Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[C.N.T.-A.I.T. de Terrassa] Mes actes per a denunciar la política laboral de Mercadona
24 nov 2006
Els passats dissabtes 11 de novembre i 18 de novembre van tenir lloc a Terrassa 4 concentracions contra Mercadona. Concretament als carrers Rafael de Campalans al barri de Sant Roc i a l'Avinguda Santa Eulàlia, així com a l'Avinguda Jacquard i a la Rbla. d'Ãgara. En totes les concentracions es va fer denúncia explicita pel megàfon de tots els atropellaments que, contra els treballadors, comet Mercadona. Així mateix es van repartir octavetes i es va denunciar l'agressió al nostre company de la Secció Sindical a St. Sadurní d'Anoia. De la mateixa manera es va fer un crida als treballadors/es de Mercadona per acudir al Sindicat de Comerç i Serveis de la C.N.T. de Terrassa per a denunciar i organitzar-se per mitjà de Seccions Sindicals i així imposar el respecte que ens mereixem com a treballadors i com a persones.

Xerrada al CSO la Impremta de Terrassa

El mateix dissabte 18 de novembre va tenir lloc al Centre Social Okupado la Impremta de Terrassa una xerrada sobre el conflicte que manté la C.N.T. contra Mercadona.
La xerrada, a càrrec dels Secretaris general i de premsa del sindicat, va girar entorn de la importància del conflicte amb Mercadona en tant que és una empresa gran, model per a la patronal, i que aplica unes polítiques laborals repressives que són la principal causa de l'actual precarietat i dels sous de misèria que impedeixen a la joventut emancipar-se i viure dignament. Es va fer també un breu resum del conflicte, remarcant l'origen del mateix i com la C.N.T. ha vingut creixent a l'empresa arran de la lluita i la solidaritat.
Així mateix es va fer una reflexió del perquè també és important el conflicte amb Mercadona: perquè Mercadona i qualsevol empresa tenen POR al model sindical que la C.N.T. està implantant en tot l'Estat. Aquest model sindical, totalment independent de directrius polítiques o patronals, independent de subvencions, en contra de la farsa de les eleccions sindicals i per tant participatiu, solidari i revolucionari és un dels motius que es va remarcar com a claus a l'hora d'entendre la feroç repressió de l'empresa. La C.N.T. lluita també a Mercadona per a aconseguir imposar un model sindical que demostra ser âla millor forma de fer sindicalismeâ?.
Convé destacar també l'assistència a la xerrada que va girar entorn les 50 persones, amb diverses intervencions que van animar el debat.

Finalment recordem que la Federació Local de la C.N.T. de Terrassa té convocada una manifestació el dissabte 25 de novembre que s'iniciarà davant dels jutjats de Terrassa (Rbla. d'Ãgara) a les 17 h. Al finalitzar la manifestació es procedirà a fer un míting a la Plaça Vella a les 18 h. En el míting parlaran membres de la Secció Sindical de la C.N.T. a Mercadona, membres del Comité Regional de Catalunya així com a membres de la Federació Local de Sindicats de Terrassa.

Amb la Confederació Nacional del Treball no es juga.
Mercadona tremola. Anem a per tu.

Confederació Nacional del Treball â A.I.T.
Federació Local de Sindicats de Terrassa
Secretària de Premsa

www.cnt.es/terrassa
www.cnt.es/mercacoso

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa