Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Pressupost militar de l'Estat Español
26 nov 2006
Despesamilitarespanyola2007.doc
Despesamilitarespanyola2007.doc (163,5 KiB)
Us adjuntem un informe sobre la despesa militar espanyola realitzat pel Centre d'Estudis per la Pau J.M. Delàs de Justícia i Pau, acompanyem la informació amb una nota de premsa sobre l'informe. Per qualsevol dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb nosaltres: telf 93 317 61 77 i email premsa ARROBA justiciaipau.org.


Justícia i Pau, davant del Projecte de Pressupostos de l'Estat espanyol per a l'any 2007 presentat pel Govern i actualment en discussió parlamentària, volem fer públiques les següents consideracions, relatives als capítols que tenen a veure amb la despesa en matèria militar i de defensa:

1. Manifestar la nostra gran preocupació i rebuig per l'enorme despesa de caràcter militar que preveu el projecte de Pressupostos, que puja a més 17.405 milions d'euros, equivalent a una despesa diària de més de 47 milions d'euros (395 euros per habitant al dia). Aquest percentatge de despesa militar, que representa un 1,7% del PIB de tot l'Estat, és totalment contradictori amb la manifestació que fa el Govern d'adhesió a Nacions Unides en favor dels Objectius del Mil•leni per eradicar la pobresa del planeta.

2.Lamentar, en particular, que mentre a Catalunya i a altres Comunitats Autònomes se'ls regategen inversions en infraestructures, el pressupost preveu un enorme volum d'inversions de caràcter militar, que puja a més de 3.195 milions d'euros, principalment destinats a l'adquisició d'un armament perfectament inútil, la qual cosa representa la tercera part del total de les inversions de l'Estat . Aquest esforç inversor hauria de dedicar-se al desenvolupament social i humà de les regions més deprimides i en equipaments per als sectors socials més vulnerables.

3. Lamentar també, com han denunciat organitzacions com la Fundació per la Pau, que una bona part de la despesa militar es dedica a recerca i desenvolupament (R+D), més de 1.586 milions d'euros, que representa el 20 per cent del total de tota la despesa de l'estat prevista per a R+D.

4.Demanar a l'opinió pública que manifesti el seu rebuig a la desproporcionada despesa militar que preveu el projecte de pressupost, per incompatible amb una política social que es proposi el desenvolupament humà i la reducció de la pobresa i les desigualtats al nostre país i al món.

Justícia i Pau

Barcelona, 25 d'octubre de 2006

Cordialment,

Laia Montoliu
Justícia i Pau
premsa ARROBA justiciaipau.org
T. 93 317 61 77
c/Rivadeneyra, 6 10º
08002 Barcelona

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat