Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Relator de Naciones Unidas por el Derecho a una Vivienda Adecuada llega a Barcelona
24 nov 2006
Misión Oficial del Relator de Naciones Unidas por el Derecho a una Vivienda Adecuada llega a Barcelona
tu_otro_banco.jpg
Finalment el Govern espanyol ha acceptat la visita en missió oficial del Relator Especial de Nacions Unides pel Dret a l’Habitatge Adequat.
L’objectiu de la missió és avaluar l’acompliment per part del poders públics dels compromisos assolits en matèria habitacional.

En el marc d´aquesta visita i tenint en compta el creixement del fenómen de l´assetjement immobiliari (mobbing) que s´està donant a la ciutat deBarcelona i a la resta de l´estat, us convidem al Seminari Assetjament immobiliari i Drets habitacionals: experiències i garanties.

En la mesura en què a aquesta trobada s´exposaràn casos d´assetjament immobiliari i l´impacte d´aquest a la situació de l´habitatge, esperem comptar amb la vostra asistència.

Dijous, 30 de novembre de 2006, 18:30h.
Il•lustre Col•legi d’Advocats de Barcelona, Sala 75

Amb la participació de:
    - Eva Labarta, Presidenta de l’Observatori DESC – ICAB
    - Jaume Asens, Comissió de Defensa, ICAB
    - Santiago Vidal, Magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona
    - Miloon Kothari, Relator Especial de Nacions Unides pel Dret a l’Habitatge Adequat

En el marc de la visita oficial a l’estat espanyol del Sr. Miloon Kothari, Relator Especial de Nacions Unides pel Dret a l’Habitatge,

l'Observatori DESC i la Comissió de Defensa del Col•legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) organitzen una jornada entorn l´assetjament immobiliari.

L’assetjament constitueix una de les principals pràctiques de vulneració del dret a l'habitatge adequat. Els factors que promouen l'assetjament immobiliari estan expressament identificats en l'ordenament constitucional.

En efecte, l’article 47 de la Constitució espanyola no només consagra el dret a l’habitatge adequat si no que estableix el deure dels poders públics d’impedir l’especulació i de fer servir el sòl públic d’acord a l’interès general. Igualment, l’article 33 limita el dret a la propietat en funció de que se’n faci un ús social.
Finalment, el text constitucional estableix el deure d’interpretar els drets reconeguts en l’àmbit dels convenis internacionals de drets humans.
Així, el Comitè de Drets Socials de Nacions Unides ha establert que les obligacions dels poders públic en matèria habitacional inclouen el deure de protegir les persones respecte actuacions públiques i privades.

Així doncs, la necessitat principal rau en l'establiment dels mecanismes necessaris per a fer efectiu el dret a l'habitatge. Tenint en compte aquest factors, l’Observatori DESC, juntament amb la Comissió de Defensa, ICAB, vol presentar el fenomen de l’assetjament immobiliari en tant que vulneració de drets, i la necessitat de promoure les garanties necessàries per aturar-lo.

El creixent incompliment del dret a l´habitatge adequat incrementa la vulnerabilitat habitacional de totes les persones. Tanmateix, té un major impacte en els col•lectius empobrits. És per això, que aquesta jornada vol, igualment, oferir un espai per a que persones, col•lectius i institucions puguin fer arribar al Relator les diferents experiències al voltant de la problemàtica.

Comienza la Misión Oficial del Relator de Naciones Unidas por el Derecho a una Vivienda Adecuada.
Este lunes 20 de noviembre comienza la visita oficial a España del Sr. Miloon Kothari, Relator Especial de NNUU sobre la Vivienda Adecuada. La visita se produce tras de más dos años de insistencias al gobierno español por parte de distintas organizaciones.

La Misión Oficial del Relator Miloon Kothari tendrá lugar del 20 de noviembre al 1 de diciembre de 2006, y su principal cometido es recoger información y examinar aspectos relacionados con el cumplimiento por parte de los poderes públicos del derecho a la vivienda adecuada en el estado español. Para ello, el Relator tendrá reuniones tanto con las autoridades gubernamentales como con colectivos vinculados al derecho a una vivienda adecuada.

Barcelona será la cuarta ciudad, después de Madrid, Bilbao y Sevilla, que visite el Relator Especial. Con el fin de que se encuentre con colectivos y asociaciones de la sociedad civil, el Observatori de derechos económicos, sociales y culturales (DESC) organiza dos seminarios:

a) El primero centrado en las dificultades de acceso a la vivienda adecuada por parte de las mujeres en sociedades patriarcales.
Esta problemática ocupa un lugar central en el trabajo del Relator, y ha sido igualmente desarrollada en el marco de las misiones realizadas en otros países.
b) El segundo trata uno de los fenómenos que afecta a un gran número de personas en la ciudad de Barcelona, como es el acoso o mobbing inmobiliario. Estos dos seminarios tendrán lugar el jueves día 30 de noviembre.

Por su parte, el martes día 28 el Taller contra la violència immobiliària i urbanística (www.bcnviu.org) mostrará al Relator diferentes zonas de la ciudad afectadas por planes urbanísticos; y la Plataforma V de Vivienda realizará una asamblea pública ciudadana la noche del martes en la que participará el Relator Miloon Kothari.

El acceso a la vivienda adecuada, a la tierra y a servicios básicos, el precio asequible o soportable, el impacto de la especulación sobre la vivienda, condiciones de habitabilidad y de ubicación de los alojamientos teniendo en cuenta tanto las áreas urbanas como las rurales; son algunos de los temas situados en el punto de mira de la Visita Oficial a España.

Para ponerse en contacto con el Relator Especial; Miloon Kothari durante la Mision en España : 0041/ 794444908.

Como tod@s no cabrenos en el salon de actos...
VAYAMOS CON INSTRUMENTOS PARA HACER RUIDO DESDE LA CALLE Y QUE SE NOS OIGA.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Relator de Naciones Unidas por el Derecho a una Vivienda Adecuada llega a Barcelona
24 nov 2006
No creo que debamos confiar que la visita del relator de las naciones unidas vaya a cambiar nada. O al menos asi lo creo, es uno más el forma parte de la farsa.

Por favor, abramos los ojos.
Re: Relator de Naciones Unidas por el Derecho a una Vivienda Adecuada llega a Barcelona
25 nov 2006
No por el hecho de que no nos vayan a hacer caso (que LAMENTABLEMENTE todxs sabemos) tenemos que dejar de ir, hay que dejar en evidencia a la clase pólítica y la precariedad en que vivimos.
TODXS A LA MANIFESTACIÓN !
Re: Relator de Naciones Unidas por el Derecho a una Vivienda Adecuada llega a Barcelona
25 nov 2006
¿dónde es la samblea del martes?
Re: Relator de Naciones Unidas por el Derecho a una Vivienda Adecuada llega a Barcelona
25 nov 2006
Martes 28 de noviembre 20h
Sala Transformadors, calle Ausias March 60 (casi esquina con Pº Sant Joan)
Metro: Arc de Triomf L1 –Tetuán L2


VdeVivienda ha logrado un hueco en la agenda del representante de la ONU: el Sr. Kothari se ha comprometido a asistir a una asamblea ciudadana el próximo martes a las 20h. Os invitamos a todas y todos a participar, sin organizaciones ni partidos de por medio: que la ONU escuche directamente de la ciudadanía cómo en este país se vulnera de forma sistemática el derecho fundamental a una vivienda.
Os invitamos también a traer vuestro testimonio por escrito: escribid en pocas líneas vuestra experiencia con la vivienda (hipotecados de por vida, porcentaje del sueldo destinado al alquiler, no poder irse de casa de los padres, víctima de mobbing, 25 metros cuadrados, excluidos de los sorteos de la VPO…). Así, además de participar en el debate, podremos entregar esos testimonios escritos al Relator para que se los lleve y los incluya en su informe.
Ven a la asamblea, trae tu testimonio por escrito, que la ONU se entere: ¿Qué qué pasa? ¡Que no tenemos casa!
Re: Relator de Naciones Unidas por el Derecho a una Vivienda Adecuada llega a Barcelona
27 nov 2006
Ostia, que guay ! si fem l'assemblea en un local de l'ajuntament especuladorrepressordemogudesalternatives !! Com mola al coherència...la coherència del moviment alternatiu edonista que no construeix cap alternativa !

Que passa ? Que si tinguèssis casa ja no sortiries a protestar ? Quia mena de moviment alternatiu o anticapitalista és aquest ? Això torna a semblar les "revoltes del pa" del segles XVIII i XIX, on quan el governador de torn feia un reparto de menjar i baixaven el preu dels aliments tothom ja es donava per satisfet.

Per cert, de quin país parles ? d'Espanya ?
Re: Relator de Naciones Unidas por el Derecho a una Vivienda Adecuada llega a Barcelona
27 nov 2006
Seminari Habitatge i Dona: construint des de la dignitat
Dijous, 30 de novembre de 2006
Sala Joan Maragall, Centre Cívic Pati Llimona, c. Regomir, 3
09.30h – 10:15h Inauguració: Institut de les dones i Observatori DESC
10:15h – 11:00h De l’espai domèstic a l’espai col·lectiu en el nostre afer quotidià com
a dones: mancances i oportunitats:
Isabel Martínez Stolcke, arquitecta
11:00h – 11:15h Esmorzar
11:15h – 12:00h
Els drets habitacionals de les dones en el marc del dret internacional
dels drets humans
Vanesa Valiño i Mariko Patti, Observatori DESC
12:15h –13:15h
L’habitatge i les dones en situació de vulnerabilitat
:

Habitatge i dones immigrades, Mariel Araya

Habitatge i dones en risc d’exclusió social, Prohabitatge

Habitatge i dones víctimes de violència de gènere, Miríadas
13:15h – 14:00h
Experiències de lluita pel dret a l’habitatge
Taller contra la violència immobiliària i urbanística.
14.00h – 15.30h Dinar
15:30h – 17:30h Intercanvi d’experiències, problemàtiques, i bones pràctiques – a
càrrec de les participants-
17:30h
Cloenda
Sr. Miloon Kothari, Relator Especial de Nacions Unides pel Dret a un
Habitatge Adequat i Diputació de Barcelona
Sindicat