colectivament mes enlla de desitjos egoistas, la gent de la makabra va triar una forma de resistencia quia de aceptarse com tambe i ha que aceptar si fos el cas que un colectiu de una okupa va resistencia amb disturbis, o vandalisme, las tres formas las asumeix el colectiu que es el moviment llibertari a barcelona, tu com individuo pots fer solidaritat amb cual savol de ells o no, aixo es la teva decisio, cuan se dona un cas com el de oxaca, primer i a que intentar veurel desde una perspectiva oberta i no tancada per els desitjts de que els fets siguin com me agrdariann a mi, barcelona con ciutat inira per hom vulguin els seus habitants, i tindra molt a veura la anarkia el kaos, com sempre a sigud a traves de la seva istoria os agradi o no os agradi, perke pesi a qui pesi barcelona avans que res es anarkista, i podem frenarla o intentar ferla ordenada pero aixo nomes es un parentesis, i a un preu molt car com va pasar al 39, asi que confiem amb el poder de la entropia i comencen a veura a barcelona com ulls ignorants que tenen curiositat per apendra pero sempre sem conscients que mai apedrerem res. per acabar prefereixo se covard, i disfrasarme de payaso, que ser un heroi i anar disfrasat de soldat opresor. visca visca barcelona anarkista. miliciano de la xusma, vandalo indisciplinado vale pero mai militar jerakiko,ni militante disciplinat.
Re: què es pot esperar de barcelona?
28 nov 2006
elk sha d fer eske fer veure a la gent k les coses no son tan makes c om les pinten els politics, kuan hihagi conciencia es podran demanar canvis grans

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more